konfitura z cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli to moje ostatnie odkrycie. Jest idealnym dodatkiem do gorących kanapek czy domowych hamburgerów. Świetnie komponuje się z domowymi wędlinami i pasztetem. Zapraszam. Zobacz więcej
"Mam słabość do cebuli. Uwielbiam zwłaszcza smażoną. Kiedy więc znalazłam przepis na konfiturę z czerwonej cebuli wiedziałam, że z pewnością mi posmakuje. Dokonałam, jak zwykle, pewnych modyfikacji. Zobacz więcej
Prosty przepis na zagospodarowanie nadmiaru cebuli, jak trafi się trochę jej białej odmiany, to też nic się nie stanie. Jutro za to pokażę jak pysznie wykorzystać taką konfiturę, zapraszam :) Zobacz więcej
To chyba mój ulubiony przepis z warsztatów Makro. Na pewno zagości na stałe w mojej prywatnej książce kucharskiej i będę go często wykorzystywać. Zazwyczaj robiłam tę konfiturę strasznie długo, zanim Zobacz więcej
With red onion jam Składniki. 3 cebule czerwone 3 łyżki oliwy 2 łyżki cukru brązowego 50 ml wina Porto 1-2 łyżki miodu 3 łyżki aceto balsamico di Modena 1 łyżeczka tymianku sól pieprz Wykonanie. Zobacz więcej
" Konfitura niecodzienna, bo z czerwonej cebuli... Ale, ale nie obawiajcie się złego smaku! Jest wspaniała! Rewelacyjnie współgra z pajdą chleba, jak i jako przystawka, czy dodatek do dań. Spróbujcie, Zobacz więcej
Konfitura z czerwonej cebuli to wspaniały dodatek do sałatki z kurczakiem (przepis tutaj) lub foie gras. Składniki: dla 4-6 osób 50 g masła 4 czerwone cebule (ok. 700 g) pokrojone w piórka 55 g cukru Zobacz więcej
. Dziś konfitura z cebuli, dodatek do wytrawnych dań bardzo popularny w Hiszpanii. Ja bardzo lubię jeść ją w towarzystwie pasztetów, ale świetnie smakuje też podana z serami czy stekiem. Szczerze Zobacz więcej
" Jak już wspominałam wcześniej, do pasztetu przygotowałam bardzo fajny dodatek - konfiturę z czerwonej cebuli. Przeglądałam różne przepisy i w efekcie powstał taki mój własny, który mogę sobie Zobacz więcej
Są przepisy, które trzeba sobie odświeżać ... pamiętacie konfiturę ? Dziś w trochę innej odsłonie, mam nadzieję, że Wam się spodoba. - czerwona cebula (kilogram) - miód (dwie łyżki) - konfitura z Zobacz więcej
Grill i dodatki do grilla, Przetwory Konfitura z czerwonej cebuli 2013/06/25 , Gosia Ostatnio mam wenę na przetwory z czerwonej cebuli. Ostatnio zrobiłam czerwoną cebulę marynowaną a occie. Dzisiaj Zobacz więcej
Konfitura z czerwonej cebuli Przepis na tę konfiturę znalazłam u Tosi, jednej z autorek fantastycznego bloga burczymiwbrzuchu. Konfitura jest rewelacyjna:) słodko - kwaśna, moim zdaniem bardzo fajnie Zobacz więcej
ale-pycha
ale-pycha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mmm... ale pycha!
Konfitura z cebuli

Konfitura z cebuli 183

1
Cebula, choć nie kojarzy się ani z dżemem ani tym bardziej z konfiturą, okazuje się doskonałym składnikiem tego przetworu. Jest to rewelacyjny dodatek do wszelkiego rodzaju mięs, wędlin, serów. Zobacz więcej
Podsmażona czerwona cebula traci swój ostry smak i dzięki długiemu gotowaniu, dodatkowi brązowego cukru, czerwonego wytrawnego wina i octu balsamicznego, staje się bardzo słodka i delikatna. Zobacz więcej
Konfiturę z czerwonej cebuli robiłam po raz pierwszy. Tyle się o niej naczytałam w necie, że chciałam w końcu poznać ten smak. Opłacało się, jest wyśmienita.Trochę ją jak to bywa w moim gotowaniu Zobacz więcej
Dziś inaczej niż tradycyjnie w poniedziałek nie zacznę od niedzielnego śniadania. Dziś będzie dodatek do niedzielnego śniadania. A co było podstawą owego posiłku, przekonacie się jutro. Zapewniam, że Zobacz więcej
W związku z akcją kulinarną Zuzi - Włoskie Smaki postanowiłam przygotować kolejną potrawę rodem z Italii. Tym razem zdecydowałam się na wspaniałą konfiturę z czerwonej cebuli. Jest to doskonały Zobacz więcej
W czasieLekcji gotowania z Dobrą wołowiną i Grzegorzem Łapanowskimprzygotowaliśmy między innymi długo pieczone żeberka z konfiturą z czerwonej cebuli. Muszę powiedzieć, że ta konfitura bardzo mi Zobacz więcej