konfitura z majerankiem

Roasted breast of goose. Składniki. 2 piersi z gęsi 100 ml sok z jabłek antonówek 100 ml wino czerwone półsłodkie 2 ząbki czosnku przyprawa do potraw kucharek pieprz majeranek cząber 2 jabłka Sos. 3 Zobacz więcej
Pieczona polędwiczka wieprzowa marynowana w winie - aromatyczna i delikatna. Wspaniała na ciepło jak i na zimno z dodatkiem dipów np. musztardowego, czosnkowego czy konfitury z żurawiny. Idealna do Zobacz więcej
konfiturą, nutellą itd, na wytrawnie z serem żółtym (polecam cheddar, parmezan, gouda), oregano, majerankiem, suszonymi pomidorami, oliwkami - kto co lubi. jako substytut grissini, czyli paluszków Zobacz więcej
W sklepie mięsnym na ladzie leżał taki ładny kawałek boczku, zerkał na mnie i dawał znaczące sygnały...:-P Po upieczeniu bardzo dobrze smakuje z konfitura z czerwonej cebuli, przepis tutaj:przepis na Zobacz więcej
Makaron z czerwoną, karmelizowaną cebulą to propozycja na szybkie i bardzo smaczne danie, a połączenie tych dwóch prostych skadników daje bardzo zaskakujący efekt końcowy. Bardzo lubię surową, Zobacz więcej
Pyszna wersja białej kiełbasy. SKŁADNIKI: - 3 kiełbasy białe surowe - 1 duża czerwona cebula - 2 łyżeczki konfitur z owoców leśnych - 2 łyżki suszonej żurawiny - 1 łyżka octu winnego - sól, pieprz - Zobacz więcej
Roladki schabowe z żurawiną i jabłkami Roladki schabowe z żurawiną i jabłkami w orientalnym wydaniu. Dość pikantne, aromatyczne. Polecam :) Składniki: 4-6 cienkich kotletów schabowych żurawina – tyle Zobacz więcej
smakujemi
smakujemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakuje mi
Wiejskie smaki

Wiejskie smaki 270

0
Trudno o dania mniej efektowne czy wyszukane. A jednak po powrocie z gór zajadam się nimi ze smakiem, w przerwach pomiędzy robieniem konfitur, dżemów i galaretek. Prawdziwie wiejskie klimaty ;) Kasza Zobacz więcej
Z konieczności takie maluszki ( chudziaczki ) Czas : Składniki :3 godziny 2 małe golonki 2 łyżki konfitury z żurawiny 2 jabłka suszona żurawina ( tyle ile wejdzie do wydrążonych jabłek ) 1 łyżeczka Zobacz więcej
Dziś postanowiłam wypróbować przepis, udoskonalić go, stworzyć odpowiedni smaczek. Burgery sojowe odkryłam stosunkowo niedawno. Przez pewien czas nie miałam ochoty na mięso, więc musiałam czymś je Zobacz więcej
Składniki : polędwiczka wieprzowa długa 2 jabłka słoiczek konfitury żurawina z jabłkiem (do zakupu w Anielskie Przysmaki ) małe ziemniaki 2 łyżeczki majeranku + do przyprawienia jabłek 2 łyżeczki Zobacz więcej
Składniki: -kaczka cała ok 2kg - 2 szalotki - 400 ml porto - 500g wiśni - 3 łyżki konfitury wiśniowej - tymianek, majeranek Przygotowanie: Kaczkę dokładnie myjemy i sprawiamy. Nacieramy ją ziołami, Zobacz więcej
kawałek cukinii ok 300 g 3 łyżki mąki 1/4 kostki sera białego 1 mała cukinia wielkości ogórka 1 jajko sól pieprz ziołowy szczypta proszku do pieczenia natka pietruszki świeża bazylia świeża majeranek Zobacz więcej
Roladki schabowe z żurawiną i jabłkami w orientalnym wydaniu. Dość pikantne, aromatyczne. Polecam :) Składniki: 4-6 cienkich kotletów schabowych żurawina – tyle łyżeczek konfitury ile mamy kotletów 2 Zobacz więcej
Kaczka idealnie nadaje się zarówno na świąteczną biesiadę jak i na niedzielny obiad. Kaczkę proponuję podawać z konfiturą z żurawiny i lekką sałatką. Składniki: 1 kaczka w całości (ok. 3-4 kg) 6 Zobacz więcej
Karkówka jest bardzo długo marynowana w przyprawach dzięki temu do wnętrza mięsa przenikają smaki i aromaty przypraw. Po upieczeniu karkówka jest soczysta i pachnąca przyprawami.Wyśmienita na ciepło Zobacz więcej
pieczeń "podkręcić" przydał się wędzony boczek w plastrach. Szynka z boczkiem to nie mogło się nie udać! Składniki: ok 2 kg mięsa z szynki 100 g cieniutko pokrojonych plastrów boczku wędzonego Zobacz więcej
Odchudzony pasztet drobiowy z karmelizowaną cebulą Domowe pasztety i inne mięsne wyroby są o niebo lepsze od tychsklepowych. Przede wszystkim dlatego, że doskonale wiemy z czego one są Zobacz więcej
Składniki: 1-1,5 kg schabu bez kości sól, pieprz, papryka słodka, majeranek po 50-100 g suszonych owoców: śliwek, moreli, żurawiny kilka łyżek konfitury żurawinowej (do mięs) 100-150ml czerwonego Zobacz więcej
Pasztet to doskonała przystawka albo przekąska, to obowiązkowy punkt świątecznego stołu w mojej rodzinie:) Pasztet idealny według mnie musi być odpowiednio wilgotny, o konsystencji dającej się lekko Zobacz więcej