kowalski gotuje

siłasmaku
siłasmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siłasmaku
Inspiracje #3

Inspiracje #3 338

0
Czekolada łatwe przepisy krok po kroku, wyd. Oleksiejuk, 2010 Ze zwykłych produktów, niezwykłe potrawy, Kazimiera Pyszkowska, wyd. Watra, 1988 Nowoczesne żywienie rodziny, inż. F. Starzyńska, inż. Z. Zobacz więcej
alebabka77
alebabka77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ale babka!
Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa 513

0
Zupa pieczarkowa Dzisiaj zupa pieczarkowa - zwykła, domowa, z dodatkiem śmietany i masełka. Przepis pochodzi z książki Jadwigi Kłossowskiej "Obiady u Kowalskich" (trochę zmieniłam). SKŁADNIKI: 40-50 Zobacz więcej
Polędwiczka wieprzowa w sosie truskawkowym z czarnym pieprzem Jeśli uznaliście, że schab po kowalsku jest jednak zbyt kaloryczny to polecam dzisiejszą polędwiczkę w sosie truskawkowym. Danie nieco Zobacz więcej
Przedstawię przepis na kotlety po kowalsku ,soczyste bardzo smaczne i pożywne .Łatwe do wykonania .Kotlet po kowalsku ucieszy nie tylko oko ,ale także podniebienie Polecam Składniki ; 60 dkg schabu Zobacz więcej
kulinarny skupimy się tutaj na przygotowywaniu potraw. walentynki from Jan kowalski on Vimeo. Z równie niewiadomego powodu wiele osób wybiera kuchnie włoską. Choć tu w sumie nie ma się co dziwić, bo Zobacz więcej
Pomidorówka! Tak, to jest to, co uwielbia każdy. Mały, duży, uczeń czy student. Jedna z najbardziej popularnych zup w naszym kraju, najczęściej robiona z koncentratu pomidorowego i podawana z Zobacz więcej
Każdy ma swój przepis na ciasto pierogowe,mam i Ja:) Przepis na to cisto pochodzi z książki pt."Obiady u Kowalskich" Jadwigi Kłossowskiej. Książa jest z 1990r i zakupiłam ją jako młoda żona i Zobacz więcej
Mazurek migdałowy z pomarańczami Przepis na ten klasyczny, świąteczny mazurek migdałowy został wzięty z ulubionej książki kucharskiej mojej mamy „Obiady u Kowalskich”. I choć jest to mój pierwszy Zobacz więcej
Kowalskich... może rozgrzeje i Was. Zimowa rozgrzewająca herbata z imbirem, pomarańczą i goździkami Duży dzbanek: Dwie łyżki herbaty Earl Gray Pół pomarańczy ze skórką Kawałek imbiru wielkości kciuka Zobacz więcej
grilluje może pasować?? Ćwikła z chrzanem, ostra musztarda, ogórek i tostowana grahamka. Myślę, że połączenie warte poświęcenia Waszego cennego czasu. Kwiczący Graham od Kowalskiego Na dwie kanapki: Zobacz więcej
Katarzyna Czerniawska
Katarzyna Czerniawska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
o-smaku
jarmuż/pesto

jarmuż/pesto 2665

13
Jarmuż. Pamiętam, że w pewną sobotę dwa lata temu szukałam tego warzywa po całym Wrocławiu - znalazłam je w końcu w Hali Targowej, gdzie za kilka liści zapłaciłam fortunę. Od tego czasu jarmuż Zobacz więcej
Czipsy z jarmużu były dla mnie hasłem nie do przejścia. Miałam wrażenie, że warszawskie lokale podkreślały swoją rangę dekorując każdą zupę krem czipsem z jarmużu. Wzdrygałam się za każdym razem, gdy Zobacz więcej
potrzebowali szybkiego kalorycznego posiłku po ciężkiej pracy. Nie jest to istotne, ważne że jest smaczne proste i bardzo pożywne. Spróbujcie mojej wersji z makaronem penne, cebulą, chilli i odrobiną Zobacz więcej
niedzisiejsza to zapraszam po sięgnięcie przepisu na hipsterski kapuśniak. Kapuśniak ze świeżej kapusty inspiracja z książki "Obiady u Kowalskich" s.69 porcja na 2 garnki 1 średnia główki kapusty Zobacz więcej
... jak włosy syreny o świcie za jej czułe westchnienia białe ramiona moje szare oddałbym życie... Tak deklarował kiedyś Kowalski. O Irlandii śpiewało wielu polskich wykonawców. Wielu gra w irlandzkim Zobacz więcej
kucharzy zawodowych i restauratorów. Choć przeciętnemu Kowalskiemu, czy raczej Kowalskiej (bo w przeciętnej polskiej rodzinie to raczej kobieta zajmuje się gotowaniem) też się dostaje. Nowicki uważa, Zobacz więcej
Sezon szparagowy w pełni, Kowalscy muszą koniecznie je zrobić. Dla mnie do niedawna warzywo praktycznie nie odkryte, ich delikatny smak zacząłem doceniać najpierw jako przystawkę z szynką parmeńską, Zobacz więcej
Pin It Dzisiaj będzie nietypowo... Otóż dzięki portalowi kulinarnemuPolska gotujemam przyjemność zrecenzować smakowitą książkę kulinarną pt. "Włoska kuchnia na polskim stole". "Włoska kuchnia na Zobacz więcej
Bonjour! Już wróciłam z wojaży po rodzinnych stronach :-) Francja przywitała nas wielce afrykańskim upałem! Dopóki temperatura nie spadnie poniżej 30 stopni, kuchnia pozostanie najrzadziej odwiedzanym Zobacz więcej
przepysznik
przepysznik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
przepysznik
dobra rady

dobra rady 34

0
albo seler strarte na surowke trzeba skropic cytryna bo sciemnieja i beda brzydko wygladac Dorota Kanarek Watrobke tez solic po usmazeniu:) Emka Kowalska A w ogórkowej się gotują hmmm Renata Zobacz więcej