Przepis na konfitura z cytryny

aczp
aczp Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z pamiętnika piekarnika
Konfitura z cytryny

Konfitura z cytryny 837

To będzie moja zguba... Odkąd zrobiłam z kilograma cytryn, połowę już zjadłam... Sama... Nie mogę się opanować, tak bardzo mi smakuje. Niniejszym więc, konfitura z cytryn przejmuje palmę pierwszeństwa Zobacz więcej
Pyszna słodka konfitura, cynamonowo-cytrynowa, idealna jako dodatek do deserów. Z lodami śmietankowymi smakuje wyśmienicie:) Składniki: 1 kg cytryn 3/4 szklanki cukru 1/4 laski wanilii 1 laska Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Konfitura z cytryn

Konfitura z cytryn 359

Ta pora roku nie sprzyja robieniu konfitur, ale z cytryn, czemu nie ? Składniki : 600 g cytryn 600 g cukru Przygotowanie : Cytryny umyć, sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w cienkie Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Konfitura z kiwi i cytryn

Konfitura z kiwi i cytryn 169

Jakże aromatyczna jest konfitura z kiwi i cytryn, którą zdarzyło mi się zrobić po raz pierwszy! Jak wspomniałam w poprzednim poście pisanym o Chorwacji, przywiozłam cały worek kiwi rosnących wolno na Zobacz więcej
Przetworów ciąg dalszy Bardzo lubię brzoskwinie pod każdą postacią. Te świeże, surowe, te w syropie, z puszki, te suszone, no i oczywiście konfiturę. Ich piękny, słoneczny kolor potrafi w środku Zobacz więcej
Upieczona
Upieczona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Upieczona
Konfitura z cytryny i pomarańczy

Konfitura z cytryny i pomarańczy 212

Dobra do herbaty na chłodne, jesienno-zimowe wieczory. Słodka i kwaśna. Lekko imbirowa. Must try! Składniki (na 3 małe słoiczki): 4 cytryny (z jak najcieńszą skórką) 1 pomarańcza łyżeczka imbiru 250 g Zobacz więcej
Pobiłam się z myślami i wybrałam jednak tę drugą. Przekonanie o konieczności ograniczania cukru zwyciężyło ;). Konfitura z czerwonej papryki składniki: 2 kg czerwonej papryki 3 cytryny (ok. 500 g) 2 Zobacz więcej
W tym roku konfiturę truskawkową zrobiłam z dodatkiem wanilii i cytryny. Smak truskawek w konfiturze nie został znacząco zmieniony przez te dodatki. W przepisach na konfitury najczęściej używa się Zobacz więcej
Jesień już dobrze daje nam się we znaki. Sezon na katar i przeziębienie rozpoczęty na dobre. Są jednak sposoby na to by radzić sobie z jesiennymi wirusami i wzmocnić nasze zdrowie na tyle by nie dać Zobacz więcej
. W sobotni poranek spakowałam walizki, a w zasadzie jedną walizkę. Trzy razy sprawdzałam czy wszystko mam, zatrzasnęłam drzwi do auta i ruszyłam w trwającą trzy godziny podróż. Ruszyłam ku pięknemu, Zobacz więcej
Kolejne doświadczenia z przetworami za mną, tym razem gruszka w roli głównej. Przyznam, że konfiturę z tych owoców robiłam po raz pierwszy. Tak przygotowany mus możemy wykorzystywać jako nadzienie do Zobacz więcej
Sezon na rabarbar i truskawki powoli dobiega końca, nad czym bardzo ubolewam. Jak dla mnie mógłby trwać cały rok. Odrobinę rabarbaru można na szczęście zamknąć w słoiczkach z aromatyczną konfiturą. Zobacz więcej
Wspaniała, nie za słodka, z cytrynową nutą... O pięknym kolorze, który zachwyci niejednego! Idealna do deserów, kanapek i podjadania łyżeczką ;) I wyobraźcie sobie, jak miło ją jeść, kiedy w Polsce Zobacz więcej
Rabarbaru mam w ogrodzie pod dostatkiem i staram się go maksymalnie wykorzystać, dopóki jest jeszcze młody, niezdrewniały. Podobny dżem z rabarbaru, ale z dodatkiem kisielu jadłam już na Podlasiu. Zobacz więcej
Przepis na konfiturę brzoskwiniową, którą Wam dziś polecam , jest jedną z najlepszych jaką do tej pory robiłam.Od lat jest w moim domowym przetwórstwie i zawsze spełnia moje oczekiwania.Konfitura Zobacz więcej
Przepis, z moimi drobnymi zmianami, pochodzi z bloga Bei, która jest dla mnie niezmienną inspiracją, jeśli chodzi o przetwory Robiłam tę konfiturę już w zeszłym roku, ale w wersji ze sproszkowanym Zobacz więcej
Sezon na mój ukochany rabarbar trwa za krótko, dlatego zamykam go w słoikach! W dużej ilości! Przygotowanie takiego dżemu nie trwa długo i jest bardzo łatwe- rabarbar wystarczy umyć, ostrym nożem Zobacz więcej
Mariola
Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne fantazje Marioli
 KONFITURA     Z     MALIN

KONFITURA Z MALIN 4656

Konfitura malinowa to pyszny dodatek do gofrów,ciastek,naleśników itp.Sięgam po nie zwłaszcza zimową porą,wtedy najlepiej smakują również w herbatce.Sposób wykonania jest na prawdę banalny,należy je Zobacz więcej
Sezon przetworów uważam za otwarty!!! W końcu nazwa mojego bloga zoobowiązuje, bo z założenia miał być on właśnie o przetworach, ale wyszło inaczej, a nazwa mi się podoba, moja dynia też i tak niech Zobacz więcej
. . 600 g dyni Hokkaido 500 g cukru 1 jabłko (antonówka) laska wanilii 1 łyżeczka imbiru 6 goździków 2 cytryny 100 ml wody . . Dynię przekroić, osunąć pestki, opłukać i pokroić na kawałki. W garnku Zobacz więcej