kotlety schabowe nadziewane kaszą i grzybami

Roladki schabowe nadziewane kaszą i ogórkiem kiszonym wymyśliłam pewnego dnia całkowicie przypadkowo Miałam ochotę na jakieś roladki i to najlepiej z mięsa wieprzowego, bo drobiu ostatnio sporo u mnie Zobacz więcej
Kolejną propozycją kulinarną są pyszne, aromatyczne gołąbki tym razem z grzybami i kaszą gryczaną prażoną z Młyny Stoisław. To świetna alternatywa dla tych co nie jedzą mięsa albo też chcą zasmakować Zobacz więcej
Dzisiaj chciaam wam pokazać schab, który nie tylko jest pyszny, ale i ładnie się prezentuje. Idealnie sprawdzi się na rodzinnym obiedzie, dużej imprezie, a jeśli coś zostanie, resztki możecie zjeść na Zobacz więcej
Nie jest łatwo zastąpić nadzienie mięsne w gołąbkach, jednak postanowiłem spróbować. Efekt był niezły a wegetarianin zadowolony. Składniki: - 1 dowolna kapusta nadająca się na gołąbki - 2 torebki Zobacz więcej
Kasza gryczana z grzybami i warzywami | Kuchnia dla Mojego Syna Menu Przejdź do treści Strona główna Blog z przepisami Kuchnia dla Mojego Syna Przepisy wegetariańskie i nie tytlko Kasza gryczana z Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sio-smutki
Roladki schabowe z grzybami

Roladki schabowe z grzybami 75

Pyszne, dość pikantne roladki schabowe z grzybowym farszem robi się łatwo i dość szybko, a smakują naprawdę wyśmienicie. Zresztą muszę przyznać, że w ogóle bardzo lubię mięso w postaci rolad, bo jest Zobacz więcej
Pierogi z nadzieniem zrobionym ze zdrowej kaszy owsianej oraz mieszanych suszonych grzybów leśnych z dodatkiem natki pietruszki, to wspaniała propozycja na wigilijnym stole. Pyszne pierogi z grzybami Zobacz więcej
Pierogi z kapustą, grzybami i kaszą gryczaną Składniki – ciasto na pierogi: 1 kg mąki pszennej 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki - farsz: Kapusta kiszona – 1kg Suszone grzyby – 2 Zobacz więcej
Dodatek kaszy gryczanej sprawia, że w pierogach jest „element chrupiący”. :). Taka odmiana od tradycyjnych – z kapustą i grzybami. Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki, najlepiej typ 500 np. Zobacz więcej
Gdy zasiadamy do świątecznego stołu, lubimy zjeść smaczne i klasyczne dania. W tym roku staram się, aby owe dania były również zdrowe. Dodatkiem, który zapewni smak, zdrowie, a także nutę polskiej Zobacz więcej
Kaczka nadziewana kaszą gryczaną, grzybami i .......garnek rzymski Jakoś tak w ubiegłym tygodniu stałam się szczęśliwą posiadaczką garnka rzymskiego. Ponieważ dużo dobrego o garnku już słyszałam więc Zobacz więcej
KURCZAK NADZIEWANY KASZĄ GRYCZANĄ , GRZYBAMI I WĄTRÓBKĄ Kurczak wcale nie musi być nudny i tradycyjnie tylko pieczony,bo kurczak może być smacznie nadziany:)można go faszerować praktycznie wszystkim.U Zobacz więcej
Proszę bardzo, oto grzyby Portobello. Niech Was nie zmyli ich obco brzmiąca nazwa. Portobbello to piękna nazwa grzyba będącego prawie zwykłą pieczarką. Prawie jednak robi sporą różnicę. Są większe, Zobacz więcej
4 kotlety schabowe 25 dag grzybów (zamrożonych) 1 por (biała część) sól, pieprz, majeranek 100 ml bulionu warzywnego 100 ml śmietanki 30 % 3 łyżki tartego sera Gouda olej Kotlety umyć, osuszyć, Zobacz więcej
Zostało mi z poprzedniego dnia trochę ugotowanej kaszy. Szukając inspiracji na wykorzystanie i z tęsknoty za grzybami sięgnęłam do zapasów a tam wpadły mi w ręce suszone borowiki i smardze. Wiosnę Zobacz więcej
Dziś przedstawiam kolejny pomysł na typowo jesienny obiad. Soczyste kotleciki schabowe z kostką, w sosie z palonego masła i podane z kremowym makaronem z rydzami, pieczarkami i chrupiącą szałwią. Może Zobacz więcej
Numerem jeden na mojej liście ulubionych produktów jest kasza jaglana no ale to już zapewne wiecie. Zapraszam na kolejną kulinarną przygode z kaszą jaglaną w roli głównej, której będą towarzyszyć Zobacz więcej
Składniki: - 2 łyżki masła - 4 duże grzyby - 1 pomidor - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki - 150g startego, żółtego sera (Cheddar) - sól - pieprz 1. Grzyby obieram i myje, a następnie kładę na Zobacz więcej
Zdrowe jedzenie nie musi być niesmaczne ;) Tym razem z czeluści swojego zamrażalnika wyciągnęłam grzyby zbierane jesienią. I tak powstał pomysł na paprykę nadziewaną kaszą jęczmienną i właśnie Zobacz więcej
Zrobiłam te zrazy na niedzielę, wyszły pyszne. Jestem pewna, że będę je robiła jeszcze wiele razy. Mięso na zrazy pokroić w plastry, mocno rozbić. Przyprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Zobacz więcej