kostka arabica

Piękna, słoneczna pogoda, temperatura powyżej 30C. Zapraszam na kawę mrożoną! Tym razem kawę urozmaiciłam jagodami i borówkami. Pyszne połączenie - kawa, mleko i jagody. Mmm, pycha! Składniki: 2 Zobacz więcej
Anula44
Anula44 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia pachnąca bzem
TORT MEGA KAWOWY

TORT MEGA KAWOWY 523

0
Ciasto to zrobiłam na rodzinną imprezę. Bardzo wszystkim smakowało i znikło niesamowicie szybko. Ten torcik polecam szczególnie osobom lubiącym kawę, gdyż w cieście jest jej bardzo dużo. SKŁADNIKI Zobacz więcej
Miało być inne ciasto, ale czasem zdarza się tak , że coś nie wyjdzie i trzeba improwizować..tu jest połączenie i modyfikacja dwóch ciast..Biszkopt jest zciasta ze słonecznikiem, a nasączenie i masa Zobacz więcej
Wiem, wiem jest zimno, a ja tu z takim sernikiem. Ale te ciacho smakuje o każdej porze roku, czyż nie? :) Do tego miałam okazję wypróbować tegoroczne, malinowe zapasy :) Udały się! A żeby za zimno nie Zobacz więcej
Coś słodkiego na Mikołajki. Kocham ciasta i kocham kawę. To jest keks z prawdziwą mieloną kawą, rodzynkami namoczonymi w moim likierze kawowym Przepis tutaj Mam nadzieję,że Was zachwyci. 1 kostka Zobacz więcej
Breakfast tortilla arabic style (Serves 2) 4 plain tortillas 4 tbsp hummus (recipe) 6 baby plum tomatoes, sliced 1 small cucumber, finely chopped 1 tbsp olive oil 1 tsp zat’ar 1 tsp dried mint juice Zobacz więcej
- mleka,kawy espresso i mlecznej pianki, * caffè corretto z odrobiną alkoholu ( np. likieru lub grappy), * caffè con panna czyli espresso z bitą śmietanką i kakaową posypką, * caffè shakerato Zobacz więcej
na obiad, z sałatką i bagietką – na śniadanie to trochę za dużo dla Nas :) Shakshouka is popular in Algeria, Tunisia, Libya and Morocco, often served as breakfast in a cast iron pan with bread to dip Zobacz więcej
to prepare them. You will get know what to cook with them from our aubergine series. : ) One of my favourite recipe is Arabic dip - Baba Ghanoush - made of baked vegetables and seasoned with aromatic Zobacz więcej
pamiętacie Carrie Bradshow bohaterkę "Seksu w wielkim mieście"? Jej tabbouleh miało być bez zielonych listków ze strachu o to co zostanie między zębami, ale czy to wtedy jest tabbouleh? Tabbouleh is Zobacz więcej
jest kwaśna, ma jednak głęboki smak i cudnie pachnie. Według Przyjacieli Kawy: "Dla prawdziwych kawoszy! W tej mieszance jest harmonijnie dopasowana kawa aż z 7 różnych państw: Etiopii, Kenii, Zobacz więcej
i odstawiamy do wychłodzenia. Szynkę, ogórek i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Makaron i pozostałe składniki łączymy ze sobą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Zobacz więcej
1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Polewa: pół kostki margaryny 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Dodatkowo: duża paczka herbatników puszka brzoskwiń wódka (opcjonalnie) Biszkopt: Zobacz więcej
dobromila
dobromila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dobre smaki
Sambouseki

Sambouseki 109

0
To wspólne gotowanie jest na temat tego przepisu:http://arabic-food.blogspot.com/2009/11/sambousek-chicken-and-vegetables.html Składniki (ciasto) 420 g mąki 1 łyżka cukru półtorej łyżeczki soli 4 Zobacz więcej
bulgur and green grapes. And this tabbuleh inspired me to make this late summer tabbuleh salad with nectarines and red pepper. Just as fruity and full of fresh flavors of mint and parsley. I used the Zobacz więcej
Just a SALAD
Just a SALAD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Just a SALAD
KAWA NA ŁAWĘ

KAWA NA ŁAWĘ 13

1
płatkach migdałowych. Przygotowane kuleczki układamy na talerzyku, a następnie wkładamy do lodówki na minimum 20 minut. Mango obieramy i kroimy w kostkę lub paseczki. przygotowujemy sos. Czekoladę Zobacz więcej
Last time we’ve visited “Sem sem 2″ a lebanese restaurant in Luton I’ve tried (apart from delicious falafel) typical arabic lentil soup with cumin. I thought it’s going to be a hearty, chunky soup Zobacz więcej
Autumn is around the corner so I’m craving my comfort food – soups and stews. Original Harira it’s arabic soup from the Maghreb region of Norht Africa and is served during holy month of Ramadan across Zobacz więcej
Last time we’ve visited “Sem sem 2” a lebanese restaurant in Luton I’ve tried (apart from delicious falafel) typical arabic lentil soup with cumin. I thought it’s going to be a hearty, chunky soup Zobacz więcej
gatunków, ale najbardziej znane i dostępne to Arabica i Robusta. Czym się różnią? Smakiem, miejscem uprawy i przeznaczeniem. Arabica ma łagodny, lekko kwaskowaty aromat, często z czekoladowym Zobacz więcej