konfitura z żurawiny do herbaty

i odstawiamy weki do góry dnem do ostygnięcia. Konfitura z żurawiny znakomicie pasuje jako dodatek nie tylko do herbaty, ale również do mięs, sosów i ciast. Smacznego!!! Żurawina ma zbawienny wpływ Zobacz więcej
Ostatnio otrzymałam pyszności do wypróbowania od Pani Moniki z Anielskich Przysmaków. Otrzymane produkty to : Konfitura wiśniowa Mus z owocu bzu czarnego Żurawina z jabłkiem Pigwa do herbaty Sok z Zobacz więcej
Co roku robię zapas takiej konfitury którą później można podawać z serami,do pieczonego mięsa lub w okresie przeziębień jako dodatek do herbaty. Składniki: 1 kg żurawiny 2,5 szkl cukru 0,5 szkl wody Zobacz więcej
FragOla
FragOla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My yellow kitchen
Tosty po góralsku

Tosty po góralsku 82

0
Tosty z oscypkiem, żurawiną i chlebem pełnoziarnistym Nie pamiętam już, kiedy pierwszy raz skosztowałam oscypka, ale wiem jedno - zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Gdy tylko dopadnę gdzieś Zobacz więcej
Piernikowe w smaku, złociste ciasto z dodatkiem bakalii i mocnej czarnej herbaty. Bardzo proste w przygotowaniu, wystarczy mikser i jedna miska :) przepis znalazłam u Atiny szklanka = 250 ml Zobacz więcej
się kolejne :) Wszystkie przetwory są naturalne, bez konserwantów, sztucznych barwników, czy dodatków smakowych. Konfitury są pasteryzowane domowym sposobem, syropy to połączenie owoców i cukru w Zobacz więcej
Hej :) W poniedziałek dotarła do mnie kolejna przesyłka od Etereno. W najbliższym czasie, jak odzyskam siły i wróci smak, wpisy z ich udziałem :) W paczce znalazły się: Syrop korzenny z cukrem Zobacz więcej
Mocno aromatyczne pomarańczowe ciasto drożdżowe z żurawiną i orzechami laskowymi. Chrupiąca skorupka cukrowa na wierzchu i puchaty środek. Cudowne z konfiturą lub owocami w syropie. Podane z herbatą Zobacz więcej
, idealny do herbaty. Możemy przerobić ją na konfiturę, która wspaniale smakuje z serami, pieczoną kaczką, pasztetem czy innym mięsem. Możemy równieżz żurawiny nastawić cudną nalewkę. Jej kolor jest Zobacz więcej
, kompot, syrop itp.) Do tej pory myślałam że z niego można zrobić jedynie nalewkę ;-)). Tutaj akurat była tylko degustacja, nic do kupienia, ale w przyszłym roku ma odbyć się Festiwal Derenia, na Zobacz więcej
Ekogwarancji. Znajdziecie tak słoiczki pełne grzybów, owoców. Soki, dżemy i inne smakołyki zachwyciły mnie smakiem i aromatem. Na stronie znajdziecie produkty często zapomniane, jak na przykład Zobacz więcej
buteleczce kryje się tyle radości i pysznego smaku! Wszystkie produkty, które do tej pory spróbowałam (konfitura CARSKA - figa z makiem, konfitura owocowa z migdałami, syrop cytrusowy z anyżem, Zobacz więcej
, by panierka się trzymała. Na niedużej patelni rozgrzewamy niewielką ilośc oleju - około 0,5 cm, jeśli chodzi o głębokość. Sery smażymy na małym ogniu po obu stronach na złoty kolor. Ponieważ sery te Zobacz więcej
klliisiaa
klliisiaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mon petit-dejeuner, j'adore!
388.

388. 71

0
Kasza jaglana na budyniu waniliowym z pomarańczą, skórka pomarańczową, prażonymi wiórkami kokosowymi, żurawiną, białą morwą i przyprawami korzennymi, herbata Soczyste Winogrona Po raz pierwszy miałam Zobacz więcej
przyjemnie pochrupuje , a zapach podczas pieczenia unosi się w całym domu! Jest świetna alternatywą dla tradycyjnego keksa! SKŁADNIKI:- mocna, świeżo zaparzona herbata (ciepła) – 250 ml - mąka – 2 Zobacz więcej
2 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki konfitury (użyłamkonfitury wiśniowo-czereśniowej) 1 łyżeczka sody 0,5 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki mielonego kardamonu 0,5 łyżeczki mielonego imbiru 0,5 szklanki Zobacz więcej
: twarożek + łyżeczka konfitury z limonki i tymianku kawałeczki pomarańczy konfitura z żurawiny orzechy włoskie.Życzę miłej i smacznej zabawy przy komponowaniu, mniej lub bardziej, dietetycznych Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Konfitury z żurawin

Konfitury z żurawin 776

0
Bardzo lubię owoce żurawiny. Często smażę je razem z jabłkami, gruszkami i cukrem, robię z nich galaretę, którą przykrywam mus z pasztetu, dosypuję świeże do różnych dań i uwielbiam robić z nich Zobacz więcej
Żurawina kojarzy mi się z zimą, oscypkiem na ciepło i herbatą. Jej lekko cierpki smak, w słodkim syropie wspaniale uzupełnia danie mięsne. Wszak indyk z żurawiną to potrawa niemal klasyczna. Dziś Zobacz więcej
Zwariowałam na punkcie żurawiny. Mam nadzieję, że akurat w jej przypadku nadmiar nie szkodzi, tylko wręcz przeciwnie - leczy. I bardzo smakuje. Mogliście już spróbować żurawiny na słodko do słoików, Zobacz więcej