kotlety wołowe

latosiowy-dom
latosiowy-dom Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
latosiowy-dom
Kotlety wołowe z cebulką

Kotlety wołowe z cebulką 17

Kotlety z mięsa wołowego mają charakterystyczny smak. Nie są takie mięciutkie jak drobiowe. Ale są pyszne i szybko znikają z talerza Polecam z cebulką! Co nam trzeba? 500g mięsa mielonego wołowego np. Zobacz więcej
Sos wiejski, czyli Country Gravy, to w Stanach Zjednoczonych prawdziwa instytucja. Spytajcie Amerykanina o wspomnienia z dzieciństwa: z pewnością mama lub babcia serwowały mu na śniadanie kiełbasę z Zobacz więcej
Przepis na mięso podsunął mi kiedyś znajomy, nie wiem czy dobrze zapamiętałam ale według niego to najlepsze burgery jakie jadł Składniki (na ok. 5 średnich kotletów): 400 g mięsa mielonego wołowego, 1 Zobacz więcej
Rolady wołowe - Kulinarni.info.pl Strona główna Kategorie Artykuły Kulinarne eksperymenty Opowieści Boże Narodzenie Chleb, bułki i bułeczki Ciasta i ciasteczka Desery Dodatki do potraw Grill Jarzyny i Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Flaki wołowe

Flaki wołowe 13

Flaki mają tyle samo zwolenników co przeciwników. Jedni reagują bleeee inni jak ja za nimi przepadają. Gęsta, aromatyczna, lekko ostra zupa – dobra szczególnie w chłodne dni. Moja Mama robi zawsze Zobacz więcej
WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WSZYSTKO SMACZNE
Flaczki wołowe

Flaczki wołowe 10

Flaczki wołowe to jedna z tradycyjnych polskich zup znana chyba każdemu. Przygotowuje się je w dwóch wersjach - na bulionie/rosole lub w wersji pomidorowej. Tym razem zrobiłam flaczki wołowe na Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
ZRAZY WOŁOWE

ZRAZY WOŁOWE 6

ZRAZY WOŁOWE - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Ciasto Zobacz więcej
borgia
borgia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat od kuchni
Wołowe biriani

Wołowe biriani 15

Wołowe biriani - - Świat od kuchni - bloog.pl Jest 1237008 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga Świat od kuchni O moim bloogu Ten blog jest kontynuacją mojej kilkuletniej Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Policzki wołowe

Policzki wołowe 1887

Składniki: ok. 1 kg policzków wołowych (4 szt) 2 duże cebule 3-4 łyżki mąki 1 łyżka ziół Małgosi Plenus 1 łyżka obsypki Maspolanka Plenus sól, pieprz ostra papryka Przygotowanie: Policzki … Czytaj Zobacz więcej
negresca
negresca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Prowincja w globalnej wiosce
Skrzydło wołowe

Skrzydło wołowe 127

Niedawno "Teleexpres" wyśmiewał się z tego, że w sklepie przy kawałku mięsa umieszczono napis: "skrzydło wołowe". Skrzydło? Ho, ho, czy woły mają skrzydła? Ha, ha! No cóż, już na drugi dzień z kwaśną Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Tatar wołowy

Tatar wołowy 78

Składniki: 2 opakowania tatara generalskiego Krakowski Kredens500 g 1 średnia cebula 2 ogórki marynowana 2 żółtka Przygotowanie: Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w drobna kostkę, dodać do mięsa Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Policzki wołowe

Policzki wołowe 15261

Przez lata niedostępne na rynku polskim, powoli zaczynają pojawiać się w sklepach i dobrze gdyż są bardzo delikatne i smaczne.Należy tylko pamiętać, iż muszą się dusić minimum 3 godziny. 1,2 kg Zobacz więcej
Tatar wołowy. Nie każdy za nim przepada, nie każdy lubi surowe mięso. Tajemnica dobrego smaku tkwi w jego dobrym przygotowaniu. Mięso musi być dobrze doprawione, aksamitne i koniecznie z dodatkami, Zobacz więcej
Domowe fast foody są zdecydowanie lepsze niż hamburgery z McDonald. Ważne jest, by kupować dobrą wołowinę, a także mielić mięso przez maszynkę we własnym domu. Nigdy nie wiadomo, co do mięsa mielonego Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 28

Cześć =) Zrazy to plastry mięsa, zawijane z boczkiem i warzywami, podsmażane, a następnie duszone w sosie. Należą do tradycyjnej kuchni polskiej. Zrazy można przyrządzić z różnych gatunków mięsa Zobacz więcej
Pyszna alterntywa dla zwykłych kotletów mielonych. Kotlety podaję same jako przekąskę albo z zimniakami jako dodatek do obiadu.Nie jadłeś kotletów z płatkami owsianymi? To zapraszam na przetestowanie Zobacz więcej
Kotlety z mięsa wołowego. Idealnie pasują do hamburgerów. Można je podawać wraz z bułkami do hamburgerów, przepis na bułki znajduje się pod linkiem. Zobacz również przepis na domowe hamburgery wołowe. Zobacz więcej
dietykon
dietykon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dietykon
Rolada wołowa

Rolada wołowa 54

Rolada śląska tradycyjnie robiona jest z mięsa wołowego, często obecnie zastępowanego mięsem wieprzowym ze względu na szybsze wykonanie (czas upieczenia). Płaty mięsa wołowego, chudego bez tłuszczu, Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakiszczescia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 69

Składniki: wołowina w plastrach- u mnie 6 plastrów- może być wołowy rostbef, udziec lub ligawa 6 ogórków kiszonych 1 cebula 2 kromki razowego chleba 6 kawałków wędzonego boczku musztarda francuska lub Zobacz więcej
Do tej pory, kotlety czy steki wołowe nie należały do moich ulubionych. Powód - najczęściej wychodziły mi twarde jak podeszwa, aż w końcu znalazłam na to sposób. Możliwe, że są i inne ale ja pozostanę Zobacz więcej