kotlety marynowane w mleku

Sposób na przygotowanie kotletów podała mi koleżanka podobno zasłyszany odMagda Gessler ,jestGenialnyto są na prawdę najlepsze kotlety schabowe :) Składniki : Schab pokrojony na grube kotlety Cebula ( Zobacz więcej
Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – to pyszna alternatywa dla zwykłych, szybkich schabowych :) Mięsko robione w ten sposób wydaje się być bardziej kruche i delikatne :)Wg Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Dynia marynowana w occie

Dynia marynowana w occie 496

Przychodzi jesień i wysyp dyń. Przyznam że doceniłam je dopiero w ostatnich latach. Przez większość mojego życia dynia kojarzyła mi się bardziej z ozdobą na hallowen niż z konkretną potrawą. Po prostu Zobacz więcej
Szczerze powiem, że tradycyjne schabowe jem rzadko, dlatego jak już decyduję się je robić to muszą być porządne - kawał mięsamoczony w mleku i cebuli, w podwójnej panierce. Dzięki temu są one kruche, Zobacz więcej
Skład: 3 kotlety schabowe 2 cebule ok. 500ml mleka sól, pieprz Panierka: 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Przekładamy do miski. Dorzucamy pokrojoną w Zobacz więcej
Składniki: pierś z kurczaka podwójna 2 sztuki, ser żółty 20 dag, przyprawa do kurczaka 2 łyżki, czosnek niedźwiedzi 2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, mąka pszenna 1/2 szklanki, bułka tarta Zobacz więcej
Marynowane buraczki, cudowne w smaku ! Marynowane buraczki, szczerze kiedyś ich nie cierpiałam, ale na całe szczęści to już mam za sobą i teraz mogę je jeść codziennie ;) Marynowane buraczki jako Zobacz więcej
Często słyszałam o kotletach marynowanych w mleku i postanowiłam sama spróbować. Potwierdziły się opinie że kotlet jest delikatny i pyszne, ale wyczuwalny jest smak cebuli i nie każdemu to może Zobacz więcej
Przepis na kwaśne marynowane grzybki w polskim stylu z jałowcem i zielem angielskim. W ten sam sposób można marynować każde grzyby. Zobacz więcej
W zależnościod tego ,czym las łaskawie nas obdarzy, do przetworów wykorzystujemy różne gatunki grzybów. Najczęściej są to:prawdziwki, podgrzybki, kurki... te znamy i zbieramy,bo w lesie, jak i w Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawię Wam przepis na marynowaną cukinię, którą przygotujecie w kilka minut, a gotowa do podania będzie po 30 kolejnych :) Smakuje wybornie! Składniki: 1 młoda cukinia 3 łyżki oleju 2 Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pomysł Magdy Gessler z moimi małymi modyfikacjami. Mleko doskonale skrusza mięso i zachowuje jego soczystość. Natomiast dodatek Zobacz więcej
Tegoroczny sezon słoikowy rozpoczęliśmy wyjątkowo wcześnie. Już w pierwszych dniach czerwca przygotowaliśmy niewielkie ilości bazy pomidorowej do sosów i zup oraz konfitury morelowe z amaretto (klik Zobacz więcej
Przepis wg Magdy Gessler, która poleca w ten sposób przygotowywać kotlety. Składniki: 1kg karkówki (może być też schab) 1l mleka 4 cebule sól pieprz bułka tarta mąka 3-4 jaja olej/smalec Technika Zobacz więcej
Pomysł na te kotlety wypatrzyła moja siostra Asia w programie „Kuchenne rewolucje”. Tak mnie zachęciła, że wkrótce sama je przygotowałam i przyznaję, że rzeczywiście są absolutnie wyjątkowe. Takiego Zobacz więcej
Zaintrygował mnie tak bardzo chwalony w necie przepis na te kotlety a pochodzi on pochodzi z tegobloga. Kotlety przygotowałam na niedzielny obiad dla gości, wszystkich smakowały, są bardzo aromatyczne Zobacz więcej
Poniższy przepis jest znowu drugą wersją potrawy, która już dawno temu się na blogu znalazła (znajdziemy ją TUTAJ). Dokładnie jest to zasłyszany sposób Magdy Gessler na mleczną marynatę, minimalnie Zobacz więcej
Tajemnica tych kotletów tkwi w marynacie zrobionej z mleka. Kwas mlekowy doskonale skrusza mięso, zachowuje jego soczystość a dodatek przypraw nadaje smaku. Kotleciki są tak smaczne, miękkie i kruche, Zobacz więcej
Kulinarna Ja
Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Ja
Jajka marynowane w burakach

Jajka marynowane w burakach 388

Różowe jajka to moja propozycja na wielkanocny stół. Dzięki marynacie stają się bardziej jędrne, lekko przechodzą buraczkowym smakiem, a przy tym wyglądają bardzo efektownie. Najlepiej smakują z Zobacz więcej
Moja mama miała ostatnio imieniny i w ramach prezentu zażyczyła sobie marynowane Boczniaki, solenizantce się nie odmawia więc zabrałam się do roboty. Historia tego przepisu jest poplątana, alemyślę że Zobacz więcej