konserwy z mięsa mielonego

Domowa konserwa jest nie tylko smaczna ale też zdrowsza niż sklepowa. A największą jej zaletą jest to, że przynajmniej wiemy co w niej jest. Przygotowanie nie jest trudne ale rozciągnięte w czasie. Z Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Domowa konserwa

Domowa konserwa 2486

1
Nasi faceci to lubią . dostarczymy mu coś dobrego ale bez konserwantów i zbędnej chemii. Domowa konserwa 1 kg mięso mielone, 35 dag boczek gotowany, 2 łyżki majeranek, pieprz kolorowy ziarnisty Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja od dawna nie kupuję mięsnych konserw w puszkach bo po przeczytaniu składu na etykietach odechciewa mi się ich na długo. Do takich przetworów używa się często resztek mięsa, Zobacz więcej
Konserwa smarowna Wykonana w oparciu o przepis kol. Andrzeja – bagno z WD Składniki: - mięso wieprzowe (kl II 50% i kl. III 50%) 65% - wątroba wieprzowa 5% - smalec 30% - sól 20g/kg - przyprawy: Zobacz więcej
SKŁADNIKI 2 główki młodej kapusty 20 dkg boczku np.wędzonego 4 parówki lub kawałek jakiejś kiełbasy (zależy od upodobań) kostka rosołowa np mięsna 2-3 łyżki przecieru pomidorowego (można dać więcej) 1 Zobacz więcej
przegotowanej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki peklo soli 4 łyżeczki żelatyny 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki kminku mielonego 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej ok. 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego Zobacz więcej
Natalaada
Natalaada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KUCHNIA NATKI
KIEŁBASA ZE SŁOIKA

KIEŁBASA ZE SŁOIKA 12265

0
. I się skusiłam :) Produkt końcowy według mnie przypomina w smaku: kotlety mielone, mielonkę na kanapki i konserwę, a zdaniem mojej mamy: mielonkę, konserwę i kiełbasę. Kolor ma szaroróżowy, zapach Zobacz więcej
zanim sobie przypomniałam że to coś to szynkowar. Teraz wędlina z szynkowaru jest naszą ulubioną i naprawdę nie kupujemy sklepowych wynalazków. Robiłam różne z mięsa drobiowego i wieprzowego, z mięsa Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet

pasztet 4730

10
warzywna papryka mielona pieprz ziołowy 1 jajko Mięso umyć, warzywa obrać i umyć. Kurczaka ugotować z warzywami i przyprawami jak rosół. W drugim garnku ugotować pokrojone w kostkę podgardle z Zobacz więcej
i pracowała u niemieckiego rolnika. Wtedy się nauczyła przyrządzać takie domowe wędliny. Mówię Wam pychotkaJ I ta galaretka…;-)) Szkoda, że wówczas nie interesowałam się kuchnią i Zobacz więcej
Mielonka bosmańska z 1976r. - wieprzowina kl I 1kg - wieprzowina kl. II 2kg - wieprzowina kl. III (ścięgnista) 1,2kg - cielęcina (łopatka) 0,8kg - pieprz naturalny 1,5g/kg - gałka muszkatołowa 0,5g/kg Zobacz więcej
Mątewka
Mątewka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne algorytmy
Mielonka w słoiku

Mielonka w słoiku 4915

2
g na 1 kg wyrobu. Ja mieszam ją w proporcju 1:1 z solą albo nawet daje jej jeszcze mniej.) 1 szklanka wody 20-30 g żelatyny pieprz do smaku czosnek granulowany do smaku (świeży też może być) tym Zobacz więcej
mielonym mięsem. Robi się je z ciasta parzonego, a po zawinięciu smaży się je w panierce na głębokim tłuszczu. Paszteciki z nadzieniem rybnym Rissoles de la mer (recette originale) na ciastopół litra Zobacz więcej
carry - około pół płaskiej łyżeczki (bardzo niewiele! Radzę nie przesadzić). Bardzo ważne składniki to cukier i pieprz - przede wszystkim. Następnie - koncentrat do smaku. Do zagęszczenia - użyj Zobacz więcej
Jak oszukać konsumenta Czekolada Polacy wolą parówki Fałszerze żywności Wyszukiwarka dodatków E Tą chemię każdego dnia zjadasz Opakowanie, a rzeczywistość Polacy jedzą chemię Raport o jedzeniu Jak Zobacz więcej
mk27
mk27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MK gotuje
Jak przechowywać żywność?

Jak przechowywać żywność? 292

0
st. C (zamrażalnik) Jakie Produkty? mięso, ryby, warzywa, owoce, pieczywo,suroweciasto francuskie i kruche, sery, pierogi, pyzy,drożdże buliony, zioła W Czym Przechowywać? torebki, pojemniki, formy do Zobacz więcej
, ścięgien) 700 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 płaska łyżka i 1 płaska łyżeczka soli peklowej 4 duże ząbki czosnku łyżka majeranku łyżka pieprzu ziołowego pieprz mielony do smaku 2 łyżeczki Zobacz więcej
Uprzedzając pytania - wiem, że leczo i mięso mielone to dość niespotykana kombinacja. Słyszałam ostatnio, że takie "oszukiwane leczo" powinno się nazywać ratatouille, ale skoro nie uświadczysz tu ani Zobacz więcej
się one jednak doskonale. Curry z kurczaka Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 2 średnie cebule 1 papryczka chili 3 cm kawałek imbiru 4 ząbki polskiego czosnku pęczek natki pietruszki 4 łyżki oleju Zobacz więcej