konserwa cielęca

Mortadela morska - przepis z 1976r. Składniki: - mięso wieprzowe kl. III 3kg - mięso cielęce kl. II 0,75kg - podgardle wieprzowe 0,5kg - słonina 0,75kg - poeklosól i sól 17-20g/kg - cukier 2g/kg - Zobacz więcej
określa lekarz opiekujący się chorym. Produkty przeciwwskazane: Produkty zbożowe: pieczywa słone Mleko i produkty mleczne: sery pikantne, ostre, słone, dojrzewające, topione Mięso, ryby i wędliny: Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Pate' d'oca

Pate' d'oca 59

2
z gęsi i wątróbki cielęcej 250 g słoniny 100 g bułki 2 jajka sól pieprz gałka muszkatołowa do smaku ugotowane warzywa z rosołu Mettete la carne d'oca ( a pezzi) in un recipiente con il lardo, coprire Zobacz więcej
kasz, warzyw i mięsa, makaron nitki z mięsem, risotto, leniwe pierogi. W ograniczonej ilości: zapiekanki z kasz, warzyw i mięsa, kluski z ziemniaków i sera. PRZECIWWSKAZANE Wszystkie potrawy smażone Zobacz więcej
, podrobów na zimno, duszonej marchewki, makreli duszonej w sosie pomidorowym, kury pieczonej nadziewanej zielonym estragonem, surówek wieloskładnikowych, befsztyków tatarskich, ozorków cielęcych z Zobacz więcej
, doradę wmorskiej wodzie, eskalopki cielęce po mediolańsku, pulpet z kurczaka z serem ricotta, zabaglione czy tartę z ricottą i bakaliami. Przepisy tradycyjne i nowoczesne. Mnie chyba najbardziej Zobacz więcej
, doradę wmorskiej wodzie, eskalopki cielęce po mediolańsku, pulpet z kurczaka z serem ricotta, zabaglione czy tartę z ricottą i bakaliami. Przepisy tradycyjne i nowoczesne. Mnie chyba najbardziej Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6546

1
, rostbef i pieczeń po angielsku; do dań smażonych, pieczonych oraz grillowanych 14) łojówka (słabizna, legawka)- nadaje się na siekane i rosół 15) łata (podbrzusze, chwyt, lejsztuk)- DO GOTOWANIA; Zobacz więcej
wystawców czy przedstawicieli mediów, gdzie można było napić się pysznej kawy i posiedzieć na instalacjach przygotowanych z rzeczy i materiałów już pozornie zużytych, co nosi miano upcyklingu. Dla Zobacz więcej
–Kuznocin. Piekarnia Serafin. Przystanek piekarnia. Kawa. Można mlaskać -sosy. Kiełbasa węg.i rogaliki różane i śliwkowe-„Nasze przysmaki“. Zagroda Kuwasy. Kibiny, czeburaki, listkowiec – tatarskie i Zobacz więcej