kopytka z zielonym pesto

Zielone pesto robię bardzo często, to mój ulubiony dodatek do chleba. Więc często w lodówce stoi zielone i pachnące cudo. W tym przepisie wykorzystałam mąką gryczaną. Kupiłam ją jakiś czas temu i Zobacz więcej
Jedno z dań, które jest proste a zarazem bardzo aromatyczne. A wszystko dzięki ziołom. Moje pesto bowiem to nic innego jak zmielone listki bazylii i pietruszki, z ziarnami słonecznika, czosnkiem, Zobacz więcej
Oszukane, bo to kopytka, a dodatkowo sos jest ze słoika. No cóż, czasem tak jest, że mamy 3 minuty i trzeba kombinować. Obiad iście studencki, ale pyszny tak jak należy :) - porcja kopytek - kilka Zobacz więcej
Ze względu na brak czasu w styczniu gotowałam, robiłam zdjęcia, jednak zupełnie bez postowania ich. Dzisiaj, więc zapraszam na fotograficznei wyrywkowe podsumowanie stycznia (jakże modny ostatnio tzw Zobacz więcej
500g gnocchi lub kopytek 1 małe dojrzałe awokado 1 pęczek natki ok 120 g twardego koziego sera 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól Do blendera wrzuciłam obrane i pokrojone niedbale awokado, natkę, Zobacz więcej
(jak w tym przepisie na kopytka z pesto, szynką i rukolą). kopytka suszone pomidory w oleju ew. sól i świeżo mielony pieprz zielony groszek (mrożony) Mocno rozgrzej na patelni olej z zalewy po Zobacz więcej
Moja wersja włoskiego smakołyku. Pesto, zarówno klasyczne bazyliowe jak i z innych roślin zielonych, jest genialnym dodatkiem do kanapek, sałatek, makaronów. Tym razem postawiłam na rukolę, którą Zobacz więcej
Pozostałam w klimacie dań z dodatkiem mąki razowej i po ostatniej pizzy razowej bez zagniatania, stworzyłam kopytka. Miały to być zwyczajne szagówki, nieekspermentalne, z gotowym pesto rosso i Zobacz więcej
Zielone gnocchi Postanowiłam troszkę odmienić nasze tradycyjnekopytka i dziśzachęcam Was do przygotowania włoskichkluseczekgnocchi z dodatkiem natki, czyli na zielono. Doskonale smakują po prostu Zobacz więcej
Ziemniaki ugotowane, wystudzone i ugniecione, z mąką, kaszą, solą i jajkiem na ciasto wyrobione, na paski pokrojone, w wodzie ugotowane, na pesto bazyliowym podgrzane, serem oprószone, pieprzem Zobacz więcej
Kopytka, gnocchi czy inne kluchy to moje ulubione dania z resztek ziemniaków, które staram się zawsze urozmaicać. Robiłam już kopytka ze szpinakiem, które najczęściej podaję z mięsnym sosem. Dzisiaj Zobacz więcej
świeżej bazylii, 10 zielonych oliwek bez pestek, 3 łyżki orzeszków piniowych, 1 ząbek czosnku, 50 g startego sera żółtego np. parmezanu sok z cytryny do smaku, 150 ml oleju rzepakowego, sól do smaku, Zobacz więcej
Już kilka razy stanęłam przed dylematem, co zrobić z nadmiarem roszponki czy rukoli. Zazwyczaj z rukoli powstaje pesto, a roszponka ląduje w koktajlu. Tym razem trochę zielonych listków rukoli dodałam Zobacz więcej
, oliwą i parmezanem stanowi uniwersalny dodatek. Do czego można wykorzystać pesto z jarmużu? Oczywiście do makaronu. Ale też do wszelkich klusek, kopytek czy gnocchi. Można go rozsmarować na grzance, Zobacz więcej
Warto korzystać z każdej okazji aby rozkoszować się smakiem szparagów bo sezon na nie trwa bardzo krótko. W Polsce najczęściej jadamy szparagi białe, jednak to te zielone sycą nasze oczy świeżą i Zobacz więcej
blankariot
blankariot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eatyourdream
pesto alla genovese

pesto alla genovese 92

0
Pesto alla genovese to aromatyczny zielony sos wywodzący się z Ligurii - dokładniej z Genui. Tradycyjna metoda jego przygotowania to ugniatanie w marmurowym moździerzu, jednak coraz bardziej popularne Zobacz więcej
Zasadniczo istnieją dwie podstawowe odmiany pesto – pesto genovese i pesto siciliana. Pierwszemu zielony kolor nadaje świeża bazylia, a drugie kolor czerwony zawdzięcza suszonym pomidorom. Mniej Zobacz więcej
aniamat
aniamat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolandminty
DYNIOWE GNOCCHI

DYNIOWE GNOCCHI 417

1
Delikatne w smaku kluseczki -podobne do tradycyjnych kopytek-, do których zamiast ziemniaków dodałam dyniowe puree z intensywnie pomarańczowej dyni hokkaido. Świetnym dodatkiem nie tylko smakowym, ale Zobacz więcej
sobie ten pyszny smak także zimą. Nie rozpisuję się za dużo i zapraszam do gotowania, bo warto!!! Pierś z kurczaka w kremowym sosie pesto z bobem Składniki: 4 porcje * 1 podwójna pierś z kurczaka * Zobacz więcej