kostki mintaja w panierce

wedith1
wedith1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolinarny
Mintaj pod kołderką

Mintaj pod kołderką 1596

1
{{headerMessage}}
Ach te ryby!!!!! Mogłabym je jeść i jesć i jeść.......Propozycja moja - z duszonymi warzywami. Składniki: 4 filety z mintaja cytryna sól, pieprz olej do smażenia do panierki: mąka, jajko, bułka tarta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kostki rybne z mintaja Na panierkę : bułka tarta mąka pszenna jajka sól olej do smażenia Kostki rybne obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajku z solą ,a na koniec w bułce tartej.Smażyć na wolnym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zastanawiam się jak to u Was jest z rybami? często je jecie? Czy omijacie szerokim łukiem? Ryby są lekkie i zdrowe, warto uwzględnić je w swoim codziennym menu, proponuję zrobić je w cieście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wspominałam już, że uwielbiam ryby? Nie? To piszę Wam o tym teraz! Dziś pragnę Wam polecić rybkę w chrupiącej panierce. Trudno stwierdzić, który składnik gra główną rolę w tym spektaklu. Każdy kęs Zobacz więcej
mufinka79
mufinka79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia na obcasach
Domowe paluszki rybne

Domowe paluszki rybne 577

1
{{headerMessage}}
Dzieci bardzo lubią paluszki rybne, a przygotowane w domowym zaciszu zupełnie inaczej smakują niż te kupne. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut, są bardzo smaczne, zdrowe, soczyste i mają chrupiącą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bułka i ryba ? Czy to smaczne rozwiązanie ? Dzisiaj kolejny pomysł na domowy fast food w wersji rybnej. Składniki dostępne w każdej lodówce. Ja wykorzystałam akurat smażone filety z mintaja w panierce Zobacz więcej
Pluskotka
Pluskotka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka od kuchni
Ryba po grecku

Ryba po grecku 185

0
{{headerMessage}}
To przecież jedna z tradycyjnych potraw wigilijnych, a ja pierwszy raz podeszłam do jej wykonania. Tak po prawdzie, to jadłam ją może ze trzy razy. Ale myślę, że teraz wejdzie do naszego kanonu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki 500g ryby-morszczuk ,mintaj sola 1-2 jajka panierka panko, lub bułka tarta pół puszki ananasa w zalewie 1-2 cebule sok z cytryny 2ząbki czosnku 3-4 łyżki keczupu chilli do smaku sól,pieprz Zobacz więcej
jagienka
jagienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Fish Burger

Fish Burger 229

1
{{headerMessage}}
w sztucznej panierce a takie z reguły dostajemy w fast foodach. Dlatego też jakiś czas temu zrobiłam swojego pierwszego fish burgera - wyszedł doskonały. Fish burger 30 minut dla 2 osób Składniki 2 Zobacz więcej
paula.20.06
paula.20.06 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynamonowy Pył
Ryba po grecku

Ryba po grecku 123

0
{{headerMessage}}
, pieprz , cukier do smaku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego 600 g filetów rybnych ( używam mrożonego mintaja w kostkach ) tłuszcz do smażenia Sposób Zobacz więcej
jagienka
jagienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Fish Burger

Fish Burger 22

0
{{headerMessage}}
w sztucznej panierce a takie z reguły dostajemy w fast foodach. Dlatego też jakiś czas temu zrobiłam swojego pierwszego fish burgera - wyszedł doskonały. Fish burger 30 minut dla 2 osób Składniki 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryby wprost uwielbiam, ale staram się wybierać je z głową i nie jem wszystkich dostępnych gatunków, ani wszystkich dostępnych form jakie istnieją na rynku. Niektóre są po prostu zbyt zanieczyszczone i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ryby (mintaj, dorsz, halibut), rozdrobione okruszki z chleba (bez skórki), ser corregio, sól, pieprz, szczypta granulowanego czosnku, sezam do posypania, masło klarowane do smażenia, kilka kropel Zobacz więcej
MFrank
MFrank Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bialakuchnia
Zielona ryba

Zielona ryba 502

0
{{headerMessage}}
Mamy post, więc będzie danie postne. Ryba.W moim domu ryba dla każdego z nas to co innego. Ja lubię pstrąga zziołami, czosnkiem, koperkiem, cytrynąsmażonegona masełku. Dzieciaki najlepiej w panierce z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do ryby po grecku kupcie rybę o białym mięsie. Np. mintaj, dorsz, morszczuk. Jeśli wybierzecie rybę mrożoną pamiętajcie wpierw by ją rozmrozić, porządnie odsączyć i osuszyć z wody. Jeśli tego nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W przeciwieństwie do mięsa, to ryby mogą dla mnie nie istnieć. Nie przepadam za nimi, ale od czasu do czasu lubię zjeść filet, gdzie nie muszę bawić się w wyciąganie 282920 ości. Zazwyczaj ryba, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
środkowej, twardej twardej części, szatkuję i płuczę pod zimną wodą. Kawałki kapusty wrzucam na rozgrzany olej. Podsmażam przez 3-4 min, po czym dodaję pokrojoną w kostkę cebulę. Po 2-3 min wlewam do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ten sposób, a gwarantuję Wam, że nawet najbardziej oporni zjedzą ze smakiem. Lista składników na 1 porcję: - 2 ziemniaki - 1 filet z mintaja panierka: - 3 łyżki mąki pełnoziarnistej - 1 jajko - 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ryby (mintaj, dorsz, halibut), rozdrobione okruszki z chleba (bez skórki), ser corregio, sól, pieprz, szczypta granulowanego czosnku, sezam do posypania, masło klarowane do smażenia, kilka kropel Zobacz więcej