kotlety z baraniny

{{headerMessage}}
Nie dawno w ramach letnich nastrojów kupiłam dużą ilość koperku. I dodawałam i dodaję go do wszystkiego... jeszcze mi się nie znudziło :-) Jednym z dań które przygotowałam dodając do niego Zobacz więcej
smakmonika
smakmonika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Moniki
(bez tytułu)

(bez tytułu) 416

0
{{headerMessage}}
Mielone z baraniny w kaszy manny Składniki: składniki na masę: 75 mielonej baraniny 1 żółtko 1 sucha bułka 1 mała dymka pieprz czarny gałązka świeżego tymianku pół pęczka natki pietruszki pieprz sól Zobacz więcej
{{headerMessage}}
toporem i w mgnieniu oka miałem przed sobą przepiękne kotleciki z kostką. Mówi się na to kotleciki jagnięce, a to żeberka właśnie. Kotlet będzie później. Jagnięcina i baranina są dostępne przez cały Zobacz więcej
tomb
tomb Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mój smak
Jagnięgnięcina odsłona druga

Jagnięgnięcina odsłona druga 307

0
{{headerMessage}}
Jagnięcina odsłona druga Niedawno odwiedziłem bazar przy hali Mirowskiej gdzie jest stoisko z baraniną i jagnięcina. Była sobota i pan polecił bym przyszedł od poniedziałku do piątku, wtedy codziennie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wodzie i odciśniętą z niej bułką, tartą bułka, pieprzem z tej ilości mięsa uformować 3 duże owalne kotlety i na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony i przełożyć na talerz do garnka po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jagnięcina i baranina są bardzo popularne w kuchni śródziemnomorskiej. Z tego smacznego mięsa łatwo jest przygotować interesujące danie. Z mięsa nie należy usuwać kości przed smażeniem czy pieczeniem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na tej pierwszej. Ćevapcići, to podłużne kotleciki z mięsa mielonego, przypominające nasze rodzime kotlety mielone. Różnią je sposób przygotowania i przyprawy. Potrzebne nam: Do sosu: - 50 dag Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj przedstawiam jagnięcinę, w Polsce niedoceniana, trudna nawet do kupienia. Od pewnego czasu pojawia się w jednym ze sklepów sieciowych. Z baraniną spotykałam się od lat dziecięcych, dosyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu bieszczadzkiej grupie na FB do której należę toczyła się dyskusja gdzie warto zjeść, potem zeszliśmy na temat bieszczadzkiej kuchni regionalnej. Jedna z forumowiczek Baś Cha podała Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
MIELONE Z ŁOPATKI

MIELONE Z ŁOPATKI 350

0
{{headerMessage}}
mięsa to samo z cebulą i czosnkiem, połączyć z przyprawami i jajkiem, dodać odciśniętą bułkę, wyrobić ręką. Uformowac, kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron. Czubrica to mieszanka Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Kababi

Kababi 175

0
{{headerMessage}}
Kababi Kababi to tradycyjna potrawa Gruzji, która zwana jest również jako lula - kebab i można ją jadać w różny sposób np: zawijając w cienki ławasz i jeść rękami - to taki placek bardzo podobny do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- ułatwia trawienie tłuszczu, dlatego dodawany jest do pieczonej baraniny, wieprzowiny, kotletów i kiełbasy. Polecam jako dodatek zapachowy przy pieczeniu chleba. Szałwia- dodatek do sera, dipów i Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Jak przygotować kebab

Jak przygotować kebab 142

0
{{headerMessage}}
Przepis na kebab jest oczywiście zmodyfikowany. Ojczyzną kebabu są kraje w których o baraninę i jagnięcinę jest łatwo. Ponieważ u nas z tym krucho to spokojnie baraninę możemy zamienić na mięso Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To danie miało przypominać koftę, aczkolwiek ja zrobiłam ją na styl angielski (bo z sosem miętowym ,ktory z mężem uwielbiamy a przywozi mi go z Anglii brat z bratową :-)) i wyszło smacznie. Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wakacje na miarę marzeń. Serce wciąż rwie się do swobody, słodkiego lenistwa, a mózg skrupulatnie zapisuje twarze, obrazy i ukochane smaki. Wydawałoby się, że tych ostatnich nie da się przenieść, ale Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zrazy zawijane z kaczki

Zrazy zawijane z kaczki 16

0
{{headerMessage}}
Zrazyznana w Polsce od ponad 200 lat potrawa przyrządzana przeważnie z wołowiny. Mogą być również z baraniny lub cielęciny. Ja przygotowałam zrazy zawijane z kaczki. 4 kacze nogi, 1 -2 twarde gruszki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Serbska pljeskavica Bałkańskich klimatów ciąg dalszy. Tym razem przygotowałem „serbskie hamburgery”, czyli pljeskavicę. Standardowy przepis na pljeskavice to mieszanka różnych mięs mielonych / Zobacz więcej