konfitura z moreli

Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Konfitura z moreli

Konfitura z moreli 2555

0
Konfitura z moreli Dodane 20 lipca, 2012 w Przetwory Idealna do ciast, tortów, naleśników i innych deserów. Słodka i słoneczna konfitura morelowa. Składniki: 1,5 kg moreli 500 g cukru żelującego 3:1 Zobacz więcej
Morele uwielbiam od niedawna, bo wcześniej, jeszcze z dzieciństwa miałam złe doświadczenia z tymi owocami i nie przepadałam za morelami. Dziś morele zajadam całymi kilogramami dopóki jest na nie sezon Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Gładka konfitura z moreli

Gładka konfitura z moreli 775

0
Tegoroczne konfitury z moreli zostały przez mnie zmiksowane blenderem. Efekt znakomity. Ale przypadkowy. Kupiłam morele, ale za nic nie chciały się zrobić "konfiturowe". Zmiksowałam je. 2 kg moreli Zobacz więcej
Morele sypią się z drzewa, więc oprócz kompotów, syropów, dżemów i marmolad sięgnęłam po starszy i wymagający więcej zachodu przepis. Przygotowaną w lecie konfiturę z moreli można podawać zimą do Zobacz więcej
Trzy drzewka morelowe zostały posadzone w naszym ogrodzie jakieś 5 lat temu. I ciągle czekamy na wielkie zbiory, bo jak na razie rodzą pojedyncze owoce. Jak się pojawiają, zjadamy je na surowo. A na Zobacz więcej
« Hestona Blummenthala mus ... Konfitura truskawkowa z morelami To jest blog archiwalny, zapraszam nahttp://domekzpiernika.blogspot.com/ Zróbcie w tym roku konfiturę truskawkową z morelami, tym Zobacz więcej
KONFITURY Z MORELI Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na KONFITURY Z MORELI. Sezon na przetwory domowe u mnie w pełni, więc następne przepisy będą dotyczyły przygotowywania zapasów na zimę ;) Podam Zobacz więcej
Ile smaku
Ile smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ile smaku
Konfitura z moreli

Konfitura z moreli 144

0
Od dzieciństwa pałam niezmiennym entuzjazmem do moreli. Najlepsze są świeże, więc jak tylko pojawiają się na targu kupuję je w papierowej torbie :) Zimą za to cieszę się morelami ze słoiczka, czyli po Zobacz więcej
Moja pierwsza konfitura morelowa powstała na bazie przepisu z książki „Domowy Wyrób, Spiżarniane Przetwory” Eleonory Trojan. Oczywiście zmniejszyłam ilość cukru. W oryginale na 1 kg owoców przypada 1 Zobacz więcej
(Proporcje na 3 słoiczki, każdy o poj. 250ml) SKŁADNIKI: - 800g moreli, - 400g rabarbaru, - 300g cukru. WYKONANIE Zaczynam od przygotowania owoców. Rabarbar pozbawiam włókien, morele obieram ze Zobacz więcej
Nie mogłam się powstrzymać ani przejść obok nich obojętnie. Leżały w skrzynce w moim warzywniaku i wręcz prosiły weź mnie, weź mnie! Konfiturę morelową robiła kiedyś moja babcia. Teraz robię ją ja. W Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebooku Polski: Wykonanie: Umyte morele, kroimy na małe części (nie ściągamy skórki!). Dodajemy niewielką ilość cukru, tylko, by regulować kwasowość (ew. bez cukru) i smażymy na Zobacz więcej
cytrynowy aromat. Wiem, że trudno ją zerwać w mieście, ale przy okazji wycieczki za miasto na pewno ją wypatrzycie. Można jej kwiatki dodawać do sałatek, ususzyć i schować w słoiku lub jej aromatem Zobacz więcej
Obok korzennej konfitury z moreli z wodą różaną ta jest moją drugą ulubioną. Zrobiłam eksperymentalnie kilka słoiczków zeszłego lata, a w tym roku podwoiłam ilosć. Nie bójcie się proszę różowego Zobacz więcej
I znowu serniczek... Już nie wiem jak je wam reklamować... mnie nie trzeba tego robić. Mam zawsze na nie ochotę. Tym razem wypróbowałam dodatek moreli i konfitury morelowej. Koncepcja się sprawdziła, Zobacz więcej
pysznego i bardzo aromatycznego w smaku. Rewelacyjnie nadaje się do przełożenia piernika czy jako dodatek do pierniczków czy ciast. Koniecznie spróbujcie, bo warto. Zapraszam :-) Składniki: - 350 g Zobacz więcej
zasypujemy cukrem (1 szklanka) Morele namaczamy w ciepłej wodzie najlepiej kilka godzin Jarzębinę Gotujemy kolejne 45 minut, na wolnym ogniu, często mieszając Po upływie 20 minut ,dodajemy gruszki Zobacz więcej
to porozpieszczam sama siebie. Na śniadanie kozi serek sobie zafunduje i kwaskową konfiturę z moreli do tego. Na chwilę może będzie mi lepiej. KONFITURA DO SERÓW Z MORELI, TYMIANKU I ROZMARYNU: -ok. Zobacz więcej
. Trzeba tylko pamiętać, żeby oliwę włożyć na minimum godzinę do zamrażalnika (tak, zamrażalnika!). Oliwa ma częściowo zamarznąć i dopiero wtedy można jej użyć do przygotowania spodu. Tarta z Zobacz więcej
Rozkosz tak wyglada... Zabrakło ostatnio foremek do mini tart, tyle się piekło pyszności pewnego weekendu, a kruche, słodkie w domu zawsze musi być. Rabarbar z morelą... o takim smaku są moje ulubione Zobacz więcej