kozia broda przepis kulinarny

Bezglutenowy makaron z bobem, boczkiem i serkiem kozim fot. D.Szymborska Blogi kulinarne przypominają sklepy, przed świętami Bożego Narodzenia – na wystawach Mikołaje, na blogach – jak upiec Zobacz więcej
... Za pierwszym razem z lasu wróciliśmy z pojemnikiem borówek i koszykiem papierówek, bo grzyba znaleźliśmy 1 i to już starego :-). Później już było tylko lepiej - borowiki szlachetne i ceglastopore, Zobacz więcej
i te baaarrrdzooo dojrzałe. Najbardziej smakowały mi kozie od Pana z Brodą, na spróbowanie wzięliśmy średnio dojrzały ser kozi z czarnuszką. Takie najbardziej lubię. Nie te najmłodsze, ale nie te Zobacz więcej
(Dolny Śląsk) z mleka krowiego, który jest dziełem Pani Bożeny Sokołowskiej. Gieno zwrócił uwagę na lekką pleśń skórki oraz delikatny zapach - jak to określił - skarpety ;-) Wspaniały SER KOZI Z Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Ja pierniczę, znowu jarmark!

Ja pierniczę, znowu jarmark! 120

0
wieczorem rozpoczynającym się o godzinie 16, ziewająca i licząca płyty chodnikowe, wpadłam nagle w tłum roześmianych ludzi i dzieci z tęczową watą cukrową oraz balonami w kształcie Bambi. Dopiero Zobacz więcej
Smaczna Pyza: Śliwki w syropie albo słodki kompot śliwkowy Strona główna O nas Spis potraw A - Ż Grzyby gatunkami O grzybach - mniej lub bardziej poważnie Coś z niczego Przetwory BożeNarodzenie Zobacz więcej
pomyłką) Lublin Mandragora Od powitania "Szalom", po stroje kelnerów, wystrój lokalu i kartę - wszystko jest spójne, a przy tym nie teatralne - w Mandragorze możemy przenieść się z lublińskiego Zobacz więcej
tosty, zadaję sobie jedno pytanie: ... HELLO MORNING!!! Karobowy pudding z tapioki i noworoczne rozkimny, aby tradycji stało się zadość ;) - Mmmm... Karobowa tapioka to moja kolejna kulinarna Zobacz więcej
komosa ryżowa czerwona ** z chia, suszonymi śliwkami, morelami, daktylami, figami , żurawiną i makiem. Podana z khaki, mandaryn... Herbivore's meals 311. Sałata, co życie ratuje - Nie polecam nikomu Zobacz więcej
WiktoriaB
WiktoriaB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poplątanie z pomieszaniem
Czekam.

Czekam. 238

0
żurawinowa wersja amerykańskiego przysmaku.Każdy chyba już słyszał o syropie klonowym. Ja jestem jego wielbicielką dopiero od roku, jednakże d... Cinnamon and blonde. Poranny rozgardiasz kuchenny Zobacz więcej
słowa. - *1. Apetrots.* Dosłownie znaczy to *małpio dumny*- bardzo dumny.*2. Boterham.* Czyli kanapka. Dosl. *masło szynka.**3. Pindakaas.* *Orzechowy ser,* czyl... HELLO MORNING!!! Buraczane pesto. Zobacz więcej
, że do końca tygodnia ma odbyć się moja przeprowadzka, toteż nie będę mogła tu gościć. ja wiem- w zasadzie już tyle mnie tu, co ni... KUCHENNE SZALEŃSTWA #254 Makaron z sezamowym tofu, mleczkiem Zobacz więcej
"Alpenstrudel" Gazeta wytrawnego smakosza! Jutro piątek więc na obiad będzie ryba. - *Filet z pstrąga na aromatycznym sosie.**Składniki*:2 filety ze świeżego pstrąga25 dag pora2 łyżki oliwy z oliwek Zobacz więcej
, panificio con cucina, Roma - Inverno, tempo di zucche che fanno bella mostra di se', oltre ad essere buonissime e molto versatili in cucina. Questa stava lì in bella vista da Prelib... 10 godzin Zobacz więcej
book in the Singaporean foodie mystery ... 21 godzin temu trochę inna cukiernia Racuchy z mlecza (mniszka) - Danie, które nigdy się nie znudzi :) Każdej wiosny Córka nie może się doczekać, kiedy Zobacz więcej