kotlety moczone w mleku

{{headerMessage}}
Ostatnio nie za bardzo miałam czas na prowadzenie bloga, ale już dziś wracam do was z nowy przepisem i jeszcze kilkoma w zanadrzu. Proponuję wam kotlety wykonane z karkówki, wcześniej moczonej w mleku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szczerze powiem, że tradycyjne schabowe jem rzadko, dlatego jak już decyduję się je robić to muszą być porządne - kawał mięsamoczony w mleku i cebuli, w podwójnej panierce. Dzięki temu są one kruche, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
,,Rewolucyjny,, pomysł bo podejrzany w programie Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Mignął mi w programie pomysł na robienie olbrzymich kotletów ze schabu karkowego ( czyli inaczej karkówki ) moczonej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak zrobione kotlety nigdy nie będą suche a dzięki temu staną się jeszcze bardziej delikatne. Składniki: Piersi z kurczaka Mleko Mąka jajko Bułka tarta Sól, pieprz Ulubione przyprawy Wykonanie: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oglądając jeden z programów Kuchennych rewolucji zobaczyłam kotlety schabowe, które przed smażeniem marynowane były w mleku i cebuli. Nigdy tak nie robiłam, tradycyjnie marynując tylko w soli, pierzu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Do miski włożyć mięso, następnie cebulę. Polać mlekiem tak żeby wszystko było całkowicie przykryte. Przykryć naczynie i wstawić do lodówki na całą noc. Na drugi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład: 3 kotlety schabowe 2 cebule ok. 500ml mleka sól, pieprz Panierka: 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Przekładamy do miski. Dorzucamy pokrojoną w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kotlety Schabowe według Magdy Gessler charakteryzują się delikatnością, soczystością i niezwykłym, ciekawym smakiem. Schabowe Gessler wyróżnia sposób przygotowywania - inny niż klasyczne. Kotlety Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GastroMonia
Kotlety mielone z piersi kurczaka

Kotlety mielone z piersi kurczaka 2178

0
{{headerMessage}}
Delikatne! Soczyste! Pyszne! Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 kajzerka mleko do namoczenia kajzerki sól i pieprz do smaku bułka tarta olej do smażenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1/2 szkl. zielonego suchego groszku (pewnie można z puszki ale nie używam) 1/2 szkl. mleka (owsiane lub ryżowe) 1 łyżka oliwy sól Groszek (moczony przez noc) ugotować w wodzie, zmiksować wraz z wodą w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: Pierś z kurczaka łyżka miodu sól pieprz czosnek jajko łyżka mleka bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Kotlety z piersi kurczaka rozbić delikatnie tłuczkiem. Czosnek rozgnieść w prasce i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kotlety mielone możnajeśćo każdej porze roku i chyba większość osób je lubi, można przygotowywać z różnego rodzaju mięsa, teraz robiłam z wieprzowego. Kotlety mielone dobre cały rok Składniki: - 1 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warto czasami urozmaicić kotlety mielone poprzez dodanie różnych dodatków. U mnie padło na czerwoną paprykę i kukurydzę. Kotleciki były bardzo kolorowe i apetyczne. Polecam :) Składniki: 0,5 kg Zobacz więcej
Monica
Monica Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wino i oliwki
Kokosowe kotleciki

Kokosowe kotleciki 240

0
{{headerMessage}}
Piersi myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Kroimy wdłuż tworząc kotlety. Kotlety rozbijamy delikatnie tłuczkiem,posypujemy solą i pieprzem. Każdy moczymy w roztrzepanym jajku z mlekiem, następnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 50 dag mięsa mielonego 2 średnia cebule 2 jajka 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 ząbki czosnku sól pieprz majeranek natka pietruszki bułka namoczona w mleku bułka tarta olej Wykonanie: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kotlet w postaci panierowanej karkówki. Kilkugodzinne moczenie mięsa w mleku spowodowało, że karkówka stała się bardzo delikatna i krucha. Polecam wypróbowanie tego przepisu, a udowodnię, że schab i Zobacz więcej
SMAKI I NIESMAKI
SMAKI I NIESMAKI Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SMAKI I NIESMAKI
MIELONE INACZEJ 2

MIELONE INACZEJ 2  642

1
{{headerMessage}}
- Pieprz - - 1 łyżeczka przyprawy buritto Bułkę namoczyć w wodzie, bulionie, mleku ( jak kto woli) – ja najczęściej moczę w bulionie, odcisnąć i dodać do mięsa mielonego, wbić jajko, czosnek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
natkę pietruszki i namoczoną bułkę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dobrze wyrabiamy. Kromki chleba tostowego pozbawiamy skórek i jak na zdjęciu - kroimy w cieniutkie, krótkie paski. Z Zobacz więcej
klementynka
klementynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
domowa cukierenka
kotleciki pożarskiego

kotleciki pożarskiego 469

0
{{headerMessage}}
Na pierwszy rzut oka zwykłe kotlety mielone. W smaku jednak o wiele lepsze, pulchniejsze i bardziej delikatne. Od tradycyjnych mielonych różnią się tym, że dodajemy białka ubite na pianę, bułkę Zobacz więcej