konserwy z mięsa mielonego

klementynka
klementynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
domowa cukierenka
domowa konsera czosnkowa

domowa konsera czosnkowa 610

5
{{headerMessage}}
Domowa konserwa jest nie tylko smaczna ale też zdrowsza niż sklepowa. A największą jej zaletą jest to, że przynajmniej wiemy co w niej jest. Przygotowanie nie jest trudne ale rozciągnięte w czasie. Z Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Domowa konserwa

Domowa konserwa 2857

1
{{headerMessage}}
Nasi faceci to lubią . dostarczymy mu coś dobrego ale bez konserwantów i zbędnej chemii. Domowa konserwa 1 kg mięso mielone, 35 dag boczek gotowany, 2 łyżki majeranek, pieprz kolorowy ziarnisty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wiem jak Wy, ale ja od dawna nie kupuję mięsnych konserw w puszkach bo po przeczytaniu składu na etykietach odechciewa mi się ich na długo. Do takich przetworów używa się często resztek mięsa, Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Konserwa smarowna

Konserwa smarowna 1725

1
{{headerMessage}}
Konserwa smarowna Wykonana w oparciu o przepis kol. Andrzeja – bagno z WD Składniki: - mięso wieprzowe (kl II 50% i kl. III 50%) 65% - wątroba wieprzowa 5% - smalec 30% - sól 20g/kg - przyprawy: Zobacz więcej
Katerina2804
Katerina2804 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katerina&Kuchnia
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY 495

2
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI 2 główki młodej kapusty 20 dkg boczku np.wędzonego 4 parówki lub kawałek jakiejś kiełbasy (zależy od upodobań) kostka rosołowa np mięsna 2-3 łyżki przecieru pomidorowego (można dać więcej) 1 Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
Domowe wyroby - łopatka gotowana

Domowe wyroby - łopatka gotowana 1573

3
{{headerMessage}}
Kolejny wyrób z szynkowara tym razem z łopatki wieprzowej. W poszukiwaniu smaku konserwy dobrej jakości z kawałkami mięsa odrobiną tłuszczyku i aromatyczną galaretką, udało się łopatka taka właśnie Zobacz więcej
Natalaada
Natalaada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KUCHNIA NATKI
KIEŁBASA ZE SŁOIKA

KIEŁBASA ZE SŁOIKA 12654

0
{{headerMessage}}
KIEŁBASA domowej roboty (ZE SŁOIKA) Dzisiaj zamieszczam przepis na coś, co się nazywa 'kiełbasą', chociaż ja bym to inaczej nazwała :) Mniejsza o to, jak zwał tak zwał. Najważniejsze, że jest to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zanim sobie przypomniałam że to coś to szynkowar. Teraz wędlina z szynkowaru jest naszą ulubioną i naprawdę nie kupujemy sklepowych wynalazków. Robiłam różne z mięsa drobiowego i wieprzowego, z mięsa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szynkowar:) Składniki : 60 dag mielonego mięsa z chudego boczku 50 dag mięsa z golonki ( też tylko chude mięso) sól, pieprz, papryka czerwona, ostra zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku kilka łyżek Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet

pasztet 4968

16
{{headerMessage}}
warzywna papryka mielona pieprz ziołowy 1 jajko Mięso umyć, warzywa obrać i umyć. Kurczaka ugotować z warzywami i przyprawami jak rosół. W drugim garnku ugotować pokrojone w kostkę podgardle z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Staramy się w okresie upałów nie kupować gotowych wędlin z bardzo prostego powodu – nie wytrzymują próby czasu i temperatur. Chciałam Wam zaproponować domową konserwę, o której przypomniała mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mielonka bosmańska z 1976r. - wieprzowina kl I 1kg - wieprzowina kl. II 2kg - wieprzowina kl. III (ścięgnista) 1,2kg - cielęcina (łopatka) 0,8kg - pieprz naturalny 1,5g/kg - gałka muszkatołowa 0,5g/kg Zobacz więcej
Konstancja
Konstancja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
atlassmakow.blogspot.com
Chili con carne

Chili con carne 15

2
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI: ( 6 porcji po 300g ) 1 porcja = 381 kcal 500 g mielonej wołowiny 3 łyżki oliwy z oliwek 60 g cebuli 2 ząbki czosnku łyżeczka ostrej papryki łyżeczka oregano łyżeczka kminu rzymskiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polecam bardzo prostą w wykonaniu konserwę domową z mięsa peklowanego ! Składniki : 1,5 kg mięsa , ( np łopatki ), pieprz, majeranek wg uznania. Mięso kroimy na kawałki i zanurzamy na ok 10-12 godzin Zobacz więcej
Mątewka
Mątewka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne algorytmy
Mielonka w słoiku

Mielonka w słoiku 5249

3
{{headerMessage}}
Pozostaję w klimacie domowych wyrobów kanapkowych. Dziś chyba najprostsza rzecz do zrobienia - konserwa mięsna w słoiku. Zawsze lubiłam mielonki a najbardziej galaretkę, której zawsze było mi za mało. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mielonym mięsem. Robi się je z ciasta parzonego, a po zawinięciu smaży się je w panierce na głębokim tłuszczu. Paszteciki z nadzieniem rybnym Rissoles de la mer (recette originale) na ciastopół litra Zobacz więcej
{{headerMessage}}
carry - około pół płaskiej łyżeczki (bardzo niewiele! Radzę nie przesadzić). Bardzo ważne składniki to cukier i pieprz - przede wszystkim. Następnie - koncentrat do smaku. Do zagęszczenia - użyj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak oszukać konsumenta Czekolada Polacy wolą parówki Fałszerze żywności Wyszukiwarka dodatków E Tą chemię każdego dnia zjadasz Opakowanie, a rzeczywistość Polacy jedzą chemię Raport o jedzeniu Jak Zobacz więcej
mk27
mk27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MK gotuje
Jak przechowywać żywność?

Jak przechowywać żywność? 299

0
{{headerMessage}}
, pojemnikach szklanych i ceramicznych 8st. C(zazwyczaj najdalsza połka od zamrażalnika) Jakie Produkty? kefiry, jogurty, masła,margaryny, otwarte kartony mleka, dżemy, sery twarde W Czym Zobacz więcej