konserwy z mięsa

Polecam bardzo prostą w wykonaniu konserwę domową z mięsa peklowanego ! Składniki : 1,5 kg mięsa , ( np łopatki ), pieprz, majeranek wg uznania. Mięso kroimy na kawałki i zanurzamy na ok 10-12 godzin Zobacz więcej
Dzisiaj podaję przepis na coś w stylu domowej konserwy. Przygotowanie mięsa nie wymaga wiele pracy, czas głównie zajmuje marynowanie mięsa a następnie proces pasteryzacji. Do przygotowania możemy Zobacz więcej
Mam dziś dla Was przepis mojej mamy. Nie będę ukrywać, że dość sceptycznie podchodziłam do tej potrawy. Mięso w słoiku? Brzmiało dziwnie, ale okazało się, że pozory często mylą. Spróbowałam i okazało Zobacz więcej
Nie ma to jak domowe mięsko ze słoika. Mało pracy a jakie smaczne. Wystarczy zmielić mięso, dodać przyprawy, zapakować w słoiki i do gara. Pasteryzujemy a potem zajadamy. A jeszcze jak Zobacz więcej
Schab pieczony - jako danie obiadowe, jako domowa wędlina do chleba, jako konserwa na wyjazd - tyle zastosowań ile wymyślisz. Składniki (na 1 kg schabu): schab - 1 kg majeranek - 1 czubata łyżka Zobacz więcej
Na zrobienie łopatki w słoiku namówiła mnie koleżanka, która hurtowo robi takie konserwy dla swoich synów mieszkających w akademikach. Konserwa naprawdę smaczna, można ją długo przechowywać w lodówce, Zobacz więcej
soli szczypta pierzu świeży ogórek Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy oprócz górka- ogórek dajemy na wierzch każdego krakersa. Mięso i tarty ser żółty Mięso w słoiku gotowe kupione od rzeźnika- Zobacz więcej
Konserwa smarowna Wykonana w oparciu o przepis kol. Andrzeja – bagno z WD Składniki: - mięso wieprzowe (kl II 50% i kl. III 50%) 65% - wątroba wieprzowa 5% - smalec 30% - sól 20g/kg - przyprawy: Zobacz więcej
Osobiście bardzo lubię konserwy, lecz zawartość w nich konserwantów po prostu powala! Nieczęsto zatem po nie sięgam. Dlatego postanowiłam to zmienić- i sama ją przyrządziłam. Wyszła pyszna! Zobacz więcej
SKŁADNIKI 2 główki młodej kapusty 20 dkg boczku np.wędzonego 4 parówki lub kawałek jakiejś kiełbasy (zależy od upodobań) kostka rosołowa np mięsna 2-3 łyżki przecieru pomidorowego (można dać więcej) 1 Zobacz więcej
i ryb. W strefie zwrotnikowej i podzwrotnikowej chilli poprawia łagodny smak podstawowego pożywienia jak ryż, fasola i kukurydza czy maniok. Powstała smaczna i dietetyczna sałatka , wspaniale Zobacz więcej
masę szczelnie upychamy w słoikach do 3/4 wysokości. Na wierzchu układamy po łyżce smalcu, zalewamy wodą lub rosołem (nie do pełna), szczelnie zakręcamy i wstawiamy do zimnego piekarnika na 2-2,5 Zobacz więcej
Nie ma nic lepszego jak domowe wyroby. Mięsko z konserwy na domowym chlebie z cebulką smakuje wyśmienicie. Składniki: -ok. 1 kg łopatki -golonka o wadze ok. 1 kg -solanka o składzie, jak w mięsach Zobacz więcej
Mortadela morska - przepis z 1976r. Składniki: - mięso wieprzowe kl. III 3kg - mięso cielęce kl. II 0,75kg - podgardle wieprzowe 0,5kg - słonina 0,75kg - poeklosól i sól 17-20g/kg - cukier 2g/kg - Zobacz więcej
Domowa konserwa jest nie tylko smaczna ale też zdrowsza niż sklepowa. A największą jej zaletą jest to, że przynajmniej wiemy co w niej jest. Przygotowanie nie jest trudne ale rozciągnięte w czasie. Z Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Domowa konserwa

Domowa konserwa 2750

1
Nasi faceci to lubią . dostarczymy mu coś dobrego ale bez konserwantów i zbędnej chemii. Domowa konserwa 1 kg mięso mielone, 35 dag boczek gotowany, 2 łyżki majeranek, pieprz kolorowy ziarnisty Zobacz więcej
Ziele angielskie Jamajskie Prymat ma zniewalający aromat, w którym rozpoznać można nuty kardamonu, goździków, cynamonu, gałki muszkatołowej, pieprzu i wielu innych lubianych przypraw. Całe ziarna Zobacz więcej
Daretocook.pl
Daretocook.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dare to cook
LENIWE Z JADGODAMI

LENIWE Z JADGODAMI 68

1
W weekend odbyłam sentymentalną podróż nad jezioro Jeziorak i przypomniałam sobie czym zajadałyśmy się żeglując naście lat temu. W naszym menu znajdowały się różne wynalazki od takich pyszności jak Zobacz więcej
Przepis .Coś takiego bardzo podobnego kiedyś serwowali w wojsku.Było bardzo dobre więc postanowiłem zrobić.Przedtem szukałem oryginalnej receptury w internecie lecz jedno co udało mi się znaleźć to Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja od dawna nie kupuję mięsnych konserw w puszkach bo po przeczytaniu składu na etykietach odechciewa mi się ich na długo. Do takich przetworów używa się często resztek mięsa, Zobacz więcej