korzeniowski

ZOBACZ TAKŻE:

Zupa bardzo prosta i łatwa w przygotowaniu, wymaga użycia jedynie podstawowych warzyw. Nie ma tu żadnych wyszukanych produktów, prościej się już chyba nie da. Za to smak to coś wspaniałego! Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eintopf
carpaccio z warzyw korzeniowych

carpaccio z warzyw korzeniowych 40

Pomysł kolorowego carpaccio narodził się przed jedną z kolacji wege. Danie zasmakowało nam bardzo, więc się nim dzielimy. I znów wygrywa prostota! Składniki: 1-2 buraki, klasyczne, żółte (Boldor) czy Zobacz więcej
Cześć! Od kilku dni w powietrzu czuć wiosnę, a ja nie mogę się doczekać kiedy w sklepach pojawią się młode warzywka. Zima to dla wegan stanowczo najgorszy okres, jeżeli chodzi o dostępność jedzenia- Zobacz więcej
ewena
ewena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
raspberries and cream
Surówka z selera korzeniowego

Surówka z selera korzeniowego 15404

Bardzo soczysta i winna surówka z selera korzeniowego. Dwa składniki seler i jabłko starte na drobnej tarce przyprawione sokiem z cytryny, odrobiną cukru i sporą ilością pieprzu. Całość wymieszana ze Zobacz więcej
Smaczny i sycący. Wychodzi kilka porcji. Składniki: 1-2 łyżki oleju lub masła klarowanego 1-2 duże selery bulwiaste 1-2 pietruszki 3-4 ziemniaki 3-4 ząbki czosnku 1 liść laurowy, 2 kulki ziela Zobacz więcej
Pieczone warzywa korzeniowe często goszczą na moim stole.Serwuję je zarówno jako dodatek do mięsa, jak i danie główne na kolację. Domowe frytki wykonać można praktycznie z każdego warzywa Zobacz więcej
Ostatnio na obiad zaserwowałam przepyszną zupę-krem z warzyw korzeniowych. Wyszło tak pysznie, że nie mogłam nie podzielić się z Wami... zobacz › Zobacz więcej
To już już, zaraz, niedługo – wreszcie zobaczymy wiosnę z całą okazałością nowalijek, ale to jeszcze nie czas. Na chwilę obecną wyciskam dobroć warzyw korzeniowych, w których jestem zakochany po uszy. Zobacz więcej
Wieprzowe mięso mielone z dodatkiem selera korzeniowego, który nadał pieczeni ciekawego aromatu i fajnego smaku. Całość otula wędzony boczek, który uchronił przed wysuszeniem, szczególnie, że pieczeń Zobacz więcej
Z książką Meyera ostatnio się nie rozstaję. Czytam, oglądam, zapisuję... niecierpliwie czekam na wiosnę, aby wg wskazówek duńskiego mistrza móc odnaleźć nowe smaki w tak lubianym przez mnie rabarbarze Zobacz więcej
Zdrowa i pożywna zupa wykonana z warzyw korzeniowych, uprzednio upieczonych w piekarniku. Smak i wygląd ma znakomity. Zupa świetnie nadaje się do jedzenia w chłodne dni, bo dobrze rozgrzewa, a także Zobacz więcej
Witajcie! Tym razem bez przepisu, ponieważ chciałabym Was zaprosić do akcji kulinarnej. W oczekiwaniu na wiosnę, sięgnijmy po zdrowe i wciąż dostępne warzywa korzeniowe. Można z nich wyczarować Zobacz więcej
Witajcie! Tym razem bez przepisu, ponieważ chciałabym Was zaprosić do akcji kulinarnej. W oczekiwaniu na wiosnę, sięgnijmy po zdrowe i wciąż dostępne warzywa korzeniowe. Można z nich wyczarować Zobacz więcej
To już już, zaraz, niedługo – wreszcie zobaczymy wiosnę z całą okazałością nowalijek, ale to jeszcze nie czas. Na chwilę obecną wyciskam dobroć warzyw korzeniowych, w których jestem zakochany po uszy. Zobacz więcej
Często niedoceniany seler korzeniowy gra dziś u mnie główną rolę. Ma bardzo mało kalorii (7 kcal/100 g). Posiada natomiast wiele cennych składników odżywczych jak na przykład witaminę C, PP czy kwas Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną sałatkę z pieczonych warzyw korzeniowych. Składniki na pełny talerz / 4-6 porcji (danie samodzielne lub dodatek): 2 marchewki 1 pietruszka 1 pasternak 1 Zobacz więcej
Pieczone warzywa korzeniowe w maśle orzechowym są po prostu pyszne! Nie dość, że smakują wyśmienicie to dodatkowo są niebywale sycące! Ziemniaki, bataty, marchewka i pietruszka wymieszane z łyżką Zobacz więcej
Zima cały czas jest z nami i nie odpuszcza. Dlatego rozgrzewające i sycące zupy nadal na topie. Dziś proponuję Wam przepis na zupę z naszych polskich warzyw korzeniowych. Szybka w przygotowaniu i Zobacz więcej
kawałek selera korzeniowego 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka oleju Seler obrać, opłukać, pokroić w plastry grubości ok. 1 cm. W garnuszku zagotować wodę, dodać Zobacz więcej
Mops w kuchni » Blog Archive » Klopsiki w sosie z selera korzeniowego Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Pieczony kurczak z purée z marchwi, nasion kopru i octu 30 Lis Klopsiki w sosie z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: