korzeń lotosu

doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Karmelizowany korzeń lotosu

Karmelizowany korzeń lotosu 121

Korzeń lotosu zakupiłam w Fusion Gusto i postanowiłam zrobić go na sposób azjatycki. Tak podany korzeń lotosu jest słodkawy i przepyszny, polecam gorąco. Jest to danie kuchni chińskiej i Zobacz więcej
W związku z chronicznym (patologicznym) snobizmem mojego szefa, raz na jakiś czas jesteśmy uczestnikami (zredukowanymi do funkcji dostarczycieli jedzenia i alkoholu) kolejnej wspaniałej akcji Zobacz więcej
To miało się ukazać we wtorek, ale bloger coś skaszanił, a ja nie sprawdziłem. Przepraszam. Post dzisiejszy z gatunku totalnie abstrakcyjnych w polskich warunkach. Kiedyś zupełnie przypadkowo Zobacz więcej
W polskiej kuchni wężymord zyskał popularność dopiero w XIX wieku. Panowało również przekonanie, że jest odtrutką na jad węży. Jest bardzo popularny we Francji. Zawiera dużo potasu, wapnia, sodu, Zobacz więcej
krytyka_kulinarna
krytyka_kulinarna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Krytyka kulinarna
Lotos, Warszawa

Lotos, Warszawa 109

www fb ul. Belwederska 2 00-762 Warszawa Dzisiaj będzie trochę inna opowieść, która z niewiadomych przyczyn zalegała od dawna. Otóż dziś będzie o nostalgii, PRL-u i zimnej wódeczce, więc jeśli lubisz Zobacz więcej
Lotos to typowo jesienny owoc w Grecji. Na świecie znany jest też pod nazwami: hurma, hebanowiec, persymona, szaron czy owoc kaki. Pochodzi z Chin, lecz od starożytnych czasów uprawiany był również w Zobacz więcej
karolcia_zip
karolcia_zip Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.kuchniacaroline.pl
Bogini w lotosie

Bogini w lotosie 76

9 października 2012 by Caroline W zestawie testowym od sklepu CAMELLIA TEA znalazłam hmmm… dziwną dla mnie rzecz. W foliowym, hermetycznym opakowaniu jakiś duży fistaszek J Nie miałam zielonego Zobacz więcej
beata2345@wp.pl
beata2345@wp.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaczna kuchnia
Żeń-szeń (korzeń)

Żeń-szeń (korzeń) 249

Opis i zdjęcie ze strony http://www.krainaziol.pl/product-pol-130-Zen-szen-korzen-.html?affiliate_source=propartner&affiliate=005069 Pochodzenie Na pierwsze wzmianki dotyczące Żeń-szenia natknąć Zobacz więcej
Korzeń imbiru właściwości – imbir jest rośliną docenianą do niedawna głównie w Azji. Odkąd stał on się bardziej dostępny, jego cudownymi właściwościami cieszą się rzesze ludzi także w Europie. Jak Zobacz więcej
Uwielbiam pietruszkę - ugotowaną w całości, w zupach, czy też w różnego rodzaju sałatkach! Korzeń pietruszki to bogactwo cennych składników i minerałów - nic,tylko zajadać. Pietruszki nigdy nie Zobacz więcej
"Czarne złoto" czyli korzeń od samego diabła Jakiś czas temu dostałam maila od bardzo miłego Pana czy nie zechciałabym spróbować korzenia lukrecji. Ja oczywiście bardzo chętnie się zgodziłam bo z Zobacz więcej
Niedawno zakupiłam korzeń lotosu i nawet nie wiedziałam że ten aromatyczny korzeń ma tyle właściwości leczniczych. Zakupiłam go z ciekawości bo słyszałam że jest smaczny a nigdy jednak go nie jadłam. Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 11:20am, Niedziela 11 Wrzesie 2011. rdo: "Exotic tastes of Sri Lanka" Suharshini Seneviratne Zdaj sobie spraw z tego, e dla wikszoci osb przepis ten bdzie mia charakter jedynie Zobacz więcej
Ususzony przeze mnie korzeń mniszka pochodzi od roślin dziko rosnących, z terenów oddalonych od miasta i dróg. Niemyty, lekko oczyszczony z piasku. Przekrojony wzdłuż, co ułatwia rozpoznanie, czy nie Zobacz więcej
Dzień Dobry! Jak Wam mija majówka? U mnie pracowicie. W znaczeniu dosłownym (do pracy kołacze!), ale również nie odpuszczam Blogspotowi. Zapewne sporo z was jest z dala od komputera, gdzieś na Zobacz więcej
Ten post miał być o tym jak kompensuję sobie pustkę po ostatnim odcinku ostatniego sezonu Hannibala, przygotowując kurze łapki, nożyczkami obcinając pazury, odrywając skórę pokrywającą kości. Tak się Zobacz więcej
Ag Pe: Było pysznie, proszę mi wierzyć:) KUCHARNIA, Anna-Maria: Dziękuję za komentarz. I pozdrawiam!!! asieja: Mnie też urzeka. Maggie: W Polsce jest ponoć w sprzedaży w sklepach ze zdową żywnością. Zobacz więcej
Świerząbek bulwiasty ( Chaerophyllum bulbosum) jest pysznym dzikim warzywem. Ma przyjemny słodko-orzechowy smak i można go jeść na surowo. Im dłużej korzeń leżakuje po zbiorze, tym staje się słodszy Zobacz więcej
gastronomygo
gastronomygo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
p&p
Kurczak z lotosem na azjatycką nutę

Kurczak z lotosem na azjatycką nutę 121

NA AZJATYCKĄ NUTĘ Ciągnąc dalej temat dań azjatyckich, po zupie czas na drugie danie. Wygląda na to, że pogoda się klaruje, temperatury rosną, wiec jedzenie powinno być lekkostrawne i nie tłuste. I Zobacz więcej
W pewnym sopockim sklepie z azjatycką żywnością kupiłam opakowanie korzenia lotosu w plastrach i przez dłuższy czas nie wiedziałam, jak je wykorzystać. W końcu zdecydowałam się na przyrządzenie dania Zobacz więcej