konserwowanie fasolki szparagowej

, marchewkę, kalarepę, fasolkę szparagową, ogórki, orazjagody,porzeczki,agrest,morele,orzechy włoskie (na nalewki i syropy). Polecam Wamnajlepszy dżem z agrestu, którego przepis znajdziecie TUTAJ. Zobacz więcej
Składniki: 1/2 opak newelli (klasycznej) 100 g wędzonego łososia 1/2 sałaty lodowej 1 duży ogórek szklarniowy 1 duży pomidor 1/2 puszki groszku konserwowanego 1/2 puszki fasolki szparagowej 10-15 Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych przetworów na zimę - fasolka szparagowa konserwowana. Dlaczego? Przecież nie zachwyca mocą dodatków, przyprawami z różnych stron świata, skomplikowanym wykonaniem. A jednak Zobacz więcej
Sałatka powstała z produktów, które miałam w danej chwil pod ręką. Okazało się, że połączenie warzyw konserwowych z fasolką szparagową było strzałem w dziesiątkę. Sałatka wyszła bardzo smaczna i z Zobacz więcej
Dzisiaj W KUCHENNYM OKNIE przedstawiam Wam przepis na fasolkę szparagową w słoikach na zimę. Konserwując corocznie tę fasolkę opieram się na przepisie zameszczonym w niepokaźnej ksążce Siostry Zobacz więcej
Skład: 2 ćwiartki z kurczaka 2 marchewki pół selera 2 pietruszki pół małego kalafiora 150g fasolki szparagowej zielonej 200g groszku świeżego lub mała puszka konserwowanego 3 ziemniaki 150g białej Zobacz więcej
Smaczna zupa, mocno pikantna dzięki dodatkowi czerwonej pasty curry. Całość delikatnie łagodzi mleczko kokosowe. Przepis na zupę pochodzi z kuchni azjatyckiej. Poza typowymi dla tej kuchni przyprawami Zobacz więcej
smak. Mnie smak okry przypomina nieco fasolkę szparagową. Podobnie też się ją przyrządza. No, ale generalnie trudno jest określić smak okry, gdyż jest niezwykle delikatny, po prostu spróbujcie! Ja Zobacz więcej
Oto przepis naszej ulubionej babci Marysi na świeże warzywa przez cały rok. Jest banalnie prosty, tani i wydaje się, że po prostu genialny. Wszystkie warzywa, jakie lubimy i najczęściej używamy do zup Zobacz więcej
naleśników, gofrów, czy składnik mas do tortów i przekładania biszkoptów. Zobacz również przepisy na inne przetwory --->Kompot wieloowocowy,Powidła,Ogórki w chili,Kompot ze śliwek,Ogórki w Zobacz więcej
Zielone warzywa takie jak jarmuż, brokuły, szpinak, natka pietruszki, koperek, kiełki zawierają sporo witaminy C i magnez. Są niskokaloryczne. Dostarczają też cennych żółtych, pomarańczowych i Zobacz więcej
) obiadowo (4) dania jednogarnkowe (1) ryby (1) wieprzowina (1) zupy (1) śniadaniowo (4) Przykładowe jadłospisy (1) Zainspiruj się (1) Najczęściej czytane Fit&Sport Show 2014 Targi dla aktywnych Zobacz więcej
wyrzucanych produktów. Zapiekanka ziemniaczana z warzywami Składniki: 6 ziemniaków 450g zielonej fasolki szparagowej szklanka ugotowanego bobu 2 marchewki filiżanka soku pomidorowego 40 g tartego Zobacz więcej
Mrożenie owoców i warzyw to najlepszy sposób na długie przechowywanie żywności i tym samym na konserwowanie bez sztucznych dodatków. Takie roślinybędą dla Waszdrowąbombą witaminową zimą i wczesną Zobacz więcej
imbiru, będzie jeszcze smaczniejszy! W internecie znalazłam również przepis na sos włoski do słoików, zrobię go niebawem i spróbuję, czy smaczny. No i jeszcze genialna fasolka szparagowa w pomidorach Zobacz więcej
Kto ma ochotę na fasolkę szparagową na parze? Kto chciałby rumieniony na maśle kalafior? A może są chętni na karmelizowane brokuły? Warzywa duszone, smażone, pieczone albo po prostu warzywny auflauf – Zobacz więcej
w nich likopenu kilkukrotnie wzrasta Świeżą marchew i inne pomarańczowe warzywa np. dynię i bataty Kolorową paprykę Awokado Brokuły, jarmuż i zieloną fasolkę szparagową Szpinak Morele i brzoskwinie Zobacz więcej
surówkę. Tej kiszonki już próbowaliśmy – jest pyszna! Kiszonka wielowarzywna Kiszenie jest bardzo popularnym sposobem konserwowania żywności we wszystkich krajach słowiańskich. Nasi wschodni sąsiedzi Zobacz więcej
, które zapewniają duże urozmaicenie "zieleniny" - to wzmacnia smak, ale także wzbogaca wartość odżywczą. Do takiej bazy dodaj warzywa, najlepiej sezonowe np. szparagi, brokuły, fasolkę szparagową, Zobacz więcej
roślina aromatyczna pochodząca z regionu morza śródziemnomorskiego. Tymianek jest spożywany jako przyprawa, ale też znany ze swoich właściwości leczniczych już od czasów starożytnych. Egipcjanie Zobacz więcej