Składniki: 4 kotlety jagnięce 2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie oliwa z rozmarynem) liście świeżej mięty 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól morska, pieprz świeżo mielony masło (klarowane) do
Zobacz więcej
Schabowy nie taki straszny...No wlasnie,nie przesadzajmy z tymi kaloriami i tluszczem.Chcialabym odczarowac mit strasznego schabowego,bo ciagle jednak mamy dylemat siegajac po wieprzowine. A jesli
Zobacz więcej
Strasznie proste i mało wymagające danie ale smaczne. Mięso jest kruche i delikatne. Bardzo lubię szczególnie z kopytkami lub kluskami śląskimi. Drukuj Bitki cielęce w sosie Czas przygotowania 30
Zobacz więcej
1 kilogram karkówki cielęcej, 4 cebule, 4 duże lub 7-8 mniejszych ząbków czosnku, garść świeżej szałwii, 200 ml białego wina, kolendra świeżo mielona, sól, cukier, mieszanka ostrych przypraw, masło do
Zobacz więcej
Składniki: 4 kotlety jagnięce 2 łyżki oliwy z oliwek liście świeżej mięty 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól morska, pieprz świeżo mielony kolorowy masło (klarowane) do smażenia (*)- 2
Zobacz więcej
Składniki: 8 kotletów jagnięcych 1 szklanka wina czerwonego wytrawnego lub półwytrawnego 2 czerwone cebule 8 ząbków czosnku rozmaryn 2 łyżki klarowanego masła (*) 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki miodu
Zobacz więcej
Jednym z podstawowych elementów właściwie zbilansowanej diety są potrawy mięsne, które stanowią cenne źródło białka, żelaza i witamin z grupy B. Ze względu na stosunkowo niską cenę produktu i
Zobacz więcej
Soczyste kotlety z piersi kurczaka <3 Składniki: pierś z kurczaka sól, pieprz, bułka tarta mąka pszenna jajko papryka czerwona słodka oliwa z oliwek Wykonanie: Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem.
Zobacz więcej
Na początek zaproponuję Wam kotlety warzywne. Są zdrowe i niskokaloryczne, ale przede wszystkim bardzo smaczne. Polecam wszystkim!:-) Przepis na ok. 20 małych kotletów. Składniki: 1 i szklanki
Zobacz więcej
Składniki: 4 kotlety jagnięce 2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie oliwa z rozmarynem) liście świeżej mięty 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól morska, pieprz świeżo mielony masło (klarowane) do
Zobacz więcej
Dziś serwuję jagnięcinę w towarzystwie sezonowych owoców- czerwonych porzeczek! Składniki: 4 kotlety jagnięce 2 łyżki oliwy z oliwek gałązki rozmarynu 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól
Zobacz więcej
Dzisiaj danie przygotowywane przez moja mamę, bo wstyd się przyznać ale flaków jeszcze nigdy sama nie robiłam... smakują mi takie jakie przygotowuje moja mama i nie wchodzę jej w paradę :) Dzisiaj
Zobacz więcej
Saltimbocca ist ein typisches Gerichtder italienischen Küche. 4 sehr dünne Kalbsschnitzel 4Scheiben Parmaschinken frischer Salbei 1 EL Butter Salz und Pfeffer 250 mlBrühe 1 EL Butter für
Zobacz więcej
Dzisiaj roladki cielece, bardzo wytworne i smakowite danie miesne. Zapraszam. 1kg cieleciny na rolady 250g sera haloumi pokrojonego w grubsze paseczki 2 papryki czerwone rowniez pokrojone w paseczki 2
Zobacz więcej
Kotlety pożarskie, zwane niekiedy kotletami Pożarskiego, to rosyjska potrawa z niemal 200-letnią historią. Oczywiście, jak to zwykle bywa przy wszelkich słynnych daniach, również i tu istnieje kilka
Zobacz więcej
W Polsce potocznie wszystko co smazone na patelni miesne o okreslonym ksztalcie to kotlety ;) W Niemczech rozrozniaja Sznycle (schabowe, cielece, i inne), frykadelki, Bouletten, Hackbraten (kotlety
Zobacz więcej
Kotlety cielęce otoczone aromatem leśnych grzybów to idealne połączenie... Delikatne, soczyste mięso zachwyciło domowników! Dzisiejszy obiad to propozycja dla zabieganych :) Obiad przygotowałam w pół
Zobacz więcej
Kotlety inaczej Zwykłe kotlety zpiersi kurczaka po pewnym czasie mogą się znudzić, dlatego warto czasem coś urozmaicić. Moje urozmaicenie tego dania towłaśnie „kotlety inaczej” czyli mięso kurczaka
Zobacz więcej
4 kotlety cielece 8 owocow kiwi oliwa sol, pieprz oregano Obieramy kiwi i miksujemy w blenderze. Okladamy kotlety miaszem z kiwi, wkladamy do naczynia, przykrywamy i odkladamy do lodowki na conajmniej
Zobacz więcej
Dziś zaprezentuję recepturę na prawdziwy sznycel wiedeński, choć oryginalna nazwa „sznycel wiedeński” jest chroniona prawem austriackim. Sznycel wiedeński to bardzo cienko rozbity plaster cielęciny,
Zobacz więcej