konfitura z rabarbaru

olka ka
olka ka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
4 season cocktail
Konfitura: rabarbar

Konfitura: rabarbar 22

1
Przez oknowidaćbyło ogródek z rabarbarem i krzewami czerwonej porzeczki. Rabarbar na wyspie osiągagigantyczne rozmiary, a jego liście przypominają chińskie parasolki zmoczone w zielonym atramencie. Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Konfitura z rabarbaru

Konfitura z rabarbaru 211

0
Były drożdżówki z rabarbarem, czas na zamknięcie go na zimę w słoiki. Mam go sporo, dostałam od sąsiadki. Trochę zamrożę a resztę przerobię. Dziś konfitura z samego rabarbaru. Kolorem nie Zobacz więcej
Konfitura z rabarbaru - lekko kwaśna, winna, wspaniała! Nie zasłodzi Was ani trochę, a doda wielkiego uroku desce polskich serów zagrodowych lub tych pleśniowych rodem z Francji. Zróbcie ją jak Zobacz więcej
Składniki: ok pół kilograma rabarbaru (20 -30 łodyg rabarbaru)pół szklanki cukru (najlepiej trzcinowego) szklana wody opakowanie kisielu agrestowego (można pominąć kisiel) kilka kropel cytryny Umyty Zobacz więcej
Tego jeszcze nie robiłam. Przyznam się, że w tym roku to moja pierwsza przygoda z rabarbarem. Unikałam jak mogłam , po prostu się bałam. Konfitura wyszła przypadkiem. Składniki na 1 słoik 500ml: 600 g Zobacz więcej
Dostałam sporą ilość rabarbaru i zastanawiałam się co jeszcze można z niego zrobić, poza tradycyjnym kompotem i ciastem. I jak na zawołanie znalazłam przepis ze stronki kotlet.tv na konfiturę z Zobacz więcej
Póki sezon na rabarbar w pełni, spróbujmy zatrzymać jego smak na jesienne i zimowe wypieki. Wtedy, gdy znów zatęsknimy za nim, wyjmiemy słoiczek ze spiżarni i zrobimy np. rogaliki z konfiturą Zobacz więcej
Znaleźliśmy w magazynie Kuchnia fajny przepis na konfiturę z rabarbaru. Warto spróbować przechować ten smak, na czas kiedy już w sklepie nie da się kupić świeżego. Przy przygotowaniu jest trochę Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Konfitura z rabarbaru

Konfitura z rabarbaru 25

0
Błyskawiczna konfitura do kanapek, naleśników i wypieków. Smak i aromat niesamowity Ilość konfitury z rabarbaru: 2 słoiczki (200 g) Składniki na konfiturę z rabarbaru: 400 g rabarbaru 200g cukru Zobacz więcej
Wczoraj zamieściłam przepis na konfiturę z zielonego rabarbaru a dziś przepis na konfiturę z czerwonego rabarbaru. Powiem w sekrecie, że przepis jest identyczny. Tylko produkt końcowy jest skrajnie Zobacz więcej
Rabarbar jest pyszny ale niestety bardzo kwaśny, dlatego nigdy wcześniej nie zdecydowałam się na zrobienie konfitury z rabarbaru. W tym roku pomyślałam jednak, ze taka kwaśna konfitura będzie Zobacz więcej
Wiosna na całego. Pierwsze łodygi rabarbaru już zerwane. Na pierwszy ogień poszły w postaci skubańca (zwanego również pleśniakiem). Kolejnym ruchem jest uzupełnienie spiżarni o konfiturę. Wbrew obawom Zobacz więcej
Wiosną pierwszy pojawia się rabarbar i to o nim będzie kilka wpisów. Rabarbar służy jako dodatek do soków, placków drożdżowych, drożdżówek. Popularny jest też kompot z rabarbaru. Może być również Zobacz więcej
Kiedy mamy świeży rabarbar na wyciągnięcie ręki szkoda zamykać go w słoiku. Pomyślcie jednak o zimie! Ciastoz rabarbarem kiedy za oknem sypie śnieg – to jest coś! Przygotowuję taką konfiturę głównie z Zobacz więcej
No i co poradzę na to, że fascynują mnie przetwory robione tradycyjnymi metodami z użyciem dużej ilości cukru. To w jaki sposób zmienia się produkt wyjściowy pod wpływem cukru... Dzisiejszy przepis Zobacz więcej
Konfitura z rabarbaru i imbiru Konfitura jest przepyszna i polecam każdemu. Składniki: 1 kg rabarbaru 700 g cukru 3 łyżeczki startego imbiru skórka i sok z 2 cytryn Rabarbar umyć, osuszyć, obrać i Zobacz więcej
Choć rabarbaru jeszcze pod dostatkiem, konfitura jest dla tych, którzy chcieliby zatrzymać jego smak jak najdłużej ;) Składniki: 600 g rabarbaru bez liści, 300 g obranych jabłek pokrojonych w kostkę, Zobacz więcej
Miałam to szczęście zakosztować konfitury Doroty z Kuchennych Szaleństw podczas śniadania na warsztatach pierogowych nad jeziorem w Kiekrzu, o których pisałam jakiś czas temu. Do tego jeszcze pyszna Zobacz więcej
(Proporcje na 3 słoiczki, każdy o poj. 250ml) SKŁADNIKI: - 800g moreli, - 400g rabarbaru, - 300g cukru. WYKONANIE Zaczynam od przygotowania owoców. Rabarbar pozbawiam włókien, morele obieram ze Zobacz więcej
Sezon na przetwory się rozpoczał :) W tym roku planuję kupić mnóstwo słoików, mnóstwo owoców i warzyw. Dzemy, ogórki, pikle, papryki.... co tylko mi do głowy przyjdzie:) Dzisiaj zaczęłam od pysznej Zobacz więcej