konfitura z migdałami

Zastosowanie: do deserów, kanapek Wspaniałe połączenie owoców: kwaśna, aromatyczna pigwa ze słodkimi malinami, orzeźwiająca skórka pomarańczowa z niebiańskimi migdałami. Starannie dobrane składniki Zobacz więcej
Przygotowywanie przetworów zawsze wywołuje u mnie pewnego rodzaju nostalgię, wspaniałe wspomnienie dzieciństwa, kiedy to wyjadało się świeże jeszcze przetwory wprost z maminego lub babcinego garnuszka Zobacz więcej
Ciasto francuskie naciąć i nakłuć jak na zdjęciach poniżej: Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st C, aż nabierze złotego koloru, ok 10-15 min. Gotowe udekorować ulubioną konfiturą i posypać Zobacz więcej
W ostatnim czasie stale nachodzi mnie ochota na ciasto drożdżowe. Nie ukrywam więc, że w najbliższym czasie na blogu może pojawiać się coraz więcej drożdżowych przepisów. Moja propozycja na dziś to Zobacz więcej
Jesieńzbliżasię nieuchronnie. W sadzie mnóstwo cudownych jabłek. Dzisiaj znowu przypomnę sobie dzieciństwo, bo na deser serwuję pieczone jabłka. Składniki: jabłka (po jednym na osobę) konfitura Zobacz więcej
Składniki: - 3 jajka - 2 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka cukru - 3 łyżki kakao - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 płaska łyżeczka sody - 2 czubate łyżki konfitury np. wiśniowej - 1 Zobacz więcej
Można by powiedzieć, że to jabłko z bogatym wnętrzem, a i na zewnątrz ma się czym pochwalić :). Banalnie prosty przepis na nie banalne podanie jabłka! Składniki : 12- 15 jabłek , (ja wolę małe) 30 Zobacz więcej
świeżych drożdży 1 jajko konfitura truskawkowa lub dowolny dżem 50g płatków migdałowych Przygotowujemy ciasto drożdżowe. 50g masła rozpuszczamy na wolnym ogniu, dodajemy mleko. W misce mieszamy 500g Zobacz więcej
Przepyszna drożdżówka! Idealna na śniadanie :-). Dzięki posmarowaniu drożdżówki z wierzchu konfiturą płatki migdałowe z niej nie spadają, ale przede wszystkim zyskuje ona na smaku tak, że można ją Zobacz więcej
Oto moja propozycja na pyszne, puszyste, słodkie śniadanie. Puszyste pancakes polane miodem, posypane chrupiącymi migdałami z dodatkiem własnoręcznie przygotowanej konfitury z pomarańczy. Polecam Zobacz więcej
Biszkopt marzył mi się od dawna. Szukałam przepisów, eksperymentowałam, ale nigdy nie trafiłam na idealny smak, który pamiętam. Niestety, przyznam się od razu – ten biszkopt też nie jest perfekcyjny. Zobacz więcej
zawiera dużo błonnika, witaminy A, C i E, a także potas i magnez. I tego się trzymajmy. Mam ulubioną konfiturę, którą mogę jeść praktycznie przez cały rok. Postanowiłam ją przygotować sama - z tych Zobacz więcej
dla mnie niezły zgryz, bo pomysłów na ich wykorzystanie miałam więcej niż owe 8 kg... Zamarzyła mi sie konfitura z malin... ale nie taka zwyczajna, to miało być coś wyjątkowego... Ankieta Zobacz więcej
głos. Będę dalej pisać, tworzyć nowe przepisy i testować te które już ktoś wykreował, aby wybierać dla Was te NAJSMACZNIEJSZE. Dziękuję Wam Kochani ! A dzisiaj to co lubię piec najbardziej, czyli Zobacz więcej
Stworzyłam konfiturę mandarynkowo-pomarańczową z migdałami i szafranem - która swoim kolorem i krajem pochodzena owoców kusi i zachęca do podróży. A jak podróż to we dwoje - by pokochać jeszcze Zobacz więcej
i dużo spacerujęz moim synkiem, nie brakuje nam zabaw na świeżym powietrzu - bo tak zdrowo! :) Wraz z nadejściem wiosny wielu zapewne myśli teżo generalnych porządkach... nie tylko w mieszkaniu ale i Zobacz więcej
Smakowite połączenie migdałów i sera. Ser pysznie się ciągnie po podsmażeniu i idealnie komponuje się z czarną porzeczką. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (3 votes cast) Camembert panierowany w Zobacz więcej
Pyszne są naleśniki z serem domowej roboty a jeszcze pyszniejsze z dodatkiem konfitur. W zależności od tego jakie macie konfitury albo syropy (które też polecamy do naleśników) możecie wyczarować Zobacz więcej
ustach... Prażone płatki migdałowe, konfitura żurawinowa oraz dressing żurawinowo-cytrynowy . Do tego grzanki z pszennej bagietki. Pysznie ;) Polecam serdecznie, zwłaszcza na lekką kolację we dwoje Zobacz więcej
! Składniki: Ciasto: 2 szklankimąki pszennej typ 500 (350 g) 1 opakowanie suchych drożdży/ 20 g świeżych drożdży -> wcześniej trzeba zrobić rozczyn 1/4 szklanki cukru (50 g) 120mlmleka ciepłego 1 Zobacz więcej