Kopytka to szybkie i proste danie, ale kto ich nie lubi, jedni wolą gotowane a inni odsmażane ale w każdej postaci są przepyszne. Kopytka Składniki: - 1 kg ziemniaków - 300-350 g mąki - 1-2 jajka -
Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Od razu się przyznam, że nie wiem skąd znam te kopytka. Chyba zainspirował mnie jakiś forumowy wpis. Kopytka to jednak ciekawe i kolorowe urozmaicenie mojej kuchni. Moje dzieci nie
Zobacz więcej
Kopytka, lub po wielkopolsku 'Szagole'.. Składniki: - 1 kg ziemniaków - ok. 2 szkl. mąki - 1 jajko - sól Przygotowanie: Ziemniaki ugotować (można dzień wcześniej), obrać i przecisnąć przez maszynkę.
Zobacz więcej
Kopytka, jak wiadomo, doskonale nadają się do odsmażania i odgrzewania, czy to solo, czy z różnymi sosami. Ostatnio zasmakowaliśmy w kopytkach z pesto z pieczonej papryki, posypanych startą mozzarellą
Zobacz więcej
Kopytka bez dodatku jajka ze smażoną cebulką Co zrobić z reszty ziemniaków z poprzedniego obiadu? Na przykład kopytka. Jeśli ziemniaków zostało zbyt mało, zawsze można jeszcze dogotować. Dzisiaj
Zobacz więcej
Składniki: 1 kg ziemniaków 350 gram sera białego 2 szklanki mąki Dodatkowo: masło bułka tarta Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w wodzie z solą. Odstawiamy do przestudzenia. Zimne ziemniaki
Zobacz więcej
Kopytka to drugie moje ulubiona potrawa z ziemniaków po kluskach śląskich. Najlepiej smakują mi odsmażane na masełku bądź okraszone podsmażonym boczkiem z cebulką. A Moja Babcia lub je polane zasmażką
Zobacz więcej
Kopytka , kluski śląskie , leniwe i wszystkie inne dania mączne – jak wiecie uwielbiam! U mnie kopytka , jeszcze za czasów babcinych jadło się odsmażane z masełkiem i cukrem. Zawsze z przyjemnością
Zobacz więcej
Kopytka to chyba najbardziej znane kluski. Są bardzo pyszne i można je zajadać na wiele sposobów. Świetnie smakują same okraszone roztopionym masełkiem lub skwarkami czy też zrumienioną cebulką. Dobre
Zobacz więcej
Jako dziecko i młoda dziewczyna myślałam, że przygotowanie kopytek zajmuje całe wieki... Może dlatego, że w moim, pełnym ludzi domu robiło się ich baaardzo dużo? Tak czy inaczej teraz moja wiedza
Zobacz więcej
Kopytka , kluski śląskie , leniwe i wszystkie inne dania mączne – jak wiecie uwielbiam! U mnie kopytka , jeszcze za czasów babcinych jadło się odsmażane z masełkiem i cukrem. Zawsze z przyjemnością
Zobacz więcej
Uwielbiam kopytka Delikatne, mięciutkie, najlepsze odsmażane Wcale nie są tak czasochłonne, jak moglibyście przypuszczać. Moje kopytka podaje dziś z sosem ze świeżych kurek, do którego dodałam
Zobacz więcej
Kopytka, po prostu. Domowe, to chyba najlepsze słowo, które określa te pyszne kluseczki. Miękkie, ale jędrne. Zrobione z ziemniaków z obiadu dnia poprzedniego. Najlepsze z wody, polane tylko masłem.
Zobacz więcej
Kopytka, to jedno z moich ulubionych dań. I jedno z najbardziej uniwersalnych. Mają wiele twarzy, można je robić na wiele sposobów i podawaćw różny sposób,np. zrozmaitymi sosami, z pesto, z masłem
Zobacz więcej
Z bułką tartą zasmażaną na masełku, z prawdziwymi skwarkami, polane masełkiem o lekko orzechowym smaku, z sosem mięsnym, odsmażane na patelni... Nigdy na słodko. Takie kluski, tudzież kopytka czy też
Zobacz więcej
Jakie kopytka są najlepsze? Odsmażane Pora na wykorzystanie ostatniej porcji puree z dyni, która od kilku dni grzecznie czeka w lodówce. Jeżeli wasze puree z dyni jest wodniste możecie je przez kilka
Zobacz więcej
Kluski,knedle i pierogi, Przepisy jarskie Kopytka ziemniaczane z twarogiem 2013/03/06 , Gosia Resztki ziemniaczane u mnie to prawie zawsze kopytka,zapiekanka z ziemniakówlub shepherd pie. Kopytka
Zobacz więcej
Kopytka same w sobie są przepyszne... ja najbardziej lubię to odsmażane z chrupiącą skórką :) wyśmienicie komponują się również z różnego rodzaju gulaszami. Składniki: - 1 kg ziemniaków - 2 szklanki
Zobacz więcej
Kopytka moje love. Wtedy przypominam sobie jak byłam mała i uśmiech mamy. Jak jedliśmy świeże, a wieczorem odsmażaliśmy je na patelni i zjadaliśmy takie przysmażone, pomarańczowe takie. Kopytka
Zobacz więcej
Kopytka są pyszne i większość z nas je bardzo lubi, ale obawiamy się pracy którą trzeba włożyć ich przygotowanie. Ja zawsze masę na kopytka, knedle i leniwe kluski robię przy pomocy miksera z płaską
Zobacz więcej