konserwowana marchew w kostkach

Skład: 4 marchewki mały seler 2 pietruszki 5 jajek puszka groszku konserwowanego 1 duża cebula 4-5 ogórków kiszonych 1 winne jabłko majonez 1 łyżka musztardy sarepskiej sól, pieprz Przygotowanie: Zobacz więcej
ziemniaki w obierkach i marchew. Pozostawiamy do wystygnięcia. Obieramy ziemniaki,jajka ,cebule,marchew. Następnie kroimy wszytko w drobną kostkę. (Ziemniaki,marchew,cebulę i ogórki kiszone) Ogórki Zobacz więcej
filiżanki szczypiorku koperek 1 filiżanka konserwowanego zielonego grochu 1 duże opakowanie kefiru sól pieprz Ziemniaki i marchew obrać, opłukać i ugotować. Po ostudzeniu pokroić w kostkę. Jajka Zobacz więcej
, wapń, magnez, żelazo, miedź, fosfor, siarkę i chlor. Chrzan tarty BIO 6x150g tylko 4,80 pln Chrzan tarty BIO 6x150g tylko 5,60 pln Chrzan tarty BIO 6x150g tylko 30,80 pln Składniki 1/2 sałaty Zobacz więcej
ulazgi
ulazgi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Uli
Galaretka drobiowa

Galaretka drobiowa 140

0
wraz z marchewką oraz selerem ugotować rosół. Czas gotowania jest proporcjonalny do jakości galaretki. Im dłużej tym lepiej, do 6-7 godz. na wolnym ogniu. Ja gotowałem 3 godz. na średnim ogniu. Zobacz więcej
Tak kiszona kapusta zdrowia na pewno nam doda :) Zdrówko każdemu się przyda :) Aby witaminy się dobrze ulokowały w naszym organizmie pomogłam im dodając do sałatki olej rzepakowy :) Wiadomo, witaminy Zobacz więcej
Przygotowanie: Ćwiartki z kurczaka oczyszczamy, myjemy i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą ok.3l. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i zdejmujemy szumowiny. Dodajemy obraną marchew, seler i Zobacz więcej
aby ich nie uszkodzić i samemu się nie poparzyć. Skorupki układamy najlepiej w opakowaniu po jajkach, aby dobrze stały i się nie przewracały . Szynkę drobiową i wieprzową kroimy w słupki, marchewkę Zobacz więcej
Mnie też się na głowie włos jeży jak czytam że ktoś jeszcze używa "kostek rosołowych" A oto skład kostek rosołowych: Nie wymienię nazwy producenta kostki rosołowej, aby nie robić negatywnej reklamy, Zobacz więcej
dni, w moje urodziny takowe mam w planach wstawić. Postawiłam więc, na coś lepszego. Lepszego pod tym względem, że jest to podstawa masy przepisów. Zazwyczaj przez chęć przygotowania czegoś na Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Owoce Morza w roli głównej

Owoce Morza w roli głównej 105

0
anchois 2-3 ząbki czosnku 1 marchew 1 łodyga selera naciowego szklanka białego wina ok. 10 łyżek OEV sol i czarny mielony pieprz do smaku ok. 1 łyżka posiekanej natki pietruszki * orientacyjna ilość Zobacz więcej
Uwielbiam paprykę pod każdą postacią - surową, gotowaną, marynowaną, konserwowaną, suszoną (w postaci przyprawy) i pieczoną. Nie przepadam jedynie za ostrymi jej odmianami - takimi, które wręcz Zobacz więcej
mięsa? porcja gęsiny na zupę ( korpus, skrzydełka) 300g. włoszczyzny (marchew, seler, pietruszka, por) 300-500 g. brukwi ( 1 szt.) 200g. ziemniaków 3 litry wody 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela Zobacz więcej
Sałatka warzywna w wersji hiszpańskiej (ensaladilla rusa con atun). To uproszczona sałatka jarzynowa. Robi się ją z mniejszej ilości składników, znacznie szybciej niż tradycyjną. Często dodaje się do Zobacz więcej
rozkładamy na przemian warstwami marchew, pierś kurczaka, kukurydzę groszek i całość zalewamy gotowym wywarem, odstawiamy do lodówki na około 2-e godziny do zastygnięcia. Gotowe galaretki wykładamy Zobacz więcej
grybalski
grybalski Obserwuj blogaObserwujesz bloga
O bentō i nie tylko
Tsukemono

Tsukemono 212

0
nie dosłownie, bo "curing" po angielsku może też obejmować wędzenie). Problem nazewniczy jest zdaje się powszechny - japońskie"pikle" nie są wg definicji UE żadnymi piklami, tylko "warzywami Zobacz więcej
Barszcz czerwony: prościej się nie da Klasyk. Każdy ma wspomnienie swojego ulubionego (z dzieciństwa, z wigilii, z gościny gdzieś na wsi), ale też każdy ma wspomnienie najgorszego, jaki jadł w życiu Zobacz więcej
, jak na wiejskie jadło przystało. Gotowanie owszem chwilę trwa, jednak technika wykonania jest prosta. Moja wersja Cassoulet de Languedoc Składniki: 400 g namoczonej białej fasoli (średniej wielkości Zobacz więcej
60,7 % koncentratu i pomidorowego oraz przeciery warzywne w różnych proporcjach z marchwi, selera, cebuli, pietruszki i papryki czerwonej oraz soki odtworzone z zagęszczonych soków z jabłek, gruszek, Zobacz więcej