konserwy z mięsa mielonego

Domowa konserwa jest nie tylko smaczna ale też zdrowsza niż sklepowa. A największą jej zaletą jest to, że przynajmniej wiemy co w niej jest. Przygotowanie nie jest trudne ale rozciągnięte w czasie. Z Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Domowa konserwa

Domowa konserwa 2750

1
Nasi faceci to lubią . dostarczymy mu coś dobrego ale bez konserwantów i zbędnej chemii. Domowa konserwa 1 kg mięso mielone, 35 dag boczek gotowany, 2 łyżki majeranek, pieprz kolorowy ziarnisty Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja od dawna nie kupuję mięsnych konserw w puszkach bo po przeczytaniu składu na etykietach odechciewa mi się ich na długo. Do takich przetworów używa się często resztek mięsa, Zobacz więcej
Konserwa smarowna Wykonana w oparciu o przepis kol. Andrzeja – bagno z WD Składniki: - mięso wieprzowe (kl II 50% i kl. III 50%) 65% - wątroba wieprzowa 5% - smalec 30% - sól 20g/kg - przyprawy: Zobacz więcej
SKŁADNIKI 2 główki młodej kapusty 20 dkg boczku np.wędzonego 4 parówki lub kawałek jakiejś kiełbasy (zależy od upodobań) kostka rosołowa np mięsna 2-3 łyżki przecieru pomidorowego (można dać więcej) 1 Zobacz więcej
przegotowanej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki peklo soli 4 łyżeczki żelatyny 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki kminku mielonego 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej ok. 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego Zobacz więcej
Natalaada
Natalaada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KUCHNIA NATKI
KIEŁBASA ZE SŁOIKA

KIEŁBASA ZE SŁOIKA 12567

0
. I się skusiłam :) Produkt końcowy według mnie przypomina w smaku: kotlety mielone, mielonkę na kanapki i konserwę, a zdaniem mojej mamy: mielonkę, konserwę i kiełbasę. Kolor ma szaroróżowy, zapach Zobacz więcej
zanim sobie przypomniałam że to coś to szynkowar. Teraz wędlina z szynkowaru jest naszą ulubioną i naprawdę nie kupujemy sklepowych wynalazków. Robiłam różne z mięsa drobiowego i wieprzowego, z mięsa Zobacz więcej
szynkowar:) Składniki : 60 dag mielonego mięsa z chudego boczku 50 dag mięsa z golonki ( też tylko chude mięso) sól, pieprz, papryka czerwona, ostra zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku kilka łyżek Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet

pasztet 4881

12
cieszyli się sławą od XVI wieku i pracowali na dworach królewskich oraz szlacheckich również w Polsce. Dziś przepis na najlepszy pasztet klasyczny, pachnący, o idealnej konsystencji i wspaniałym Zobacz więcej
i pracowała u niemieckiego rolnika. Wtedy się nauczyła przyrządzać takie domowe wędliny. Mówię Wam pychotkaJ I ta galaretka…;-)) Szkoda, że wówczas nie interesowałam się kuchnią i Zobacz więcej
Mielonka bosmańska z 1976r. - wieprzowina kl I 1kg - wieprzowina kl. II 2kg - wieprzowina kl. III (ścięgnista) 1,2kg - cielęcina (łopatka) 0,8kg - pieprz naturalny 1,5g/kg - gałka muszkatołowa 0,5g/kg Zobacz więcej
Polecam bardzo prostą w wykonaniu konserwę domową z mięsa peklowanego ! Składniki : 1,5 kg mięsa , ( np łopatki ), pieprz, majeranek wg uznania. Mięso kroimy na kawałki i zanurzamy na ok 10-12 godzin Zobacz więcej
Mątewka
Mątewka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne algorytmy
Mielonka w słoiku

Mielonka w słoiku 5176

3
Pozostaję w klimacie domowych wyrobów kanapkowych. Dziś chyba najprostsza rzecz do zrobienia - konserwa mięsna w słoiku. Zawsze lubiłam mielonki a najbardziej galaretkę, której zawsze było mi za mało. Zobacz więcej
wam powiedzieć, że przed uczestnikami programu postawiono dość trudne zadanie: wyczarować coś smacznego z konserw. Sabrina, którą zainspirowała kuchnia portugalska, przygotowała tradycyjne Zobacz więcej
carry - około pół płaskiej łyżeczki (bardzo niewiele! Radzę nie przesadzić). Bardzo ważne składniki to cukier i pieprz - przede wszystkim. Następnie - koncentrat do smaku. Do zagęszczenia - użyj Zobacz więcej
/Filmy-i-artykuly-o-zywnosci.trackback Ostatnie wpisy Filmy i artykuły o żywności Kolejne fazy budowy ... Nadziewana kapusta - Rosja Podgardle prasowane Roladki z marynowanej kapusty Mielonka Tyrolska Zobacz więcej
mk27
mk27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MK gotuje
Jak przechowywać żywność?

Jak przechowywać żywność? 295

0
st. C (zamrażalnik) Jakie Produkty? mięso, ryby, warzywa, owoce, pieczywo,suroweciasto francuskie i kruche, sery, pierogi, pyzy,drożdże buliony, zioła W Czym Przechowywać? torebki, pojemniki, formy do Zobacz więcej
, ścięgien) 700 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 płaska łyżka i 1 płaska łyżeczka soli peklowej 4 duże ząbki czosnku łyżka majeranku łyżka pieprzu ziołowego pieprz mielony do smaku 2 łyżeczki Zobacz więcej