korzeń lotosu

{{headerMessage}}
Korzeń lotosu zakupiłam w Fusion Gusto i postanowiłam zrobić go na sposób azjatycki. Tak podany korzeń lotosu jest słodkawy i przepyszny, polecam gorąco. Jest to danie kuchni chińskiej i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, chociaż to dzięki niej spróbowałem świeżej kurkumy, korzenia lotosu, czy najlepszych suszonych chilli (podobno z ogródka Diany) jakie kiedykolwiek jadłem a mój szef musiał dopłacić do imprezy :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
są proste, ale to właśnie kurze łapki i korzenie lotosu sprawiają, że jest wyjątkowa. Chociaż mają delikatny smak, ich wyrafinowana konsystencja sprawia, że ludzie wkładają wiele wysiłku, aby je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie płacę nic. Do tego obie mutacje wysyłają paczki z tego samego centrum logistycznego gdzieś we Francji. Nie będę się tu rozwodził na temat różnic między korzeniem, a kłączem - przypuszczam, że dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niedawno zakupiłam korzeń lotosu i nawet nie wiedziałam że ten aromatyczny korzeń ma tyle właściwości leczniczych. Zakupiłam go z ciekawości bo słyszałam że jest smaczny a nigdy jednak go nie jadłam. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ag Pe: Było pysznie, proszę mi wierzyć:) KUCHARNIA, Anna-Maria: Dziękuję za komentarz. I pozdrawiam!!! asieja: Mnie też urzeka. Maggie: W Polsce jest ponoć w sprzedaży w sklepach ze zdową żywnością. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Autor: thiessa @ 11:20am, Niedziela 11 Wrzesie 2011. rdo: "Exotic tastes of Sri Lanka" Suharshini Seneviratne Zdaj sobie spraw z tego, e dla wikszoci osb przepis ten bdzie mia charakter jedynie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i niesamowitego smaku produktów takich jak korzeń lotosu czy orzechy ginko (które wyglądają jak małe ugotowane ziemniaczki:)) moja kuchnia już nigdy nie będzie taka sama. A Wy możecie przygotować się Zobacz więcej
gastronomygo
gastronomygo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
p&p
Kurczak z lotosem na azjatycką nutę

Kurczak z lotosem na azjatycką nutę 118

0
{{headerMessage}}
NA AZJATYCKĄ NUTĘ Ciągnąc dalej temat dań azjatyckich, po zupie czas na drugie danie. Wygląda na to, że pogoda się klaruje, temperatury rosną, wiec jedzenie powinno być lekkostrawne i nie tłuste. I Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W pewnym sopockim sklepie z azjatycką żywnością kupiłam opakowanie korzenia lotosu w plastrach i przez dłuższy czas nie wiedziałam, jak je wykorzystać. W końcu zdecydowałam się na przyrządzenie dania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotowaliśmy krem z porów i ziemniaków (jyagaimo to negi po potaajyu), kurczaka smażonego w sosie japońskim (namban), ryżowe kule - lalki ohinasama (ohinasama onigiri), smażony korzeń lotosu z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jakby się ktoś obawiał, że kotlety niedosolone), a kapusta miękka, ale zachowuje jednocześnie chrupkość. Do dania głównego jako pyszny chrupki dodatek korzeń lotosu i grzyby shimeji na ostro. Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Pieczone zimowe warzywa

Pieczone zimowe warzywa 135

0
{{headerMessage}}
Polsce, powiedzmy korzeń lotosu. Nie mogłam więc przejść obojętnie, gdy zobaczyłam go na sklepowej półce. Oprócz pasternaku leżał też seler, ale straszył absurdalnie wysoką ceną. Na szczęście dla Zobacz więcej
@Piniata
@Piniata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna Piniata
Papaya – kuchnia tajska

Papaya – kuchnia tajska 186

0
{{headerMessage}}
i trawy cytrynowej. W nowych propozycjach pojawiły się także składniki, których próżno szukać gdzie indziej – świeże pędy bambusa, liście pandanusa, kwiat bananowca czy też korzeń lotosu. Oto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Od razu uprzedzam, że nie będzie łatwo gotować z tej książki, bo nastawiona na prawdziwość przepisów i bardzo często wymaga użycia egzotycznych składników, takich jak yam, bulwy tapioki, korzeń Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Ju Duoqi - w swojej pracy artystycznejwykorzystuje chińskie warzywa i produkty żywnościowe, np. tofu, imbir, korzeń lotosu, kolendrę, słodkie ziemniaki i wiele innych. Odtwarza takie słynne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niego świeżą wanilię. Będzie też pesto z musztardowca czerwonego który nie dość że ciekawie wygląda to i ma fajny przypominający musztardę smak :). Zapraszam ;) Dla 1 osoby Czas przygotowania: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do zupy, resztę mniej „wyględnego” mięsa zawijamy w spring rollsach, a korpus wykorzystujemy do ugotowania poniższego wywaru. Dorzućcie do niego kilka owoców goji, a może i korzeń traganka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niż kilka dongów. Jeśli więc macie smak na sałatkę z korzeni lotosu i skóry z kurzych łapek czy krewetki panierowane w zielonym ryżu to warto podszkolić swój wietnamski. Nazwy dań to najczęściej Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niebo na talerzu
Tempura z kurczaka

Tempura z kurczaka 696

0
{{headerMessage}}
, z egzotycznych i swojskich grzybów (shiitake, pieczarki) i jadalnych listków (szpinak, szałwia, bazylia, nać pietruszki). Ponadto z małych rybek, jakich u nas nie widziałam, z ryb podzielonych na Zobacz więcej