konserwowanie mięsa

zaraz, obok śniadaniowego naleśnika i filiżanki mocnej kawy. Ale przy zamówieniu, mimo bariery językowej, skutecznie zostałam odwiedzona od tego pomysłu. Pojemniczków nie sprzedawano na części i nie Zobacz więcej
Aromatyczne mięso przyprawione w nucie orientalnego bliskiego wschodu. Zamknięte w chrupiącej, ciepłej bagietce z dodatkiem świeżych i konserwowanych warzyw. Czas Zobacz więcej
siankoo
siankoo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
EVERYDAY FLAVOURS
SOS ROMESCO.

SOS ROMESCO. 55

1
Dzisiaj przepis na świetny sos do grillowanych warzyw lub mięs, który jest składnikiem pewnej sałatki, która niebawem pojawi się na blogu. Do jego przygotowania możecie użyć papryki konserwowanej lub Zobacz więcej
Chyba nie tylko mnie zestawienie smaku miodu i tymianku bardzo odpowiada. Ogólnie drób i mięsa nacierane miodem nabierają specyficznego smaku .Nie teraz to wymyślono- konserwowanie lub doprawianie Zobacz więcej
bryczka2
bryczka2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowe Kubki
Confit z gęsi

Confit z gęsi 176

0
Confit jest jednym z najstarszych sposobów konserwowania żywności, i jest specjalnością południowo-zachodniej Francji . Powolna obróbka termiczna w temperaturze nie przekraczającej 85 st C powoduje,że Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Zielona tapenada

Zielona tapenada 22

0
W przeciwieństwie do klasycznej czarnej wersji smak tej tapenady jest bardziej ostry i kwaśny. Migdały zapewniają również chrupiący smak. Tapenadę można stosować jako doskonały sos do mięs, Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tapenda
Jajka Wielkanocne- galaretka

Jajka Wielkanocne- galaretka 451

6
Świąteczne menu proponuję wzbogacić o galaretkę w kształcie jajek. Sposób ich wykonania jest bardzo prosty, gdyżdo ich wykonania potrzebne są wydmuszki jaj, wywar warzywny lub mięsny oraz ulubione Zobacz więcej
sabina16
sabina16 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Sabiny
Włoszczyzna solona

Włoszczyzna solona 111

0
Taka włoszczyzna w słoiku jest idealna dla zabieganych, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie np. warzyw do zupy, sprawdzi się także do mięsa, i różnego rodzaju kasz. Słoiki przechowujemy w lodówce Zobacz więcej
Majonez nie zawiera żadnych środków konserwujących więc szybko się psuje dlatego robię go mniej. Polecam zamiast masła nadaje się m.in. do mięsa i kanapek. Składniki: (na jeden mały słoiczek) 1 Zobacz więcej
Nasz dzisiejszy obiad piersi indyka jako kotlety a do tego surówka z kapusty pekińskiej. Składniki: pierś z indyka jajko mąka bułka tarta sól i pieprz surówka kapusta pekińska pomidor papryka Zobacz więcej
zwolenników. Okazji do grilla było sporo, więc po pełnych butelkach z sosem, zostały mi tylko zdjęcia. Sosy czuć charakterystycznym wędzonym aromatem, co podkreśla smak mięs: kiełbasek, polędwiczek, Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Ciastka pieguski

Ciastka pieguski 134

0
charakterystyczny świeży smak i aromat. Doskonale łączy się z innymi składnikami przygotowywanej potrawy. Świetna do wypieków. Sprawdza się także wdaniach gotowanych – podnosi walory smakowe Zobacz więcej
Zatęskniłam za sałatkami. Składniki: - 1/2 czerwonej papryki - 2 duże i grube plastry wędzonego koziego sera - 6 suszonych pomidorków - 1 pieczone udko kurczaka - 6 małych ogórków konserwowych (użyłam Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych przetworów na zimę - fasolka szparagowa konserwowana. Dlaczego? Przecież nie zachwyca mocą dodatków, przyprawami z różnych stron świata, skomplikowanym wykonaniem. A jednak Zobacz więcej
osuszoną z wody łopatkę pokroić na kawałeczki gulaszowe, obsypac mąką pszenną na gorący smalec wsypać łopatkę i podsmażyć, wsypać umyte kurki i podsmażać z 15 minut mieszając co jakiś czas pół Zobacz więcej
3 udka 2 jabłka 1 cebula sól pieprz czosnek granulowany 2 łyżeczki cukru brązowego oliwa z oliwek Udka umyć, zdjęć skórę, oddzielić mięso od kości i pokroić na kawałki, niezbyt malutkie. (z Zobacz więcej
Do obróbki mięsa najlepsze jest mięso wieprzowe otrzymywane ze sztuk o masie ok.100kg Najlepsze jest mięso lekko przerośnięte tłuszczem. Mięso wieprzowe jest bardzo delikatne, chyba że użyjemy do Zobacz więcej
- sok wyciśnięty z 1/2 cytryny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - sól *dodatkowo - 1 cebula - 4 połówki brzoskwiń z puszki - 1 puszka ananasa - 1 słoik marynowanej papryki - 1 puszka krojonych pomidorów Zobacz więcej
poproszedokladke
poproszedokladke Obserwuj blogaObserwujesz bloga
poproszedokladke
Harissa

Harissa 82

0
Piekielnie ostra pasta popularna w krajach Bliskiego Wschodu oraz w Maroko i Tunezji. Właściwie niezbędna w kuchniach tych krajów. Jej głównym składnikiem są rzecz jasna papryczki chilli, czosnek, Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
confit z tuńczyka

confit z tuńczyka 65

0
Confit według źródła to sposób przygotowywania żywności poprzez konserwowanie w tłuszczu. Jest to stara metoda wykorzystywana w kuchni francuskiej. Po wcześniejszym zamarynowaniu w ziołach, mięso Zobacz więcej