Malutkie kotleciki z filetów z kurczaka przygotowałam do których serek kremowy o smaku grillowanej papryki i oliwek dodałam. Do związania konsystencji jajek nie użyłam, tylko cieciorki dołożyłam.
Zobacz więcej
To jest moja pierwsza, w 100% wymyślona przeze mnie, potrawa. Przynajmniej taką mam nadzieję. Kotleciki (no w końcu są małe) z cieciorki i ryżu. Wyszły aż nad podziw smaczne. :) Kotleciki z cieciorki
Zobacz więcej
Kotlety z cieciorki lub innych strączków: Szklankę cieciorki gotujemy aż będzie mięciutka, solimy pod koniec gotowania (szybciej robi się miękka). Odlewamy wodę i miksujemy/blendujemy (poddajemy
Zobacz więcej
Kilka dni temu podzieliłam się z Wami przepisem na sos tahini. Dziś czas na gwiazdę czyli falafel. Falafel to kotleciki z cieciorki, bardzo popularne wegetariańskie danie w krajach arabski, a także
Zobacz więcej
Kotleciki z cieciorki i kukurydzy Bez mięsa ale bardzo sycące! Proste w przygotowaniu, szybkie i tanie :D Idealne na obiad. Składniki: 1 puszka cieciorki gotowanej na parze Bonduelle 1 puszka
Zobacz więcej
Obiad: kotleciki z cieciorki, niepalona kasza gryczana, sos pieczarkowy i burakiKażdy przynajmniej raz w życiu nie obiecywał sobie, że "od jutra nie jem słodyczy" albo "zacznę zdrowo się odżywiać"
Zobacz więcej
Pewnie często szukacie pomysłu na wykorzystanie mięsa z rosołu. Oczywiście można je zjeść podsmażone na patelni, można z niego zrobić pierogi, a także pasztet. Ja natomiast zaproponuję Wam lekkie
Zobacz więcej
W zapasach miałam cieciorkę, która czekała na swoją kolej. Miałam z niej zrobić domowy hummus, ale nie miałam ani pasty tahini, ani sezamu. I tym sposobem powstały w końcu kotleciki z cieciorki, które
Zobacz więcej
Dziś na szybko, kotleciki z cieciorką i kaszą jaglaną. Z pachnącymi przyprawami i moją ulubioną zieleniną, pewnie domyślacie się jaką;) I czosnek, bez czosnku ani rusz w tym chorobowym sezonie.
Zobacz więcej
Pyszne połączenie imbiru, sezamu i cieciorki. Z dymką i genialnym purée ziemniaczanym. Imbir w kotlecikach dodaje im wyrazistości, sezam chrupkości, a dymka pięknego koloru i cebulowego smaczku.
Zobacz więcej
Połączenia roślin strączkowych to ostatnio moja specjalność. Bawię się smakami i łącze je ze sobą. Odkrywam dzięki temu nowe nieznane mi lądy kulinarne. Tym razem skusiłem się na en eksperyment dzięki
Zobacz więcej
Kilka dni temu podzieliłam się z Wami przepisem na sos tahini. Dziś czas na gwiazdę czyli falafel. Falafel to kotleciki z cieciorki, bardzo popularne wegetariańskie danie w krajach arabski, a także
Zobacz więcej
Cieciorka to bardzo niedoceniane w Polsce warzywo, a bardzo pyszne. Zawiera spore ilości białka roślinnego, które może być zamiennikiem, gdy chcemy zrezygnować w danym dniu z białka zwierzęcego. Poza
Zobacz więcej
Pamiętam kiedy jadłem falafel po raz pierwszy. Było to... nie, nie w Tel Avivie, było to w Pradze na Vaclavskim Namesti. Było to również bardzo dawno temu, a ja z kolei byłem wtedy początkującym
Zobacz więcej
Te kotleciki powstały dość przypadkowo - zabierałam się za przygotowanie falafeli, ale z rozpędu po namoczeniu ciecierzycy, ugotowałam ją. Mając w lodówce całą miseczkę hummusu musiałam improwizować,
Zobacz więcej
Składniki: 400 g suchej cieciorki 1 por 2 marchewki 2 cebule 3 ząbki czosnku siekana natka pietruszki 2 jajka bułka tarta sól, pieprz olej Moda na zdrowy tryb życia i fitness w Polsce trwa. Pojawia
Zobacz więcej
Dopadła mnie zimowa niemoc. Obecnie królują u nas kasze, ziemniaki, mięsa przeróżne i kluski. W wersji najprostszej, sto razy przetrenowanej (co nie znaczy, że niesmacznej). Najchętniej zawinęłabym
Zobacz więcej
Natka pietruszki – kto jej nie kocha. Jej aromat, intensywny smak i zapach , czego chcieć więcej ? W dzisiejszym poście przedstawię pomysł na wykorzystanie jej w „Kotlecikach” w połączeniu z
Zobacz więcej
Natka pietruszki - kto jej nie kocha. Jej aromat, intensywny smak i zapach , czego chcieć więcej ? W dzisiejszym poście przedstawię pomysł na wykorzystanie jej w "Kotlecikach" w połączeniu z
Zobacz więcej
Na Biskim Wschodzie falafel jest jednym z najpopularniejszych dań. Zwykle jest przygotowany z ciecierzycy, ale równie smaczny jest z bobu łuskanego czy bobiku. Falafel jest bazą dania głównego,
Zobacz więcej