konserwy z mięsa

Dzisiaj podaję przepis na coś w stylu domowej konserwy. Przygotowanie mięsa nie wymaga wiele pracy, czas głównie zajmuje marynowanie mięsa a następnie proces pasteryzacji. Do przygotowania możemy Zobacz więcej
Mam dziś dla Was przepis mojej mamy. Nie będę ukrywać, że dość sceptycznie podchodziłam do tej potrawy. Mięso w słoiku? Brzmiało dziwnie, ale okazało się, że pozory często mylą. Spróbowałam i okazało Zobacz więcej
Nie ma to jak domowe mięsko ze słoika. Mało pracy a jakie smaczne. Wystarczy zmielić mięso, dodać przyprawy, zapakować w słoiki i do gara. Pasteryzujemy a potem zajadamy. A jeszcze jak Zobacz więcej
Schab pieczony - jako danie obiadowe, jako domowa wędlina do chleba, jako konserwa na wyjazd - tyle zastosowań ile wymyślisz. Składniki (na 1 kg schabu): schab - 1 kg majeranek - 1 czubata łyżka Zobacz więcej
Na zrobienie łopatki w słoiku namówiła mnie koleżanka, która hurtowo robi takie konserwy dla swoich synów mieszkających w akademikach. Konserwa naprawdę smaczna, można ją długo przechowywać w lodówce, Zobacz więcej
Żeby przekąski nie były zawsze takie same:) Krakersy z pastą z tuńczyka, z kremem chrzanowym i świeżym ogórkiem z mięsem i serem żółtym. Pasta z tuńczyka: Zobacz więcej
Konserwa smarowna Wykonana w oparciu o przepis kol. Andrzeja – bagno z WD Składniki: - mięso wieprzowe (kl II 50% i kl. III 50%) 65% - wątroba wieprzowa 5% - smalec 30% - sól 20g/kg - przyprawy: Zobacz więcej
Osobiście bardzo lubię konserwy, lecz zawartość w nich konserwantów po prostu powala! Nieczęsto zatem po nie sięgam. Dlatego postanowiłam to zmienić- i sama ją przyrządziłam. Wyszła pyszna! Zobacz więcej
kapusty. Jeszcze chwilkę dusimy, by składniki przeszły swoim aromatem. 3/ Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podawać z pieczywem lub ziemniaczkami. Do bigosu można zużyć wędliny Zobacz więcej
Kolejna przyprawa do testowania to NITKI CHILLI firmy NMP . Dla przypomnienia kilka słów o ty produkcie czyli o chilli Chilli uzyskuje się z niezwykle ostrych owoców. Paprykę chilli wykorzystuje się Zobacz więcej
Składniki: łopatka wieprzowa 1kg peklosól 2 łyżeczki sól, pieprz smalec ok. 15 dkg ewentualnie rosół Wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do Zobacz więcej
Nie ma nic lepszego jak domowe wyroby. Mięsko z konserwy na domowym chlebie z cebulką smakuje wyśmienicie. Składniki: -ok. 1 kg łopatki -golonka o wadze ok. 1 kg -solanka o składzie, jak w mięsach Zobacz więcej
Mortadela morska - przepis z 1976r. Składniki: - mięso wieprzowe kl. III 3kg - mięso cielęce kl. II 0,75kg - podgardle wieprzowe 0,5kg - słonina 0,75kg - poeklosól i sól 17-20g/kg - cukier 2g/kg - Zobacz więcej
Domowa konserwa jest nie tylko smaczna ale też zdrowsza niż sklepowa. A największą jej zaletą jest to, że przynajmniej wiemy co w niej jest. Przygotowanie nie jest trudne ale rozciągnięte w czasie. Z Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Domowa konserwa

Domowa konserwa 2496

1
Nasi faceci to lubią . dostarczymy mu coś dobrego ale bez konserwantów i zbędnej chemii. Domowa konserwa 1 kg mięso mielone, 35 dag boczek gotowany, 2 łyżki majeranek, pieprz kolorowy ziarnisty Zobacz więcej
. Zielem angielskim przyprawiamy różne mięsa, takie jak baraninę, wieprzowinę, cielęcinę, a także kiełbasy i konserwy mięsne. Dodaje się je także do marynat, sosów i tłustych potraw, które uzyskują Zobacz więcej
Daretocook.pl
Daretocook.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dare to cook
LENIWE Z JADGODAMI

LENIWE Z JADGODAMI 64

1
W weekend odbyłam sentymentalną podróż nad jezioro Jeziorak i przypomniałam sobie czym zajadałyśmy się żeglując naście lat temu. W naszym menu znajdowały się różne wynalazki od takich pyszności jak Zobacz więcej
Przepis .Coś takiego bardzo podobnego kiedyś serwowali w wojsku.Było bardzo dobre więc postanowiłem zrobić.Przedtem szukałem oryginalnej receptury w internecie lecz jedno co udało mi się znaleźć to Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja od dawna nie kupuję mięsnych konserw w puszkach bo po przeczytaniu składu na etykietach odechciewa mi się ich na długo. Do takich przetworów używa się często resztek mięsa, Zobacz więcej
. Owoce fig, to często dodatek do sałatek, mięs są przetwarzane także na dżemy czy konserwy. Są także podstawą na południu Europy dla wina figowego. Suszone i podprażone figi stosuje się jako Zobacz więcej