Przepis na konserwowanie mięsa

Na mięso w słoikach trafiłam w internecie szukając jakiegoś przepisu. Nie wgłębiałam się w treść jak to się robi, jednak postanowiłam sama iść za tym tropem. Popytałam mamy, cioć, cudzych babć :) jak Zobacz więcej
Pierwszy raz zetknęłam się w Maroku z khlii(czasami zwane też khlea) w ... cukierni. Na dolnych półkach lad chłodniczych stały spore plastikowe pojemniki pełne żółtej masy z ciemnymi kawałkami. Nie Zobacz więcej
Klasyczne buraczki tarte w słoiczki na zimę Ostatnio kupując słoiczek buraczków do obiadu zahaczyłam okiem o ich skład i padłam ..po kiego ..mi w buraczkach śladowe ilości orzechów ,konserwanty czy Zobacz więcej
Przyznajmy to otwarcie: każdy z nas włożył kiedyś do ust kilka czipsów czy ciastek bez patrzenia na to, co tak naprawdę spożywa i co te produkty zawierają. Gdy ja w końcu zdobyłem się na spojrzenie na Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Mięso wieprzowe w słoiku

Mięso wieprzowe w słoiku 22393

Jeśli nabyliśmy akurat większą porcje świeżego mięsa wieprzowego i nie daliśmy rady zjeść, to zróbmy sobie z niego "żelazny zapas" :) Kiedy lodówki nie były tak dostępne jak dziś, Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Fasolka szparagowa na zimę

Fasolka szparagowa na zimę 9003

Jeden z moich ulubionych przetworów na zimę - fasolka szparagowa konserwowana. Dlaczego? Przecież nie zachwyca mocą dodatków, przyprawami z różnych stron świata, skomplikowanym wykonaniem. A jednak Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Marynata do mięsa

Marynata do mięsa 203

Marynata do mięsa Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Wrapy z tuńczykiem i awokado Marynata do mięsa Ludzie marynowali mięso już od najdawniejszych czasów z dwóch powodów. Pierwszym Zobacz więcej
Dziś mam przyjemność pochwalić się rewelacyjną szyneczką, którą zrobiłam dzięki uprzejmości Św. Mikołaja. Nie jest to jednak mój prezent, a mojej Mamci, tak dla ścisłości :P Powiem krótko, jest to Zobacz więcej
Urszula
Urszula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przy stole w ogrodzie
Papryka konserwowana

Papryka konserwowana 749

Aromatyczna marynowana papryka, podawana na przystawkę lub jako dodatek do mięs, serów, albo po prostu podana na kolację. Delikatna, bez skórki, z czosnkowym aromacie, konserwowana w oleju, to Zobacz więcej
Skład: 1 słoik selera konserwowanego 1 marchewka 100g śmietany 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki, mieszamy razem z odcedzonym ze słoika selerem, dodajemy Zobacz więcej
Trudność: | Przygotowanie: około 30 minut | Porcja dla 3 osób Schab na grill Sezon na grilla wybuchł w tym roku wraz z wiosenną zielenią. Polacy grillują bardzo często i coraz mniej monotonnie. Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Konserwowanie ogórków z Marsylem

Konserwowanie ogórków z Marsylem 165

Jak obiecałam, dziś końcowy efekt konserwowania ogórków z przyprawą firmy http://www.marsyl.pl/, którą dostałam od http://www.przyslijprzepis.pl/. 3 tygodnie temu zrobiłam ogórki z przyprawą do Zobacz więcej
Konserwowanie za pomocą bakterii kwasu mlekowego należy do jednej z najstarszych metod przechowywania żywności. Pożyteczne bakterie, zamieniają cukry zawarte w produktach roślinnych i zwierzęcych na Zobacz więcej
Jakiś czas temu zaproponowano mi przetestowanie przyprawy do konserwowania ogórków firmy Marsyl. Nigdy nie korzystałam z gotowców,ale muszę przyznać,że test dobrze się zapowiada.Po otwarciu z Zobacz więcej
bryczka2
bryczka2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowe Kubki
Confit z gęsi

Confit z gęsi 256

Confit jest jednym z najstarszych sposobów konserwowania żywności, i jest specjalnością południowo-zachodniej Francji . Powolna obróbka termiczna w temperaturze nie przekraczającej 85 st C powoduje,że Zobacz więcej
Domowe przetwory są smaczne i zdrowe. Są bezkonkurencyjne! Sezonowe warzywa i owocedają ogromne pole do popisu. Możemy przygotowywać z nich dżemy, sosy, konfitury, nalewki, soki i przeciery. Warto Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Domowa przyprawa do mielonego mięsa

Domowa przyprawa do mielonego mięsa 429

„Doskonała przyprawa do pieczeni rzymskiej, mielonych kotletów, klopsików czy gołąbków. Zdecydowanie podnosi ich smak i aromat. Nie będę ukrywać, że wzorowałam się na jednej z przypraw dostępnych na Zobacz więcej
Do obróbki mięsa najlepsze jest mięso wieprzowe otrzymywane ze sztuk o masie ok.100kg Najlepsze jest mięso lekko przerośnięte tłuszczem. Mięso wieprzowe jest bardzo delikatne, chyba że użyjemy do Zobacz więcej