Składniki: - 1 kilogram malin, - szklanka cukru, - sok z cytryny. Przepis: Umyte maliny zasypujemy cukrem i odstawiamy na około 20 minut aby puściły sok. Po tym czasie stawiamy garnek z malinami na
Zobacz więcej
Konfitura z malin, bez cukru i środka żelującego, to lato w najczystszej postaci zamknięte w małym słoiczku. To wielki rarytas, bez dwóch zdań! Dodatkowo podczas jej produkcji otrzymujemy sok z malin
Zobacz więcej
Konfitury z malin Zima to herbata, a herbata to malinowa. Najlepiej z konfiturami z malin. Uwielbiam spiżarkę Mamy, gdzie zawsze można znaleźć smakowity malinowy słoiczek. Wracam z domu obładowana
Zobacz więcej
Jak pisałam wcześniej – rabarbar gości u mnie dość często. Po tym jak wycięłam wszystko na podwórku (nie tylko swoim) – udałam się na targ po więcej. Na 1kg rabarbaru z podwórka potrzebowałam ok 25
Zobacz więcej
Domowa konfitura z malin Maliny są moim ulubionym owocem. Przygotowanie konfitury jest proste ale troszkę pracochłonne. Ale warto ! Konfitura świetnie sprawdza się do deserów, ciast czy na świeże
Zobacz więcej
Na aronię polowałam długo na ryneczku. Owoce przypominające czarną porzeczkę leżały na jednym ze straganów. Do tego dobrałam kilka koszyczków malin i zadowolona wróciłam rowerem do domu. Jesienne
Zobacz więcej
Prawdziwa konfitura z malin… obłędna, słodka, ale nie jest mdląca, lekko kwaskowa. Gęsta, ale nie sztywna. Niedawno przedstawialiśmy Wam przepis na prawdziwą konfiturę z czarnych porzeczek pisząc, że
Zobacz więcej
Konfitura z malin i borówek - Dżemy i konfitury - W kuchni i ogrodzie - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W kuchni i ogrodzie Konfitura z malin i borówek (21.08.2014)Sos z cukinii i
Zobacz więcej
Confiture de framboise, czyli konfitura malinowa. Tym razem po inspirację na tę prostą rzecz sięgnęłam do francuskich źródeł. To prawda, że jak już się posmakuje domowych przetworów, to te sklepowe
Zobacz więcej
Uwielbiam smaki lata zamknięte w małych słoiczkach. Konfitura to mój ulubiony rodzaj przetworów owocowych. Bez zbędnych dodatków, z dużą ilością owoców. Malinowa wersja to klasyka gatunku, w dodatku
Zobacz więcej
Konfitura malinowa to pyszny dodatek do gofrów,ciastek,naleśników itp.Sięgam po nie zwłaszcza zimową porą,wtedy najlepiej smakują również w herbatce.Sposób wykonania jest na prawdę banalny,należy je
Zobacz więcej
Składniki : 1 kg malin 1 kg cukru 2 szklanki wody Sposób wykonania : Maliny opłucz, osącz na sitku. Wodę zagotuj z cukrem, zdejmij z ognia. Do gorącego syropu wsyp owoce, gdy wszystkie się zanurzą ,
Zobacz więcej
Idealna konfitura malinowa powinna być bardzo owocowa, nieprzesadnie słodka, z wyczuwalnymi kawałkami malin. Przygotowana z najlepszej jakości, idealnie dojrzałych owoców. Konfitura tomój ulubiony
Zobacz więcej
Sezon na maliny powoli zbliża się do końca... Zdążycie jednak jeszcze przygotować przepyszną konfiturę z malin... Przepis należy do kategorii mało pracochłonnych ;) A smak... rewelacja ;) Składniki: 3
Zobacz więcej
Mimo, że kocham okres zimowy za gorącą herbatę z cytryną, czy świąteczny barszcz czerwony, w tym czasie brakuje mi zawsze pachnących, soczystych owoców. Sposobem na zaspokojenie tej potrzeby są domowe
Zobacz więcej
Domowa konfitura z malin. Jeden z najwspanialszych sezonowych przetworów, który zimą przypomni Wam smak ciepłego, słonecznego lata. Nie wspominając już o zapachu, który jest po prostu obłędny! Taka
Zobacz więcej
Co roku latem robię konfiturę z malin. Celowo nazywam ją konfiturą gdyż robię według starego przepisu nie dodając żadnych konserwantów czy substancji zagęszczających. Jedynym konserwantem jest cukier,
Zobacz więcej
Jeśli chcecie zatrzymać trochę lata w słoiku- zbierzcie malinki i zróbcie sobie te pyszne konfitury. Sprawdzą się też idealnie do przekładania tortów- nadając Waszym wypiekom niebywałego smaku.
Zobacz więcej
Prosta konfitura z malin Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Okolice Palnika Blog > Komentarze do wpisu « Roladki z bakłażana z pastą orzechową Prosta konfitura z malin Pamiętacie
Zobacz więcej
SKŁADNIKI pół kg malin 5 łyżek cukru 2 łyżki wody 1/ Maliny oczyścić, opłukać i osuszyć. Następnie przełożyć do garnka, dodać cukier i wodę. Razem wymieszać i smażyć na małym ogniu przez około 10
Zobacz więcej