konfitury z jagod

. Skladniki: 200 g maki 1 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia sol 2 jajka M 100 g brazowego cukru 125 g jogurtu z pelnego mleka 225 g jagod Skladniki na krem: 150 g twarozku 1/2 bio-cytryny 3 lyzki Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
drożdzowe pychotki

drożdzowe pychotki 423

0
przepis, zarowno krawaty, jak i buleczki wyszly z niego bardzo smaczne. 1 kg maki tortowej 50g świeżych drożdży 150g stopionego masła 1/2 l mleka ciepłego niepełna szklanka wody 1 jajko 3/4 szkl. Zobacz więcej
jagody zabezpieczają przed pylicą, dlatego zalecają je górnikom, młynarzom i kominiarzom[potrzebneźródło]. Sztuka kulinarna:Sokbywa używany do barwienia win (kupażowanie). Z jagód wyrabiane są Zobacz więcej