kopytka z zielonym pesto

laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
GRYCZANE KOPYTKA Z ZIELONYM PESTO

GRYCZANE KOPYTKA Z ZIELONYM PESTO 90

0
{{headerMessage}}
Zielone pesto robię bardzo często, to mój ulubiony dodatek do chleba. Więc często w lodówce stoi zielone i pachnące cudo. W tym przepisie wykorzystałam mąką gryczaną. Kupiłam ją jakiś czas temu i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedno z dań, które jest proste a zarazem bardzo aromatyczne. A wszystko dzięki ziołom. Moje pesto bowiem to nic innego jak zmielone listki bazylii i pietruszki, z ziarnami słonecznika, czosnkiem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oszukane, bo to kopytka, a dodatkowo sos jest ze słoika. No cóż, czasem tak jest, że mamy 3 minuty i trzeba kombinować. Obiad iście studencki, ale pyszny tak jak należy :) - porcja kopytek - kilka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ze względu na brak czasu w styczniu gotowałam, robiłam zdjęcia, jednak zupełnie bez postowania ich. Dzisiaj, więc zapraszam na fotograficznei wyrywkowe podsumowanie stycznia (jakże modny ostatnio tzw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
500g gnocchi lub kopytek 1 małe dojrzałe awokado 1 pęczek natki ok 120 g twardego koziego sera 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól Do blendera wrzuciłam obrane i pokrojone niedbale awokado, natkę, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(jak w tym przepisie na kopytka z pesto, szynką i rukolą). kopytka suszone pomidory w oleju ew. sól i świeżo mielony pieprz zielony groszek (mrożony) Mocno rozgrzej na patelni olej z zalewy po Zobacz więcej
Istria
Istria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje codzienne przyjemności
PESTO Z RUKOLI

PESTO Z RUKOLI 83

0
{{headerMessage}}
Moja wersja włoskiego smakołyku. Pesto, zarówno klasyczne bazyliowe jak i z innych roślin zielonych, jest genialnym dodatkiem do kanapek, sałatek, makaronów. Tym razem postawiłam na rukolę, którą Zobacz więcej
B.B
B.B Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MAD TEA PARTY
BOBYTKA czyli co dziś jadłam

BOBYTKA czyli co dziś jadłam 233

0
{{headerMessage}}
! Robiłam je już kilka razy i zawsze wychodzą (choć prawie nigdy tak apetycznie zielone). Dla mnie przepis z KS to tylko baza, w moim odczuciu są za mało wyraźne. Do swoich lubię dodać posiekanej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Ciemna mąka dodała im orzechowego posmaku, a pesto bazyliowo-pomidorowego. Do tego delikatny cytrynowy kurczaczek… Mniam! Kopytka razowe: 500 g ugotowanych ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej Zobacz więcej
gatita
gatita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Zielone gnocchi

Zielone gnocchi 199

0
{{headerMessage}}
przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie,zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Zielone gnocchi Składniki: 500 g ugotowanych starych ziemniaków ok. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ziemniaki ugotowane, wystudzone i ugniecione, z mąką, kaszą, solą i jajkiem na ciasto wyrobione, na paski pokrojone, w wodzie ugotowane, na pesto bazyliowym podgrzane, serem oprószone, pieprzem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kopytka, gnocchi czy inne kluchy to moje ulubione dania z resztek ziemniaków, które staram się zawsze urozmaicać. Robiłam już kopytka ze szpinakiem, które najczęściej podaję z mięsnym sosem. Dzisiaj Zobacz więcej
MONIKI SMAKOŁYKI
MONIKI SMAKOŁYKI Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moniki Smakołyki
Pesto bazyliowe

Pesto bazyliowe 70

1
{{headerMessage}}
świeżej bazylii, 10 zielonych oliwek bez pestek, 3 łyżki orzeszków piniowych, 1 ząbek czosnku, 50 g startego sera żółtego np. parmezanu sok z cytryny do smaku, 150 ml oleju rzepakowego, sól do smaku, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już kilka razy stanęłam przed dylematem, co zrobić z nadmiarem roszponki czy rukoli. Zazwyczaj z rukoli powstaje pesto, a roszponka ląduje w koktajlu. Tym razem trochę zielonych listków rukoli dodałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, oliwą i parmezanem stanowi uniwersalny dodatek. Do czego można wykorzystać pesto z jarmużu? Oczywiście do makaronu. Ale też do wszelkich klusek, kopytek czy gnocchi. Można go rozsmarować na grzance, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warto korzystać z każdej okazji aby rozkoszować się smakiem szparagów bo sezon na nie trwa bardzo krótko. W Polsce najczęściej jadamy szparagi białe, jednak to te zielone sycą nasze oczy świeżą i Zobacz więcej
blankariot
blankariot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eatyourdream
pesto alla genovese

pesto alla genovese 98

0
{{headerMessage}}
Pesto alla genovese to aromatyczny zielony sos wywodzący się z Ligurii - dokładniej z Genui. Tradycyjna metoda jego przygotowania to ugniatanie w marmurowym moździerzu, jednak coraz bardziej popularne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zasadniczo istnieją dwie podstawowe odmiany pesto – pesto genovese i pesto siciliana. Pierwszemu zielony kolor nadaje świeża bazylia, a drugie kolor czerwony zawdzięcza suszonym pomidorom. Mniej Zobacz więcej
aniamat
aniamat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolandminty
DYNIOWE GNOCCHI

DYNIOWE GNOCCHI 428

1
{{headerMessage}}
Delikatne w smaku kluseczki -podobne do tradycyjnych kopytek-, do których zamiast ziemniaków dodałam dyniowe puree z intensywnie pomarańczowej dyni hokkaido. Świetnym dodatkiem nie tylko smakowym, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie w sam raz na upały, przede wszystkim dlatego, że nie trzeba zbyt długo stać przy kuchni. Poza tym smak wart przetestowania. Zdecydowanie uwielbiam bób, a jeśli ktoś jeszcze nie widział i nie Zobacz więcej