Przepis na korzeń lotosu

To miało się ukazać we wtorek, ale bloger coś skaszanił, a ja nie sprawdziłem. Przepraszam. Post dzisiejszy z gatunku totalnie abstrakcyjnych w polskich warunkach. Kiedyś zupełnie przypadkowo Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Karmelizowany korzeń lotosu

Karmelizowany korzeń lotosu 133

Korzeń lotosu zakupiłam w Fusion Gusto i postanowiłam zrobić go na sposób azjatycki. Tak podany korzeń lotosu jest słodkawy i przepyszny, polecam gorąco. Jest to danie kuchni chińskiej i Zobacz więcej
W związku z chronicznym (patologicznym) snobizmem mojego szefa, raz na jakiś czas jesteśmy uczestnikami (zredukowanymi do funkcji dostarczycieli jedzenia i alkoholu) kolejnej wspaniałej akcji Zobacz więcej
Ten post miał być o tym jak kompensuję sobie pustkę po ostatnim odcinku ostatniego sezonu Hannibala, przygotowując kurze łapki, nożyczkami obcinając pazury, odrywając skórę pokrywającą kości. Tak się Zobacz więcej
Niedawno zakupiłam korzeń lotosu i nawet nie wiedziałam że ten aromatyczny korzeń ma tyle właściwości leczniczych. Zakupiłam go z ciekawości bo słyszałam że jest smaczny a nigdy jednak go nie jadłam. Zobacz więcej
Ag Pe: Było pysznie, proszę mi wierzyć:) KUCHARNIA, Anna-Maria: Dziękuję za komentarz. I pozdrawiam!!! asieja: Mnie też urzeka. Maggie: W Polsce jest ponoć w sprzedaży w sklepach ze zdową żywnością. Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 11:20am, Niedziela 11 Wrzesie 2011. rdo: "Exotic tastes of Sri Lanka" Suharshini Seneviratne Zdaj sobie spraw z tego, e dla wikszoci osb przepis ten bdzie mia charakter jedynie Zobacz więcej
W pewnym sopockim sklepie z azjatycką żywnością kupiłam opakowanie korzenia lotosu w plastrach i przez dłuższy czas nie wiedziałam, jak je wykorzystać. W końcu zdecydowałam się na przyrządzenie dania Zobacz więcej
gastronomygo
gastronomygo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
p&p
Kurczak z lotosem na azjatycką nutę

Kurczak z lotosem na azjatycką nutę 122

NA AZJATYCKĄ NUTĘ Ciągnąc dalej temat dań azjatyckich, po zupie czas na drugie danie. Wygląda na to, że pogoda się klaruje, temperatury rosną, wiec jedzenie powinno być lekkostrawne i nie tłuste. I Zobacz więcej
Witajcie, dziś będzie coś z zupełnie nowego cyklu dań restauracyjnych. Coraz popularniejsza ośmiornica mimo że nie jest aż takim smakołykiem to za to okazale prezentuje się na talerzach. Jej smak Zobacz więcej
Jeśli Nowy Rok trzeba zacząć z przytupem, to nam trochę nie wyszło. Jakoś bardzo powoli wracaliśmy do codziennych obowiązków. Chociaż nie, do obowiązków wróciliśmy bardzo szybko…wolniej do Zobacz więcej
Ostatnio na blogu było bardzo bezmięsnie. Więc żeby mięsożercy nie byli smutni dziś druga odsłona chińskich lwich głów. Tym razem czerwonych, choć dla mnie wyglądają bardziej na brązowe. W Zobacz więcej
Wiem, że na moim blogu pojawiają się dziwne przepisy, dziwne surówki, pikantne galaretki i inne wytwory z mniej znanych owoców. Dzisiaj w roli głównej pietruszka i surówka. Ta surówka ma coś w sobie, Zobacz więcej
Nalewce z aronii zarzuca się wiele. Mówi się, że nalewka aroniowa wpływa na obniżenie ciśnienia tętniczego. Poprawia krążenie. Ba - nalewka z aronii zwalcza nawet hemoroidy i wstrzymuje starzenie. Zobacz więcej
Uwielbiam pietruszkę - ugotowaną w całości, w zupach, czy też w różnego rodzaju sałatkach! Korzeń pietruszki to bogactwo cennych składników i minerałów - nic,tylko zajadać. Pietruszki nigdy nie Zobacz więcej
Krótka relacja z warsztatów kuchni japońskiej z Sonoko. To nie są zwykłe warsztaty, to spotkanie fanatyków (pozytywie zakręconych) dobrego jedzenia i kultury japońskiej. Spora większość uczestników Zobacz więcej
@Piniata
@Piniata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Piniata
Papaya – kuchnia tajska

Papaya – kuchnia tajska 199

Wiosna to czas zmian. Zmienia się otaczający nas świat, zmieniamy się my (dieta!), zmieniają się również miejsca do których uczęszczamy. Ten czas to dla restauracji moment w którym decydują się na Zobacz więcej
beata2345@wp.pl
beata2345@wp.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaczna kuchnia
Żeń-szeń (korzeń)

Żeń-szeń (korzeń) 257

Opis i zdjęcie ze strony http://www.krainaziol.pl/product-pol-130-Zen-szen-korzen-.html?affiliate_source=propartner&affiliate=005069 Pochodzenie Na pierwsze wzmianki dotyczące Żeń-szenia natknąć Zobacz więcej
Agni
Agni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rozkoszne Smaki
Śledzie w korzeniach

Śledzie w korzeniach 404

Popisowe danie mojej mamy, ale ja już też je przejęłam ;) Bez niego nie ma Wigilii, a też często w inne, mniej lub bardziej odświętne dni pojawia się na stole. Choćby podane do zwykłych gotowanych Zobacz więcej
Marzyła mi się seria o surówkach z mojego dzieciństwa, jest ich kilka, szybkie, proste, ale wcale nie gorsze od tych bardzo wymyślnych. Moja mama zawsze powtarzała, że jak jest surówka to jest obiad, Zobacz więcej