kotleciki z polędwicy wieprzowej

{{headerMessage}}
Chudziutkie, kruche, pachnące i bardzo smaczne. Panierowane, nieduże kotleciki, które bardzo lubi moja sześcioletnia córka. Proste i szybkie danie. U nas dzisiaj z dodatkiem kopytek i brokuła z wody Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Często wracamy do domu późno i koszmarnie głodni. Dziś przepis mega szybki, właśnie na takie czasy kiedy chcemy zjeść coś porządnego i gorącego. Żadnej gównianej mrożonej pizzy czy kanapek z serem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj zapraszam na pyszne kruchutkie kotleciki z polędwiczek wieprzowych. Do tego ziemniaczki i pikle w musztardzie z własnej spiżarki, które niebawem pojawią się na blogu. Składniki: - 1 polędwica Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 polędwica wieprzowa ( ok. 50 dag) 1 mała cebula 3 łyżki miodu 3 łyżki musztardy sarepskiej 1/2 kubka śmietanki 30 % kieliszek wódki żubrówki szczypta szafranu pieprz sól olej do smażenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
polędwiczka wieprzowa jogurt naturalny sól, pieprz, czosnek + ulubione przyprawy 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Polędwiczkę pokroić w plastry. Mięso delikatnie rozbić. Jogurt wymieszać z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polędwica podlana koniakiem Składniki : – 4 kotlety z polędwicy wieprzowej – 2 łyżki śmietany 30 % - zielony pieprz w zalewie - pół szklanki koniaku - sól, pieprz - oliwa z oliwek - kolendra Kotleciki Zobacz więcej
gukinga
gukinga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dziecijedza.com
Wielki Żółty Ptak

Wielki Żółty Ptak 125

0
{{headerMessage}}
pychota Wielki Żółty Ptak składniki: 3 kotlety z polędwicy wieprzowej 3 plasterki włoskiego łagodnego salami Spianata Romana 1 świeża kukurydza 1 jajko 1 łyżeczka masła bułka tarta olej słonecznikowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od teściowej dostałam piękną polędwicę wieprzową. Nigdy wcześniej tego nie przygotowywałam, więc przeszukałam internet w poszukiwaniu jakiegoś pomysłu, bo przecież zwykłych kotlecików z takiej fajnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polędwiczki wieprzowe duszone z cebulą w sosie sojowym Polędwiczkę wieprzową lubię i to zarówno w wersji dziś przedstawianej, czyli duszonej z cebulą z dodatkiem sosu sojowego, jak i smażoną w formie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kurki i polędwica wieprzowa to idealne połączenie. Obiad będzie pyszny. Kurki to chyba najbardziej ulubiony moje grzyby. Zawsze czekam z niecierpliwością kiedy się pojawią i cieszę, się, kiedy można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polędwicę kroimy na kawałki w poprzek włókien o grubości około 1 cm. Rozbijamy lekko na małe kotlety, pamiętając że mięso z polędwicy jest delikatne. Rozbite mięso nacieramy czosnkiem i solą. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szparagowej plus zapomniany sos hollandaise z kartonika… Polędwica wieprzowa Świeże zioła (bazylia, tymianek, rozmaryn) Sok z cytryny Masło Woreczek ryżu, a do niego sos sojowy, bazylia, sok z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polędwicę, żeby była miękka należy smażyć albo bardzo krótko – około 2-3 minut z każdej strony albo dosyć długo dusić – około godziny. Ceniąc weekendowy czas wybrałam pierwszą opcję. Na obiad Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wieprzowina w orzechach i szparagi w sosie bazyliowym Dawno nie było u nas mięsa :) Nadrabiamy zaległości zatem! Składniki: 200-300g polędwicy wieprzowej pociętej na małe kotleciki pęczek szparagów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś mój ulubiony rodzaj mięsa - polędwica wieprzowa. Rzadko się nie udaje, jest delikatna i można ją przyrządzić na milion różnych sposobów. Jeden z nich właśnie dziś. Jest zabójczy w smaku i wśród Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2 maj... uwielbiam Polskę.. podchodzę raczej mało entuzjastycznie do wymachiwania biało-czerwoną.. ciężko mi znaleźć inny sposób obchodzenia świeżutkiego Święta Flagi... sztandarowy obiad musi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
blendujemy. Dorzucamy przyprawy, sprasowany czosnek, amarantus i całość dobrze mieszamy. Kotleciki nakładamy łyżką na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polędwiczki wieprzowe z mięsnego rarytasu - drogiego i odświętnego stały się produktem pospolicie używanym w naszych kuchniach. Ich zakup nie stanowi już żadnego problemu, jak to kiedyś bywało. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Inspiracja, lekko zmodyfikowana, pochodzi z książki pt. Zdrowa kuchnia, autorstwa Gordona Ramsay’a 600 gram polędwicy wieprzowej 2 łyżki oliwy z oliwek 3 cm świeżego imbiru, pokrojonego w zapałki 1 Zobacz więcej