Przepis na konserwowanie mięsa

Przyznajmy to otwarcie: każdy z nas włożył kiedyś do ust kilka czipsów czy ciastek bez patrzenia na to, co tak naprawdę spożywa i co te produkty zawierają. Gdy ja w końcu zdobyłem się na spojrzenie na Zobacz więcej
Paszteciki z mięsem jelenia i perliczką Paszteciki z mięsem jelenia i perliczką to bardzo smaczne paszteciki mięsne z ciasta francuskiego. Ciasto francuskie, farsz z pasztetu z jeleniem i farsz z Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Konserwowanie ogórków z Marsylem

Konserwowanie ogórków z Marsylem 170

Jak obiecałam, dziś końcowy efekt konserwowania ogórków z przyprawą firmy http://www.marsyl.pl/, którą dostałam od http://www.przyslijprzepis.pl/. 3 tygodnie temu zrobiłam ogórki z przyprawą do Zobacz więcej
Urszula
Urszula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przy stole w ogrodzie
Papryka konserwowana

Papryka konserwowana 762

Aromatyczna marynowana papryka, podawana na przystawkę lub jako dodatek do mięs, serów, albo po prostu podana na kolację. Delikatna, bez skórki, z czosnkowym aromacie, konserwowana w oleju, to Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Mięso wieprzowe w słoiku

Mięso wieprzowe w słoiku 22856

Jeśli nabyliśmy akurat większą porcje świeżego mięsa wieprzowego i nie daliśmy rady zjeść, to zróbmy sobie z niego "żelazny zapas" :) Kiedy lodówki nie były tak dostępne jak dziś, Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Fasolka szparagowa na zimę

Fasolka szparagowa na zimę 9041

Jeden z moich ulubionych przetworów na zimę - fasolka szparagowa konserwowana. Dlaczego? Przecież nie zachwyca mocą dodatków, przyprawami z różnych stron świata, skomplikowanym wykonaniem. A jednak Zobacz więcej
ugorecka
ugorecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niedzielne Obiadki
Mięso w słoiku

Mięso w słoiku 159

W czasie mojego dzieciństwa, gdy nie było jeszcze lodówki, to mama taki sposób konserwowała mięso. Ten smak przetrwał u mnie w pamięci do dziś Mięso ze słoika smaczne jest na kanapki i na obiad np. z Zobacz więcej
Trudność: | Przygotowanie: około 30 minut | Porcja dla 3 osób Schab na grill Sezon na grilla wybuchł w tym roku wraz z wiosenną zielenią. Polacy grillują bardzo często i coraz mniej monotonnie. Zobacz więcej
Jakiś czas temu zaproponowano mi przetestowanie przyprawy do konserwowania ogórków firmy Marsyl. Nigdy nie korzystałam z gotowców,ale muszę przyznać,że test dobrze się zapowiada.Po otwarciu z Zobacz więcej
Pierwszy raz zetknęłam się w Maroku z khlii(czasami zwane też khlea) w ... cukierni. Na dolnych półkach lad chłodniczych stały spore plastikowe pojemniki pełne żółtej masy z ciemnymi kawałkami. Nie Zobacz więcej
Dziś mam przyjemność pochwalić się rewelacyjną szyneczką, którą zrobiłam dzięki uprzejmości Św. Mikołaja. Nie jest to jednak mój prezent, a mojej Mamci, tak dla ścisłości :P Powiem krótko, jest to Zobacz więcej
Domowe przetwory są smaczne i zdrowe. Są bezkonkurencyjne! Sezonowe warzywa i owocedają ogromne pole do popisu. Możemy przygotowywać z nich dżemy, sosy, konfitury, nalewki, soki i przeciery. Warto Zobacz więcej
Klasyczne buraczki tarte w słoiczki na zimę Ostatnio kupując słoiczek buraczków do obiadu zahaczyłam okiem o ich skład i padłam ..po kiego ..mi w buraczkach śladowe ilości orzechów ,konserwanty czy Zobacz więcej
Konserwowanie za pomocą bakterii kwasu mlekowego należy do jednej z najstarszych metod przechowywania żywności. Pożyteczne bakterie, zamieniają cukry zawarte w produktach roślinnych i zwierzęcych na Zobacz więcej
bryczka2
bryczka2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowe Kubki
Confit z gęsi

Confit z gęsi 263

Confit jest jednym z najstarszych sposobów konserwowania żywności, i jest specjalnością południowo-zachodniej Francji . Powolna obróbka termiczna w temperaturze nie przekraczającej 85 st C powoduje,że Zobacz więcej
Skład: 1 słoik selera konserwowanego 1 marchewka 100g śmietany 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki, mieszamy razem z odcedzonym ze słoika selerem, dodajemy Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Marynata do mięsa

Marynata do mięsa 218

Marynata do mięsa Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Wrapy z tuńczykiem i awokado Marynata do mięsa Ludzie marynowali mięso już od najdawniejszych czasów z dwóch powodów. Pierwszym Zobacz więcej
Na mięso w słoikach trafiłam w internecie szukając jakiegoś przepisu. Nie wgłębiałam się w treść jak to się robi, jednak postanowiłam sama iść za tym tropem. Popytałam mamy, cioć, cudzych babć :) jak Zobacz więcej