konserwa swojska

nieraz decydują się na jakąś szybką przekąskę. Nie podoba się to handlującym tu od lat kramarzom ani ich klientom, którzy obawiają się, że klimatyczny rynek może zatracić swój pierwotny charakter i Zobacz więcej
działania. Gdy zaproponowałem przybyłym właścicielom gospodarstw agroturystycznych podjęcie jakiejś wspólnej inicjatywy, na przykład przygotowanie szlaku swojskich przysmaków, okazało się, że sami Zobacz więcej
Kolejna migawka z rejsu Ateny-Stambuł najpiękniejszym jachtem na świecie. Do Aten przybyłyśmy koło południa i niezwłocznie udałyśmy się autobusem na jacht. Za 5 euro mogłyśmy się przejechać naszym Zobacz więcej
Miłośnicy Lido di Jesolo i Costa Brava nie rozumieją, czemu nie wyjeżdżam z nimi na wakacje. Oni w bagażniku mają tyle konserw i ziemniaków, że najem się i ja! Tymczasem ja od wielu lat lato spędzam Zobacz więcej
po lodach i pierogi od babci! Poniedziałek to dzień przeproszenia się ze swojskim jadłem, całodniowej Wigilii i przyznania – każdy student jest czasem słoikiem. Źródło: www.interia360.pl Wtorek Po Zobacz więcej
Masz dość gadających głów, paplania i niekończącej się listy obietnic? Nudzi Cię wysłuchiwanie popisowych sporów kandydatów, a na dźwięk słowa ‘wybory’ masz odruch paniki? Obojętnie co odpowiesz i tak Zobacz więcej
na wskazówki? Te nadeszły, gdy, badawczo przyjrzawszy się każdemu słoikowi po kolei, natrafiłem końcu na konserwę z napisem „baked beans”. I w tej konserwie, jak się okazało, ukrywała się cała Zobacz więcej
lokalnych dostawców i chętnie korzysta z miejscowych składników. Można tu trafić na pstrąga ojcowskiego albo na swojską kiełbasę śliwkową. Jadłem tu też doskonałe wołowe policzki na fenomenalnym Zobacz więcej
koniara.pl
koniara.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Koniara gotuje
Czytaj składy

Czytaj składy 45

0
produkcie powie Ci też data ważności. Jeśli coś delikatnego np. bazującego na mleku, świeżych warzywach lub mięsie jest przydatne do spożycia przez kilka miesięcy od daty produkcji to coś tu jest Zobacz więcej
–sery. Pan Ziółko. Węgierskie smaki. Piekarnia Serafin. Soki „wietrzny sad“. Kiełbasa dwa ptaki. Półgęsek. Sery łomnickie. Chłodna 2. Restauracja „U Madziara“. pogacze na wynos. Bazar Mirów. Do Zobacz więcej
Mariannna
Mariannna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coutellerie
Paris au printemps

Paris au printemps 46

0
. serów, konserw, octów, oliw,czy pomidorów pod każdą możliwą postacią. Reprezentacja Libanu karmi ogromnymi falafelami, na talerzach lub w ręcznie wypiekanych arabskich chlebkach.Świeżo ukręcony Zobacz więcej