kopytka z gorgonzolą

przez praskę, wyrabiamy z jajkiem i mąkami oraz posiekaną natką. Niektóre ziemniaki mogą wziąć więcej mąki inne mniej. To wszystko zależy od ziemniaka ;) Formujemy z ciasta wałeczki, kroimy gnocchi i Zobacz więcej
w mundurkach. Obieramy i wyciskamy/ubijamy. Łączymy ziemniaki pokrojone liście szpinaku, mąkę, żółtko i sól. Zagniatamy i wyrabiamy szpinakowe kopytka. Na patelni rozpuszczamy śmietanę razem z Zobacz więcej
Dziś kolejne danie, które przygotowałam tylko dla siebie. Moje ulubione kopytka - zapiekane w kremowym, gęstym i wyrazistym sosie z sera gorgonzola i śmietany. .. Kaloryczne i boskie, oj jak ja Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis na szybkie w przygotowaniui pyszne danie - kopytka w sosie z gorgonzoli, z suszonymi figami i szynką dojrzewająca. Jeśli nie macie czasu zrobić kopytek, możecie Zobacz więcej
Gotuję w myśl w myśl zasady, że kuchnia to nie apteka. Mimo niezłej kolekcji książek kucharskich, przepisów nigdy nie trzymam się sztywno. Zazwyczaj inspiracją są dla mnie zdjęcia. Kilka lat temu Zobacz więcej
Sznycle z indyka panierowane w kolorowym pieprzu + sos z nektarynkami i gorgonzolą - dla mnie pycha, choć nie należę do fanów serów pleśniowych :D Składniki: 3 sznycle z indyka 2 łyżeczki kolorowego Zobacz więcej
Na smaczne rozpoczęcie tygodnia proponuję Kopytka w sosie serowym z kurczakiem SKŁADNIKI kilka ziemniaków pół objętościowo mąki tortowej sól 2 piersi z kurczaka ser gorgonzola 400ml śmietany 12% sól, Zobacz więcej
Hiper szybciutki i super smaczny sos z sera z niebieską pleśnią. Jedyny problem z nim jest taki, że uwielbiam go podjadać więc szybko znika. Zawsze robię większą porcję bo inaczej może go nie starczyć Zobacz więcej
Kopytka to jedno z moich ulubionych dań z ziemniaków, najlepsze są te ze skwarkami i cebulką. Na samą myśl cieknie mi ślinka ;) Ale kto powiedział, że kopytka zawsze muszą być podane tak samo? A gdyby Zobacz więcej
Cyklprzepisów nauczonych się ciąg dalszy :) .. słuchajcie ... coś co mnie TOTALNIE urzekło ... nie dość że ja uwielbiam kopytka to do tegopołączone z szpinakiem ... i jakby tego było mało .. ser Zobacz więcej
Pomysł na szybki włoski obiad. Szybki pod warunkiem że użyjecie gotowych - kupionych gnocchi ja z braku czasu właśnie tak zrobiłam. Co to gnocchi? To nic innego jak włoskie odpowiedniki polskich Zobacz więcej
Gnocchi to nic innego jak włoskie kopytka z aromatycznymi dodatkami i sosami. W wykazie składników nie podaję proporcji, wszystko zależy od ilości kluseczek, jaką chcecie otrzymać. Do ziemniaków Zobacz więcej
Do zrobienia tego obiadu zainspirowała mnie Marieta z "ABC Gotowania". Roladki wyszły pyszne, gorąco je polecam! 10 plastrów schabu bez kości 10 śliwek węgierek 150 g gorgonzoli 10 plastrów wędzonego Zobacz więcej
Propozycja na smakowity, delikatny i bardzo pożywny krem szpinakowo - śmietanowy z nutą gałki muszkatołowej i czosnku, podawany z zarumienionymi na maśle kopytkami. Krem jest szybki i prosty w Zobacz więcej
Agta_St
Agta_St Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Petit Cuisson
Małe kopytkowanie :D

Małe kopytkowanie :D 55

0
Bardzo lubię kopytka, zarówno na słodko jak i wytrawnie z sosem grzybowym lub pieczeniowym. Ostatnio spróbowałam zrobić samodzielnie włoską wersję tego przysmaku z moim ukochanym szpinakiem. Dodatkowo Zobacz więcej
Follow The Taste
Follow The Taste Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Follow The Taste
Dyniowe kopytka

Dyniowe kopytka 1384

3
ziemniaki, więc nie polecam gotować ich razem. Dynię można też upiec w piekarniku). Kiedy warzywa ostygną rozgnieść je dokładnie widelcem (albo przecisnąć przez praskę do ziemniaków), dodać starty Zobacz więcej
Zielone gnocchi Postanowiłam troszkę odmienić nasze tradycyjnekopytka i dziśzachęcam Was do przygotowania włoskichkluseczekgnocchi z dodatkiem natki, czyli na zielono. Doskonale smakują po prostu Zobacz więcej
. W trakcie krojenia i gotowania kopytek sprzątam i myje naczynia lub przygotowuje sos. Kobiety są wielozadaniowe więc dobrze nam wychodzi łączenie kilku prac w jedną. Jeśli nigdy nie robiliście Zobacz więcej
boczek, ewent. 1 - 2 łyżki smalcu z wytopionej wcześniej słoniny, kwaśna śmietana Do przeciśniętych ziemniaków dodać pokrojoną na małe kawałki gorgonzolę, jajko i mąkę. Zagnieść ciasto jak na kopytka Zobacz więcej