konitury

ZOBACZ TAKŻE:

Wpis jest przygotowany specjalnie na konkurs Almette. Zainspirował mnie smak Serka Almette fruit z Wiśnia i Żurawiną. Tekstura jest delikatna i jedwabista. Polecam na szczególne okazje zwłaszcza z Zobacz więcej
odsypana make, mieszamy z odebranymi 10 gra masla i 2-3 lyzeczkami cukru. I do lodowki. Po 40 minutach ciasto rozkladac do foremek na mufinki. Polowe ciasto wylozyc do foremek,na ciasto wylozyc okolo Zobacz więcej
(nie docinając do środka). Krążki składać po 3, najmniejszy na wierzchu, po środku mocno nacisnąć, by się skleiły. Róże kłaść na gorący tłuszcz, najmniejszym krążkiem do spodu. Smażyć na złoty kolorz Zobacz więcej
,konfitura jest gotowa. Przełożyć ją do wyparzonych słoiczków, a z garnka dokładnie wybrać resztki. Z tej ilości składników otrzymałam dwa słoiczki konitury po 250 g plus jeszcze połowę jednego Zobacz więcej
cucinare
cucinare Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cucinare
Róże karnawałowe

Róże karnawałowe 23

0
tłuszcz, najmniejszym krążkiem do spodu. Smażyć na złoty kolor z obu stron, osączyć na ręczniczku papierowym. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. W środek włożyć wiśnię lub łyżeczkę konitury Zobacz więcej
się łatwo i przyjemnie, no może poza czynnością oddzielaniawszystkich śmietków od owoców, ale tyle to można się poświęcić, bo smak jest tego warty. Nie jest to przepis na sztywny dżem – jeśli chcecie Zobacz więcej
kokosowego 2 łyżki likieru kokosowego 50ml likieru kokosowego do nasączanaia 50g musu ananasowego lub konitury/dżemu ananasowego Nagrzewam piekarnik do 150 stpni (funkcja góra-dół, nie chcę by Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: