kostka makowa p

. Ciągle mieszać, ponieważ ma tendencje do przypalania. Chałkę pokroić na centymetrowe kromki. Do dużej miski wlać część gotowej masy - tyle żeby zalać dno. Ułożyć na kromki chałki aby ściśle zakryć. Zobacz więcej
zawiniętego w pergamin. Teraz wyrósł mi za bardzo w górę, przez co w środku było nieco za luźno, w efekcie czego przy krojeniu się miażdżył. Ale w smaku rewelacja! W już nie twierdzi, że nie cierpi Zobacz więcej
makowca z przepisu Asi z Kwestii Smaku. Ciasto drożdżowe jest idealne, pachnące, miękkie, świetnie się z nim pracuje. Masy makowej nie robię sama (wiem - grzech :P), kupuję gotową w puszce, bardzo mi Zobacz więcej
frejfru
frejfru Obserwuj blogaObserwujesz bloga
słodkie zdania
Pijok

Pijok 149

0
i przedobrą polewę, którą od razu wylewamy na herbatniki (nie podlizujemy, bo braknie;P, wylizać można garnek;). Potem dajemy ciasto do lodówki a za parę godzin możemy rozpieszczać podniebienie swoje Zobacz więcej
będzie oczywiście wódka...;P (ok. 1/3 szklanki) Polewa 0,5 kostki masła 0,5 szklanki cukru 3 łyżki kakao + 3 łyżki wody Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Zaczynamy od podkładu czyli białka ubijamy Zobacz więcej
Owsianka makowa, podobnie jak makowe gofry owsianebardzo przypomina mi w smaku makowiec :) Ostatnio jestem na etapie zachwycania się makiem i przyrządzonymi z niego daniami, więc dodaję go do czego Zobacz więcej
Dziś, jak niemal co tydzień przedstawiam swój czwartkowy, wegański jadłospis (z wczoraj). Jeśli kogoś bardziej interesują tego rodzaju wpisy (wiem, że wiele osób bardzo lubi przeglądać takie notki, i Zobacz więcej
– niebo w gębie Poprosiłam o przepis p. Dorotę, autorkę przepisu, której serdecznie dziękuję za inspirację Nie chciało mi się mielić maku, użyłam więc gotowej masy makowej z bakaliami, która okazała Zobacz więcej
rozpuściła - kawę należy przed przygotowaniem masy najpierw ostudzić Margarynę utrzeć na białą masę. Dodawać po 1 żółtku, cały czas ucierając. Na koniec (caaaaaaały czas ucierając) dodawać po Zobacz więcej
.... Przyszło mi też do głowy że dla miłośników sernika - niezłe byłoby odwrócenie proporcji - centymetrowa warstwa maku i dopełnienie pomarańczowym sernikiem.... Cala słodycz tego ciasta to tylko Zobacz więcej
jacobtastes
jacobtastes Obserwuj blogaObserwujesz bloga
JacobTastes
Seromak

Seromak 31

2
Masa makowa: 800g masy makowej (tak, użyłem kupnej :P) Przygotowanie: Masło kroimy w drobną kostkę. Kładziemy je do miski, wsypujemy 2 szklanki mąki i siekamy nożem. Do przesiekanej mąki z tłuszczem Zobacz więcej
ciasto już wyrośnie, rozwałkowujemy, podsypujemy mąką, żeby się nie przykleiło do stolnicy. Najlepiej rozwałkować ciasto na prostokąty i później pokroić na trójkąty. Ciasto wałkujemy partiami (chyba, Zobacz więcej
mc_cichy
mc_cichy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lavanna
Domowa woda truskawkowa

Domowa woda truskawkowa 36

0
tagami kostki lodu, mięta, truskawki, woda. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika. Sernik z musem z mango Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi Twój adres email nie zostanie opublikowany. Zobacz więcej
iść (ryneczki działają do południa, a marketowe truskawki to nie to samo!), więc powstało ciasto z twarogiem. Brzmi dziwnie? P. stwierdził, że ciasto smakuje jak słodka drożdżówka z serem. Czy taka Zobacz więcej
na 2 minuty. Po tym czasie mieszamy tak długo, aż czekolada całkiem się rozpuści i połączy ze śmietanką. Polewę lekko studzimy i wylewamy na wierzch tarty. Czekamy, aż polewa zastygnie. Wierzch Zobacz więcej
Proszę o wybaczenie wszystkich moich wiernych i niewiernych (jednak nie mniej szanownych :P) Czytelników, że nic się od paru dni u mnie nie dzieje - nie oznacza to bynajmniej, że jem tylko kanapki i Zobacz więcej
w zależności od jej mocy od 5 do 10 minut (ja piekłam około 7). Jeszcze ciepłe gofry posypać posiekaną gorzką czekoladą i posypać rodzynkami, ewentualnie orzechami(nerkowce dodałam dla kontrastu :P), Zobacz więcej
) Komentarz Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> Zobacz więcej