kotleciki wołowe w brązowym sosie

Pytacie mnie często skąd czerpię inspiracje, pomysły na nowe dania, potrawy. Czytam i przeglądam książki kucharskie, czasopisma kulinarne, Internet . Pomysły też przychodzą ze mną z warsztatów Zobacz więcej
Tofu w sosie teriyaki to moja kolejna propozycja na smaczny, bezmięsny obiad lub kolację. Uwielbiam tofu i jem je bardzo często. Przeważnie serwuje je smażone w panierce, podsmażone z odrobiną sosu Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
Zrazy wołowe w sosie

Zrazy wołowe w sosie 65

Znacie pojęcie Comfort Food? Średnio lubię wszystkie zagraniczno-języczne wyrażenia, więc powiem Wam śmiało, że to po prostu przyjemne smaki dzieciństwa. Każdy je ma, każdy je czuje. Najlepiej na Zobacz więcej
Pulpeciki z mięsa wołowego duszone w delikatnym, śmietankowym sosie o wyraźnym musztardowym smaku. Smaczne i sycące danie do przygotowania na patelni. PULPECIKIWOŁOWE: 500 g mięsa wołowego mielonego 1 Zobacz więcej
Soczyste, mocno pomidorowe, świetnie pasują do ryżu, wszelkich kasz czy też makaronu. Polubią je zarówno dorośli jak i dzieci. Musicie je wypróbować. Składniki na 4-5 porcji: 250g mielonej wołowiny Zobacz więcej
Pulpety wołowe w sosie dyniowym – kulinaria rogatka Przejdź do treści kulinaria rogatka Menu O mnie kontakt rogatek w podróży O mnie kontakt rogatek w podróży Pulpety wołowe w sosie dyniowym Sama nie Zobacz więcej
Pulpety wołowe w sosie dyniowym – kulinaria rogatka Przejdź do treści kulinaria rogatka Menu O mnie rogatek w podróży O mnie rogatek w podróży Pulpety wołowe w sosie dyniowym Sama nie wiem dlaczego, Zobacz więcej
Lubię smak wołowiny, a jedyne zastrzeżenie mam do czasu jej gotowania. Wołowina wymaga, bowiem długiego czasu duszenia, od godziny do nawet trzech godzin. Dusimy je zawsze na bardzo małym ogniu i pod Zobacz więcej
Potrzebny czas: 40 minut Porcja: 4 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Kasia Gintrowska Styczeń 22, 2017 Arabskie kofty wołowe w sosie pomidorowym. Danie urzeka wspaniałym aromatem przypraw. Zobacz więcej
Hej! Dziś propozycja dla tych "co muszą sobie zjeść" . Możecie zrobić sobie kotleciki z mięsa indyczego w sosie pomidorowo - keczupowym. Roboty mało, niemal robi się samo. Potrzebujemy: Czytaj więcej Zobacz więcej
Kotleciki mielone w sosie pomidorowym z ogórkiem konserwowym Miejsca Rozpusty Wszystkie miejsca Pizza Na słodko Burger Spróbuj gotowca Pizza Przekąski Słodycze Zrób to sam Obiad Śniadanie Sałatki Zobacz więcej
Czy wiesz, że do lata pozostało już tylko 16 tygodni!! a więc jest to dobry czas aby powoli zabrać się za zrzucanie zbędnychkilogramów po mroźnej i długiej zimie. Nie jestem zwolenniczkom diet co Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Bitki wołowe w sosie własnym

Bitki wołowe w sosie własnym 420

Bitki wołowe w sosie własnym Bitki wołowe to chyba najbardziej znana potrawa naszej polskiej kuchni . Oczywiście każdy ma swój własny patent na jej przyrządzanie , my lubimy akurat tak , jak poniżej " Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sio-smutki
Karczek wołowy w ciemnym sosie

Karczek wołowy w ciemnym sosie 121

Rozpływające się w ustach kawałki wołowiny, w pachnącym, pysznym, ciemnym sosie, z dodatkiem gorzkiej czekolady i przyprawy korzennej! Składniki na 2-3 porcje 0,5 kg karkówki wołowej 2 cebule 1 Zobacz więcej
Jeśli przejadły się Wam już leniwe mielone z piekarnika to polecam drobiowe mini kotleciki w sosie diablo-pomidorro! Drobiowe mini kotleciki w diablo-pomidorowym sosie Składniki: – ok. 500 g mielonego Zobacz więcej
Bitki wołowe nie mają sobie równych, kruche, delikatne i jedyne w swoim rodzaju. Przygotowane z dodatkiem czerwonego wina smakują wyśmienicie i zachwycą niejedno podniebienie. Bitki upiekłam w Zobacz więcej
Kurczak w sosie curry na ostro to danie zdrowe ipełne smaku. Z dodatkiem warzyw i ryżu tworzy pełnowartościowy i pyszny posiłek. Tym razem wykorzystałem brokuły, groszek i słodkiego ziemniaka, ale Zobacz więcej
Wołowina ponoć nie jest łatwym mięsem do obróbki, często moje znajome skarżą się, ze jest za twarda, albo zbyt żylasta. Ja sama długo „bałam” się wołowiny właśnie ze względu na krążące o niej „legendy Zobacz więcej
Strogonow totrochę przypominająca gulasz potrawa zmięsa wołowego wsosie śmietanowo-musztardowym zdodatkiem przecieru pomidorowego. Strogonowa można podawać zdodatkiem ryżu, ziemniaków lub pieczywa. Zobacz więcej
Bardzo dobre danie, ale warunek musi bardzo długo się gotować. To jest sukces dobrego smaku sosu. Mięso wołowe pokroić i plastry o grubości 1 cm, lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, Zobacz więcej