kotlety z baraniny

Nie dawno w ramach letnich nastrojów kupiłam dużą ilość koperku. I dodawałam i dodaję go do wszystkiego... jeszcze mi się nie znudziło :-) Jednym z dań które przygotowałam dodając do niego Zobacz więcej
smakmonika
smakmonika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Moniki
(bez tytułu)

(bez tytułu) 394

0
Mielone z baraniny w kaszy manny Składniki: składniki na masę: 75 mielonej baraniny 1 żółtko 1 sucha bułka 1 mała dymka pieprz czarny gałązka świeżego tymianku pół pęczka natki pietruszki pieprz sól Zobacz więcej
toporem i w mgnieniu oka miałem przed sobą przepiękne kotleciki z kostką. Mówi się na to kotleciki jagnięce, a to żeberka właśnie. Kotlet będzie później. Jagnięcina i baranina są dostępne przez cały Zobacz więcej
Jagnięcina odsłona druga Niedawno odwiedziłem bazar przy hali Mirowskiej gdzie jest stoisko z baraniną i jagnięcina. Była sobota i pan polecił bym przyszedł od poniedziałku do piątku, wtedy codziennie Zobacz więcej
Składniki: mięso mielone wieprzowe 3/4 kg, przypraw czubrica Royal Brand 1 łyżka, vegeta 2 łyżeczki, czarny pieprz mielony 1 łyżeczka, bułka czerstwa 1 sztuka, tarta bułka 2 łyżki, jajko 1 sztuka, Zobacz więcej
Jagnięcina i baranina są bardzo popularne w kuchni śródziemnomorskiej. Z tego smacznego mięsa łatwo jest przygotować interesujące danie. Z mięsa nie należy usuwać kości przed smażeniem czy pieczeniem Zobacz więcej
Kuchnia chorwacka jest bardzo zróżnicowana. Możemy w niej znaleźć zarówno mięsa, jak i owoce morza i ryby. W części kontynentalnej tego kraju przeważają dania z baraniny, jagnięciny i wieprzowiny, Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawiam jagnięcinę, w Polsce niedoceniana, trudna nawet do kupienia. Od pewnego czasu pojawia się w jednym ze sklepów sieciowych. Z baraniną spotykałam się od lat dziecięcych, dosyć Zobacz więcej
Jakiś czas temu bieszczadzkiej grupie na FB do której należę toczyła się dyskusja gdzie warto zjeść, potem zeszliśmy na temat bieszczadzkiej kuchni regionalnej. Jedna z forumowiczek Baś Cha podała Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
MIELONE Z ŁOPATKI

MIELONE Z ŁOPATKI 341

0
mięsa to samo z cebulą i czosnkiem, połączyć z przyprawami i jajkiem, dodać odciśniętą bułkę, wyrobić ręką. Uformowac, kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron. Czubrica to mieszanka Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Kababi

Kababi 171

0
Kababi Kababi to tradycyjna potrawa Gruzji, która zwana jest również jako lula - kebab i można ją jadać w różny sposób np: zawijając w cienki ławasz i jeść rękami - to taki placek bardzo podobny do Zobacz więcej
- ułatwia trawienie tłuszczu, dlatego dodawany jest do pieczonej baraniny, wieprzowiny, kotletów i kiełbasy. Polecam jako dodatek zapachowy przy pieczeniu chleba. Szałwia- dodatek do sera, dipów i Zobacz więcej
i pieprzem doprawiamy mięso do smaku. Na koniec dodajemy do niego wyciśniętą z mleka bułkę. Czytaj też: Jak zrobić kotlet pożarski Teraz niewielki ilości tak przygotowanego mięsa (około 2 łyżeczki na Zobacz więcej
To danie miało przypominać koftę, aczkolwiek ja zrobiłam ją na styl angielski (bo z sosem miętowym ,ktory z mężem uwielbiamy a przywozi mi go z Anglii brat z bratową :-)) i wyszło smacznie. Składniki: Zobacz więcej
wakacje na miarę marzeń. Serce wciąż rwie się do swobody, słodkiego lenistwa, a mózg skrupulatnie zapisuje twarze, obrazy i ukochane smaki. Wydawałoby się, że tych ostatnich nie da się przenieść, ale Zobacz więcej
Zrazyznana w Polsce od ponad 200 lat potrawa przyrządzana przeważnie z wołowiny. Mogą być również z baraniny lub cielęciny. Ja przygotowałam zrazy zawijane z kaczki. 4 kacze nogi, 1 -2 twarde gruszki, Zobacz więcej
Serbska pljeskavica Bałkańskich klimatów ciąg dalszy. Tym razem przygotowałem „serbskie hamburgery”, czyli pljeskavicę. Standardowy przepis na pljeskavice to mieszanka różnych mięs mielonych / Zobacz więcej