koper włoski

panipanidomu
panipanidomu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pan i Pani domu
Koper włoski

Koper włoski 3181

1
Koper włoski (potocznie nazywany „Fenkuł” lub „Finokio”) jest bardzo docenianym przez wielu kucharzy na świecie warzywem, niestety w Polsce jego stosowanie nie jest tak bardzo powszechne. Szkoda! Bo Zobacz więcej
I kolejny dodatek do dania głównego. Duszony fenkuł ma zaskakujący smak. Składniki: fenkuł oliwa sól Przygotowanie: Pokrójcie koper włoski dość drobno. Duście w rondlu z grubym dnem na oliwie przez Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tapenda
Duszony koper włoski

Duszony koper włoski 919

1
Koper włoski w przepisach kulinarnych jest najczęściej używany w postaci surowej, w sałatkach. Jest to oczywiście bardzo dobry pomysł bo świeży i anyżowy smak fenkułu fantastycznie wzbogaca i Zobacz więcej
Połówek nie lubi tych dziwnych świąt jakimi są np. Walentynki. Była za to kolacja przed walentynkowa. Szybka. Smaczna. Egzotyczna. Dużo nie trzeba aby było smacznie. Sałatka powstała pod wpływem Zobacz więcej
Smażony koper włoski to świetna przystawka o anyżkowym smaku. Możecie ją przygotować nawet kilka godzin wcześniej, bo smakuje wyśmienicie również na zimno. Ciasto do obtaczania plastrów kopru powinno Zobacz więcej
Kolejna pyszna i zdrowa alternatywa posiłku, która świetnie sprawdza się jako przystawka. Składniki: 2 duże kopry włoskie 120 g pomidorków koktajlowych 60 g szynki gotowanej 125 g sera mozzarella- 1 Zobacz więcej
inspiracja wielu innych! koper włoski świeże chili ocet z czerwonego wina oliwa 1 łyżeczka brązowego cukru sól, pieprz kilka orzechów włoskich Z kopru zdjąć wierzchnią warstwę, następnie przekroić na Zobacz więcej
Koper włoski to śródziemnomorskie warzywo w Polsce jeszcze mało popularne, ale ma wiele do zaoferowania. Warto wypróbować. Składniki 2 szt kopru włoskiego 3 pomidory 4 plastry ulubionego żółtego sera Zobacz więcej
Warzywa, które najczęściej grillujemy to papryka, cukinia i bakłażan. Czasem jednak trzeba spróbować czegoś nowego. Koper włoski jest świetnym warzywem. Możemy jeść go na surowo, dusić czy zrobić z Zobacz więcej
warzyw korzeniowych i nie tylko. Na razie porażką okazało się radicchio - nie udało mi się zniwelować jego goryczy, muszę jeszcze nad tym popracować. Strzałem w dziesiątkę zaś okazał się koper włoski Zobacz więcej
Sałatkę nicejską pewnie już wszyscy znają, pissaladière (wyjątkowo apetyczną widziałam ostatnio u Pook cooka) czyli tradycyjny placek nicejski na spodzie z ciasta na pizzę z cebulą i anchois pewnie Zobacz więcej
na dobre pojawią się nowalijki, dziś na stole zagościł pieczony koper włoski. Jego lekko anyżowy smak bardzo lubię. Warto go upiec go korzystając z programu z parowaniem (jeśli nie macie takiej Zobacz więcej
Fenkuł czyli koper włoski pochodzi z rejonu morza śródziemnego, ale spotkać go możemy na całej szerokości geograficznej. Jest bogaty w witaminę C, potas i błonnik, posiada też bardzo niski indeks Zobacz więcej
Fenkuł (koper włoski) | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Strona główna Anka na jutjubie Obiady Desery Dania mączne Śniadania Zupy Pieczywo Przetwory Przystawki Sałatki Sosy Ciasta Categorized | Zobacz więcej
Kilka tygodni temu na trasie z Bieszczad do Przemyśla zobaczyłam bardzo dziwne rośliny o gigantycznych rozmiarach. Na pierwszy rzut oka wyglądało to jak koper włoski, ale tak wyrośniętego to jeszcze Zobacz więcej
Przepyszna sałatka z pieczonych buraczków, fenkuła ( kopru włoskiego) i soczystych pomarańczy. Do tego wszystkiego aromatyczny sos koperkowy. Dla mnie, kompozycja doskonała! Wspaniale pasuje do Zobacz więcej
Nie każdy przepada za anyżkowym posmakiem kopru włoskiego, który ja wolę nazywać fenkułem, ale pod wpływem smażenia traci on na swoim charakterystycznym aromacie i świetnie komponuje się z papryką. Zobacz więcej
Koper włoski alias fenkuł charakteryzuje się ciekawym, lekko anyżowym smakiem. Wiem, że nie każdemu przypadłby on do gustu, ale warto próbować. Mi smakuje zarówno zapiekany jak i we wszelkiej maści Zobacz więcej