kotlety z portobello

To ostatni moment na kupienie i przygotowania świeżych zielonych szparagów. Tegoroczny sezon skończy się lada moment. Dlatego dziś zapraszam Was na jeszcze jeden przepis z wykorzystaniem tych Zobacz więcej
Portobello to przepyszne, olbrzymie pieczarki, w smaku obłędne, słodkawe i idealnie nadają się do nadziewania. Tym razem nadziałam je kaszą kuskus i kiełbasą wiejską. Efekt znakomity więc polecam Zobacz więcej
Wegański bekon z grzybów portobello to po prostu pyszne grillowane grzybki, które dzięki marynacie z wędzonej słodkiej papryki i sosu BBQ smakują “bekonowo” :). Grzyby portobello to bardziej mięsista Zobacz więcej
Chodząc po sklepie i poszukując czegoś na kolacje wpadły nam w ręce pieczarki portobello. Mąż postanowił, że zrobi w nich jajecznicę. Wyszło wyśmienicie. Składniki: pieczarki portobello, jajka, sól, Zobacz więcej
Burgery z pieczarek portobello – bez bułki. Pieczarki portobello doskonale nadają się do wegańskich i bezglutenowych burgerów. Ich kapelusze są duże i mięsiste, dzięki czemu świetnie zastępują bułkę, Zobacz więcej
Dwie wersje wegetariańskiego hamburgera z portobello: śródziemnomorska i japońska Pieczarki portobello pojawiły się w Lidlu i są w regularnej sprzedaży. Są wielkie, ciemne i ogólnie zajebiste. Zobacz więcej
To danie to gra smaków i aromatów w iście włoskim wydaniu. Borowikową tagliolinę otula świeży szpinak oraz wyraziste i intensywne w smaku brązowe pieczarki, skąpane w lekkim sosie śmietanowym. Zobacz więcej
To mój pierwszy raz z grzybami portobello. Należą do rodziny pieczarek, mają kształt jak one, są jednak większe, ciemniejsze, bardziej mięsiste. I droższe. Dlatego kupiłam je z dozą dużej rezerwy i Zobacz więcej
To oczywiście nie muszą być akurat Portobello, jeśli znajdziecie zwykłe z dużymi kapeluszami śmiało możecie je wykorzystać. Użyłam szpinaku mrożonego i świeżego, ale zbliża się sezon więc również Zobacz więcej
Dziś przychodzę do Was z propozycją lekkiego, wiosennego i bogatego w smaki obiadu. Do przygotowania tego dania najlepiej sprawdzą się pieczarki o średnicy co najmniej 8 cm, ale jeśli uda się Wam Zobacz więcej
Piękne, duże kapelusze pieczarkowe, mięsiste, w smaku wyjątkowe. Można je na różne sposoby przygotować, smażyć, piec, dusić, a nawet gotować. Moje kapelusze zostały w piekarniku upieczone, z pesto i Zobacz więcej
Tego jeszcze nie było, trzy produkty włoskie w jednym przepisie. Dzisiaj wreszcie udało mi się kupić piękne portobello, czyli włoskie pieczarki, z charakterystycznym dużym kapeluszem i krótkimi Zobacz więcej
Ol-G
Ol-G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
VegOlga
Portobello faszerowane tofu

Portobello faszerowane tofu 18

Gdy w końcu znalazłam w sklepie te wielkie pieczary w dobrej cenie nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Początkowo nie miałam na nie pomysłu, ale jak zwykle najlepiej sprawdza się dla mnie Zobacz więcej
Przygotuj sobie królewskie śniadanie :) Wystarczy, że śliczne, dorodne portobello zgrillujesz z plastekiem pomidora, na to nałożysz jeszcze gorące jajko sadzone doprawione świeżo mielonym pieprzem, Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gosia gotuje
Portobello a'la pizza

Portobello a'la pizza 44

To przekąska/danie powstało przez zupełny przypadek. Będąc na zakupach, jak zwykle odwiedziłam mój ulubiony warzywniak na Grochowej. Patrzę, a tam olbrzymie brązowe pieczarki portobello po złotówce za Zobacz więcej
Najbardziej soczyste mięso z kurczaka jest w udkach i dlatego najczęściej tę część wybieram. Choć zazwyczaj z lenistwa kupuję luzowane udka, bo są wygodniejsze do jedzenia i szybciej się pieką. Proste Zobacz więcej
Drugi przepis z pieczarkami portobello ( pierwszy tutaj), aterazpieczarki zostały uduszone w mleku kokosowym i podane z ryżem jaśminowym. Składniki 1 lub 2 pieczarki portobello 1 czerwona cebula Zobacz więcej
eryk1w
eryk1w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
erVegan
Marynowane steki portobello

Marynowane steki portobello 67

Przepis naduże pieczarki portobello, któryrobi furorę namoich kulinarnych warsztatach. Intensywna ipikantna, alejednak słodka marynata imięsiste, wilgotne pieczarki. Toprzepis nagrillowy sukces, który Zobacz więcej
Portobello to piękna nazwa ogromnych pieczarek, które są stworzone do faszerowania i zapiekania. I właśnie w ten sposób je przygotowaliśmy. Pierwszy raz portobello widzieliśmy w jakimś programie Zobacz więcej
Quesadillę najczęściej jadamy z dodatkiem mięsa (fileta z kurczaka) i przepis na nie z pewnością pojawi się również na blogu, tym razem jednak chciałabym przedstawić bezmięsną propozycję. Ostatnio w Zobacz więcej