konfitura z moreli

Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Konfitura z moreli

Konfitura z moreli 2554

0
Konfitura z moreli Dodane 20 lipca, 2012 w Przetwory Idealna do ciast, tortów, naleśników i innych deserów. Słodka i słoneczna konfitura morelowa. Składniki: 1,5 kg moreli 500 g cukru żelującego 3:1 Zobacz więcej
Morele uwielbiam od niedawna, bo wcześniej, jeszcze z dzieciństwa miałam złe doświadczenia z tymi owocami i nie przepadałam za morelami. Dziś morele zajadam całymi kilogramami dopóki jest na nie sezon Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Gładka konfitura z moreli

Gładka konfitura z moreli 772

0
Tegoroczne konfitury z moreli zostały przez mnie zmiksowane blenderem. Efekt znakomity. Ale przypadkowy. Kupiłam morele, ale za nic nie chciały się zrobić "konfiturowe". Zmiksowałam je. 2 kg moreli Zobacz więcej
Morele sypią się z drzewa, więc oprócz kompotów, syropów, dżemów i marmolad sięgnęłam po starszy i wymagający więcej zachodu przepis. Przygotowaną w lecie konfiturę z moreli można podawać zimą do Zobacz więcej
Trzy drzewka morelowe zostały posadzone w naszym ogrodzie jakieś 5 lat temu. I ciągle czekamy na wielkie zbiory, bo jak na razie rodzą pojedyncze owoce. Jak się pojawiają, zjadamy je na surowo. A na Zobacz więcej
« Hestona Blummenthala mus ... Konfitura truskawkowa z morelami To jest blog archiwalny, zapraszam nahttp://domekzpiernika.blogspot.com/ Zróbcie w tym roku konfiturę truskawkową z morelami, tym Zobacz więcej
KONFITURY Z MORELI Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na KONFITURY Z MORELI. Sezon na przetwory domowe u mnie w pełni, więc następne przepisy będą dotyczyły przygotowywania zapasów na zimę ;) Podam Zobacz więcej
Ile smaku
Ile smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ile smaku
Konfitura z moreli

Konfitura z moreli 139

0
Od dzieciństwa pałam niezmiennym entuzjazmem do moreli. Najlepsze są świeże, więc jak tylko pojawiają się na targu kupuję je w papierowej torbie :) Zimą za to cieszę się morelami ze słoiczka, czyli po Zobacz więcej
Moja pierwsza konfitura morelowa powstała na bazie przepisu z książki „Domowy Wyrób, Spiżarniane Przetwory” Eleonory Trojan. Oczywiście zmniejszyłam ilość cukru. W oryginale na 1 kg owoców przypada 1 Zobacz więcej
(Proporcje na 3 słoiczki, każdy o poj. 250ml) SKŁADNIKI: - 800g moreli, - 400g rabarbaru, - 300g cukru. WYKONANIE Zaczynam od przygotowania owoców. Rabarbar pozbawiam włókien, morele obieram ze Zobacz więcej
Nie mogłam się powstrzymać ani przejść obok nich obojętnie. Leżały w skrzynce w moim warzywniaku i wręcz prosiły weź mnie, weź mnie! Konfiturę morelową robiła kiedyś moja babcia. Teraz robię ją ja. W Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebooku Polski: Wykonanie: Umyte morele, kroimy na małe części (nie ściągamy skórki!). Dodajemy niewielką ilość cukru, tylko, by regulować kwasowość (ew. bez cukru) i smażymy na Zobacz więcej
cytrynowy aromat. Wiem, że trudno ją zerwać w mieście, ale przy okazji wycieczki za miasto na pewno ją wypatrzycie. Można jej kwiatki dodawać do sałatek, ususzyć i schować w słoiku lub jej aromatem Zobacz więcej
Obok korzennej konfitury z moreli z wodą różaną ta jest moją drugą ulubioną. Zrobiłam eksperymentalnie kilka słoiczków zeszłego lata, a w tym roku podwoiłam ilosć. Nie bójcie się proszę różowego Zobacz więcej
I znowu serniczek... Już nie wiem jak je wam reklamować... mnie nie trzeba tego robić. Mam zawsze na nie ochotę. Tym razem wypróbowałam dodatek moreli i konfitury morelowej. Koncepcja się sprawdziła, Zobacz więcej
pysznego i bardzo aromatycznego w smaku. Rewelacyjnie nadaje się do przełożenia piernika czy jako dodatek do pierniczków czy ciast. Koniecznie spróbujcie, bo warto. Zapraszam :-) Składniki: - 350 g Zobacz więcej
wybrałam się z rodziną na grzyby. Nie widziałam nawet trujących. To jeszcze nie czas, nie w UK. Ale spotkałam piękne drzewo jarzębiny. Pomyślałam że chyba trzeba w końcu się przełamać. I oto mój Zobacz więcej
to porozpieszczam sama siebie. Na śniadanie kozi serek sobie zafunduje i kwaskową konfiturę z moreli do tego. Na chwilę może będzie mi lepiej. KONFITURA DO SERÓW Z MORELI, TYMIANKU I ROZMARYNU: -ok. Zobacz więcej
. Trzeba tylko pamiętać, żeby oliwę włożyć na minimum godzinę do zamrażalnika (tak, zamrażalnika!). Oliwa ma częściowo zamarznąć i dopiero wtedy można jej użyć do przygotowania spodu. Tarta z Zobacz więcej
Rozkosz tak wyglada... Zabrakło ostatnio foremek do mini tart, tyle się piekło pyszności pewnego weekendu, a kruche, słodkie w domu zawsze musi być. Rabarbar z morelą... o takim smaku są moje ulubione Zobacz więcej