konfitura z imbirem

Uwielbiam morele, a z dodatkiem imbiru są bardzo aromatyczne. Konfitura świetnie komponuje się z jogurtem naturalnym - taka domowa fantazja:) Konfitura morelowa z imbirem Składniki: - 2 kg moreli - 2 Zobacz więcej
Idealny dodatek do deserów - ja uwielbiam w szczególności z naleśnikami. Składniki: 1 kg jabłek 1 korzeń imbiru 3 cytryny 1 kg cukru żelującego Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić, imbir również obrać i Zobacz więcej
« Przepis tygodnia - ... Pieczony peklowany schab » Konfitura z melona z imbirem Kulinarny aforyzm: Chcę, aby każdy rolnik w moim królestwie miał w niedzielę kurę w garnku. Henryk IV Burbon Miałam w Zobacz więcej
Powolutku i u minie kończą się truskawki, choć wciąż jeszcze kupuję w dobrej cenie :) jak pogoda dopisze to będzie tak do września ;) Tą konfiturą kończę przetwory z truskawek. Teraz już będziemy Zobacz więcej
Kolejne szaleństwo konfiturowe ;). Agrest, kandyzowany imbir,cynamon - smakowite połączenie. Miałam malutko agrestu, tylko tyle urosło na naszych krzaczkach. Wyszły mi dwa słoiczki konfitury, takie Zobacz więcej
Konfitura z winogron z imbirem idealnie sprawdzi się do naleśników czy gofrów. Dzięki pozbyciu się skórek i pestek, jest aksamitna i nic nie przeszkadza nam w delektowaniu się konfiturą. Dodatek Zobacz więcej
Pomarańcze mnie nie lubią, a raczej konfitura pomarańczowa mnie nie lubi. A ja ją lubię i mimo, że musiałam podchodzić do jej zrobienia dwukrotnie to osiągnęłam swój cel i konfitura pomarańczowa z Zobacz więcej
Konfitura pomarańczowa z imbirem porcja na dwa słoiczki 200 ml Składniki: 2 pomarańcze pół cytryny mały kwałek drobno pokrojonego korzenia imbiru 2,5 szklanki cukru 4 szklanki wody 2 łyżki cukru Zobacz więcej
Pyszne i jedyne w swoim rodzaju połączenie kwaśnego agrestu z aromatycznym imbirem. Konfitura agrestowa z imbirem jest świetnym dodatkiem do pieczywa, deserów czy też słodkich wypieków, sprawdzi się Zobacz więcej
-imbirową nutą, plus orzeźwiająca mięta , to połączenie doskonałe. Składniki: ok. 1 kg mango sok i skórka z jednej dużej cytryny 1 kawałek świeżego kłącza imbiru (20g) 3 gałązki mięty pieprzowej (ok. Zobacz więcej
Kochani na początku chciałam was serdecznie przeprosić za kilka dni nieobecności. Miałam bardzo szybki i wyjazdowy weekend. Ale już jestem i postaram się nadrobić zaległości. Oczywiście zacznę od Zobacz więcej
Nie lubię procesu jedzenia pomarańczy. Od dziecka drażnią mnie białe błonki wokół cząstek, które muszę uparcie odrywać zanim zjem miąższ :-). Z mandarynkami jest tak samo, ale odpuściłam je sobie, w Zobacz więcej
Konfitura truskawkowa z imbirem - - Świat od kuchni - bloog.pl Jest 1156577 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga Świat od kuchni O moim bloogu Ten blog jest kontynuacją mojej Zobacz więcej
Mój nowy manicure zainspirował mnie do zrobienia marmolady z pomarańczy :) Wykonawcą stylizacji moich paznokci jest:Aurelia Nails, zapraszam do polubienia jej:fan page'a Składniki: 5 - 6 dużych Zobacz więcej
Konfitura z rabarbaru i imbiru Konfitura jest przepyszna i polecam każdemu. Składniki: 1 kg rabarbaru 700 g cukru 3 łyżeczki startego imbiru skórka i sok z 2 cytryn Rabarbar umyć, osuszyć, obrać i Zobacz więcej
Robiłam ją po raz pierwszy, wcześniej nigdzie nie próbując, w ramach kulinarnego eksperymentu. Efekt końcowy: konfitura o bardzo oryginalnym i głębokim smaku. Na pewno przypadnie do gustu wielbicielom Zobacz więcej
się zaczęła będzie później dzisiaj rzutem na taśmę idzie konfitura z rabarbaru z dodatkiem imbiru. W sobotę będą z M. na zakupach trafiłam w Społem na przepiękny rabarbar a do tego o połowę tańszy Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 700g (bez miąższu i skóry) 2 pomarańcze łyżeczka startego imbiru 200ml wody 5 łyżek cukru brązowego PRZYGOTOWANIE: Dynię kroimy w drobne kawałki. Z pomarańczy ścieramy skórkę i wyciskamy Zobacz więcej
. . 700 g brzoskwiń 300 g cukru kawałek świeżego imbiru (2 cm) 70 g rodzynek 0,5 łyżeczki nitek szafranu 1 cytryna . . Brzoskwinie opłukać, obrać ze skórki, osunąć pestki i pokroić na ósemki. Zobacz więcej
Uwielbiam konfiturę z wiśni, ale chciałam jakoś urozmaicić jej smak i pomyślałam czemu by nie dodać do niej prawdziwej wanilii i imbiru? Pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę. Wyszła niesamowicie Zobacz więcej