koniak kaczka

FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Sos musztardowy

Sos musztardowy 1459

2
Sos na bazie śmietanki 30%, dobrej musztardy i koniaku. Może nie najlżejszy, ale za to możemy go trzymać w lodówce nawet kilka dni. Świetnie pasuje do smażonych i pieczonych mięs, choćby do smażonej Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Smażona pierś z kaczki

Smażona pierś z kaczki 823

0
Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś smażonapierś z kaczki. Aby przygotować ten przepis potrzebujesz: piersi z kaczki, koniaku i musztardy. Składniki: 2 piersi z kaczki Zobacz więcej
Smażona pierś z kaczki, przepis podpatrzony u Pascala i dzięki mu za niego. Przepis jest prosty, używamy tylko soli i pieprzu co daje nam duże możliwości w doborze dodatków. Czas smażenia podałam na Zobacz więcej
specjalnie upiec np. nogę z gęsi z przeznaczeniem na takie ravioli, warto, bo są pyszne. Składniki (15 szt): ciasto: 300g mąki, 1 jajko, 2 żółtka 2 łyżki oliwy 2-3 łyżki białego wina lub wody 1 Zobacz więcej
Kaczuszka... Pyszna była... Kaczka w sosie śliwkowymSKŁADNIKI: kaczka 3-4 czerwone cebule 10 dkg suszonych śliwek 1/3 szklanki koniaku 2 łyżeczki świeżego tymianku sól świeżo mielony pieprz sok z Zobacz więcej
Pierś z kaczki w sosie jagodowym Jak te święta szybko lecą :) Wczoraj na świąteczny obiad przygotowałam kaczkę oraz sos z królikiem i białym winem. Kaczkę przygotowałam na dwa sposoby, gdyż okazało Zobacz więcej
"Kaczki młode też są daniem smacznem i w najlepszych jadłospisach figurować mogą" - tak pisała Maria Disslowa w 1930 roku. Kaczka przygotowana według tego przepisu to soczyste kruche mięso z chrupiącą Zobacz więcej
). Do Jarnac musimy jeszcze w tym sezonie koniecznie wrócić by zwiedzić muzeum mu poświecone jak i całe to urokliwe miasteczko. Herb krola Franciszak I - Salamandra XVI wiek Sredniowieczna czesc Zobacz więcej
barszcz/ krokiet z wędzonych żeber/ chrupiący boczek/ jajko przepiórcze/ puree z leśnymi grzybami Paweł Dołżonek– danie głowne ryba: dorsz w popiele/ soubise/ kalafior/ gruszka/ vermouth Adrian Zobacz więcej
, i podlane whisky :D Składniki (2-3 osoby): 2 piersi z kaczki, ze skórą ziemniaki ok.1-1,5 kg 2 gruszki 200 ml soku jabłkowego 2 łyżki whisky lub wina owocowego (dla bezglutenowców: koniak/brandy) 1 Zobacz więcej
, gęsi lub kurczaka czy indyka, a także galantyny,faszerowanydrób i mięso w galaretce. W Francji formy do pasztetówwykładasięcieniutkimiplasterkamiwędzonego boczku. Pasztety wytwarzało się już w Zobacz więcej
sosu( mama prawie nie używa soli, stąd może to wrażenie ) No i przyszła kolej na desery- mus z białej czekolady z lodami kawowymi orazchrupiącerurki z kremem toffi na granicie z owoców. Zaczynając od Zobacz więcej
ze świeżymi owocami – nie za słodki, dobrze zrównoważona słodycz kremu z kwasowością owoców, coś co w deserach bardzo lubię. Do niego wino likierowe Santo Spirito , produkowane z suszonych winogron Zobacz więcej
. Wyjmij mięso z naczynia i pokrój na plasterki. Pomarańczę, która wcześniej została obrana ze skórki przekrój najpierw na pół, a później na plasterki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym mięso i pomarańczę Zobacz więcej
Składniki (2 porcje): 1 duży filet z kaczki gałązka rozmarynu pieprz mielony 2 łyżki koniaku 2 łyżki soku z cytryny 4 młode buraczki 3 łodygi rabarbaru 2 łyżki cukru pudru 2 duże garście mieszanych Zobacz więcej
Przyznaję, że w przepisie wykorzystałam nie cała tuszkę kaczki. Piersi zostawiłam do innego posiłku. Dla mnie proces duszenia jest niedopuszczalnym psuciem tak cennego produktu, jak piersi z Zobacz więcej
Podobnie jak przy każdej klasycznej potrawie, istnieje szereg interpretacji i przepisów na kaczkę z pomarańczami. Po przeczytaniu wszystkiego, co w tym temacie napisali Escoffier, Joël Robuchon, Zobacz więcej
Po Andrzejkach zapraszam na obiad z kaczką w roli głównej:-). Na prośbę wielu znajomych, którzy jedli lub słyszeli o tej kaczce w moim wykonaniu, musiałam ją tu podać. Myślę, że skorzystacie z tego Zobacz więcej
Pasztet z wątróbki należy do klasyki kuchni francuskiej. Jest to smarowidło do pieczywa o intensywnym smaku i aksamitnej konsystencji. Pasztet serwuje się w temperaturze pokojowej, aby był miękki, Zobacz więcej
kaczka pieczona z bakaliami Potrawyz kaczki to moje ulubione dania z drobiu. A te właśniezajmujeśród nich miejsce szczególne. Kwaśne jabłka w połączeniu z suszonymi owocami i orzechami Zobacz więcej