koreański

tylife.pl
tylife.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tylife.pl
Koreańskie placki.

Koreańskie placki. 224

2
Koreańskie naleśniki z dodatkiem ostrych papryczek i pasty gochujang. Przygotowanie: 20 minut. Gotowe do podania: od razu po przygotowaniu szklanka mąki jedno małe jajko 3/4 szklanki wody łyżeczka Zobacz więcej
jemto
jemto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jemto
Zupa koreańska

Zupa koreańska 1297

3
Zupa koreańska Zupa kimchi, ostra i kwaśna. Pięknie wygląda i świetnie smakuje. Jest bardzo lekka, a jednocześnie bogactwo smaków zaspokaja głód. Z dużą ilością kimchi jest bardzo pikantna i łatwiej Zobacz więcej
KoVaL
KoVaL Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taste Inspirations
Grill Koreański

Grill Koreański 214

1
Koreańska pasta paprykowa Gochujang Schab Mięso: Do przygotowania potrawy można użyć kilku rodzajów mięsa. Ja użyłem schabu, natomiast boczek lub karczek również pasują świetnie. Mięso kroimy na Zobacz więcej
przepisu korzystałam, sama nieco zmodyfikowała koreańskie Japchae, po drugie ja jeszcze nieco przystosowałam je do polskich warunków (nie mogłam znaleźć koreańskiej ostrej papryki czy koreańskiego Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Pączki koreańskie

Pączki koreańskie 409

1
W Korei nie ma zwyczaju jedzenia pączków w Tłusty Czwartek, bo i samo święto to nie jest tu znane. Ponieważ jednak w tutejszych cukierniach znalazłam zatrzęsienie różnych pączków, postanowiłam się Zobacz więcej
Często na talerz z takim ryżem kładzie się proste smażone jajko, które w zręcznych dłoniach gospodyni, umiejętnie zmienia się w cienkie paski i miesza się z innymi składnikami. Koreański ryż - Zobacz więcej
FPC: Koreańskie drugieśniadania Prawdziwą i pełnoprawną kuchnie koreańską na blogu jeszcze zobaczycie, nie ma strachu. Jednak jako zapowiedź trzymajcie to super mega dobre drugie śniadanie. Zdrowe, Zobacz więcej
Wczoraj w warszawskiej restauracji Totomato odbyła się premiera dziesiątego numeru Magazynu Smak. Było miło, inspirująco i smacznie. Dla mnie to wydanie ma specjalne znaczenie, gdyż jest tam co nieco Zobacz więcej
Do wizyty w koreańskiej restauracji SORA zachęcił mnie M. - wystarczyło, że wspomniał o pikantnym menu i kimchi a już rezerwowałam miejsce w kalendarzu na kolację. Do SORY wybraliśmy się w tygodniu po Zobacz więcej
Kuchnia koreańska robi się coraz popularniejsza. Zawitała też do Torunia. W ostatni czwartek w bardzo miłej atmosferze miałam okazję prowadzić warsztaty w Akademii Kulinarnej Studio A. Podczas Zobacz więcej
Orientalna sałatka z ... » Wieprzowina po koreańsku Dziś coś dla miłośników kuchni orientalnej:) Składniki: wieprzowina- 1 kg. cebula- szt. czosnek- 2 zabki sól- 1 płaska łyżeczka cukier- 1 czubata Zobacz więcej
Taki poncz, nie poncz, bo po pierwsze nie zawiera alkoholu, po drugie, w Korei podawany jest na deser, nie do picia. Odmian koreańskiego ponczu (hwachae) jest bez liku, przynajmniej tyle, ile istnieje Zobacz więcej
Przekąska z bakłażanów » Ziemniaki po koreańsku Takie ziemniaczki mogą służyć jako dodatek do mięsa lub jako danie samodzielne. Składniki: 5 średnich ziemniaków 1 cebula 1 marchewka 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
Uwielbiam blogosferę. To tutaj poznaje jak najwięcej smaków. Jakiś czas temu trafiłam na bloga: http://majanaboxing.blox.pl/2011/07/Koreanskie-kulki-miesne.html#ListaKomentarzy, tam znalazłam przepis Zobacz więcej
Klimatów azjatyckich ciąg dalszy. Postanowiłam jeść więcej surowych produktów na wiosnę - zaczęłam od marchwi. Zaciekawiła mnie surówka, którą jadłam niedawno w pewnym bistro azjatyckim, w karcie Zobacz więcej
Wieprzowina po koreańsku » Koreańska sałatka z bakłażanem Składniki: 3 duże marchewki 1 duży bakłażan (ok. 0,5 kg) 1 duża papryka niewielki kawałek pora (biała część) 1 ząbek czosnku pół pęczka natki Zobacz więcej
marchewka Ziele angielskie (2) Curry Liść laurowy (2) Tymianek Liść lubczyku 1 ząbek czosnku lub czosnek granulowany 2 łyżki musztardy Przygotowanie: Soje zalewamy na noc wodą (do jej poziomu). Na Zobacz więcej
Uwielbiam kuchnię koreańską. Kuk-si jest przepysznym chłodnikiem, który dobrze zaspokaja nie tylko pragnienie a także i głód. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg. chudej wołowiny 1 cebula 1 opakowanie Zobacz więcej
:). Im więcej pasty, tym zupa będzie bardziej czerwona. Gochujang to pikantna pasta z czerwonej chilli, bez której nie da się gotować po koreańsku. Bardzo dużo potraw z Korei nakazuje jej użycie. Zobacz więcej
Nie dam sobie uciąć ręki ani żadnej innej części ciała, że to jest naprawdę koreański przepis ;) Za to mogę z całym przekonaniem potwierdzić, że potrawa jest bardzo smaczna :) Jeśli lubicie risotto, Zobacz więcej