kozia broda przepis kulinarny

Dzień dobry! Dziś będzie o niezwykłym grzybie, pierwszy raz miałam okazję go zobaczyć na własne oczy i ugotować. Chodzi o kozią brodę znaną również pod nazwą siedzuń sosnowy lub szmaciak gałęzisty. Zobacz więcej
Już nie chroniona, więc można się delektować. Inne nazwy to :szmaciak gałęzisty, siedzuń sosnowy - nazwy wymienne w zależności od regionu. Można podać z ziemniakami i np. ogórkami. Składniki 1 duża, Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Tarta z kozią brodą i porem

Tarta z kozią brodą i porem 492

Tarta z kozią brodą. Ten tytuł niejedną osobę pewnie zdziwi bo pozornie wcale nie brzmi zachęcająco. A wspomniana kozia broda to nic innego jak siedzuń sosnowy vel szmaciak gałęzisty czyli bardzo Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
życie od kuchni
SYLWESTROWE PRZEPISY KULINARNE

SYLWESTROWE PRZEPISY KULINARNE 120

STALE UZUPEŁNIANY ZBIÓR NASZYCH SYLWESTROWO-IMPREZOWYCH PRZEPISÓW KULINARNYCH ZNAJDZIECIE NA TEJ STRONIE ŻYCZYMY WAM SZAMPAŃSKICH NASTROJÓW I UDANEJ ZABAWY ! SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU ! Zobacz więcej
Kozia broda, zwana także szmaciakiem czy siedzuniem sosnowym, do października 2014 była w Polsce chroniona i aby cieszyć się jej smakiem, trzeba się było wybrać np. na Słowację. Pewnie dlatego nie Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Czy Medyceusze nosili brody?

Czy Medyceusze nosili brody? 9

I Medici, Masters of Florence Tak jak Polska miała swojego Kazimierza Wielkiego, który zastał ją drewnianą, a zostawił murowaną, tak rzec by można, że miała Florencja swojego Cosimo de’ Medici. Na Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
życie od kuchni
DYNIA - PRZEPISY KULINARNE

DYNIA - PRZEPISY KULINARNE 18

Dynia to niezwykle uniwersalne w zastosowaniu warzywo. Możecie przygotować z niej zarówno wspaniałe ciasta, torty i desery, ale również stanie się podstawą dań wytrawnych: zup, sałatek, risotta, Zobacz więcej
Uwielbiam warsztaty kulinarne. Na szczęście jest coraz więcej szkół gotowania, które je organizują. W zeszłym tygodniu odwiedziłam GoCook, czyli studio kulinarne na Wirażowej w Warszawie. To Zobacz więcej
Zbliżają się walentynki, a razem z nimi świetna okazja do tego, żeby zaskoczyć ukochaną osobę własnoręcznie przygotowaną, smaczną kolacją albo jakimś specjalnym deserem. Niezależnie od tego, czy Zobacz więcej
Kochani zbliżają się Walentynki, większość z was obchodzi to święto tak samo jak ja. Obdarowujemy naszych chłopców mężów prezentami a często łakociami które możemy sami przygotować Jak wiadomo Zobacz więcej
Cześć Wam, po raz pierwszy w Nowym Roku! Mam nadzieję, że dobrze, hucznie i radośnie żegnaliście stary rok i witaliście z nowymi nadziejami 2017 rok! Każdy z nas, czy tego chce czy nie, jakoś tak sam Zobacz więcej
Smakoszy szlachetnych grzybów przekonywać nie będziemy, a ciekawych zachęcamy.W Polsce pod ochroną, ale że blisko granicy mieszkamy... Składniki 400 g świeżych grzybów masło klarowane sól pieprz 4 Zobacz więcej
Przepisy » Moim okiem » Kurczak zagrodowy z Podlasia – warsztaty kulinarne i przepisy Andrzeja Polana » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska Zobacz więcej
Nie ukrywam, że to właśnie kulinarny aspekt naszej podróży interesował mnie najbardziej. W ramach przygotowania, by jak najlepiej poznać wyspę „od kuchni”, przejrzałam kilkanaście poradników, Zobacz więcej
Walentynki zbliżają się wielkim krokiem... Jeśli szukacie fajnych przepisów (i nie tylko), aby zaskoczyć Waszą ukochaną osobę - to dobrze się składa.... Razem z zaprzyjaźnionymi blogerkami Zobacz więcej
Kto by wtedy pomyślał, że doprowadzi to do czegoś takiego. Któregoś dnia trzeba było znowu ugotować obiad. Tak to już jest. Wertowanie przepisów i czytanie przydługich opisów wykonania nie jest tym co Zobacz więcej
Doctor
Doctor Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Healthy cooking methods
Kulinarna przerwa :)

Kulinarna przerwa :) 4377

Ostatnimi czasy, moja tutejsza aktywność bardzo zmalała. Wszystko to spowodowane jest wyjazdem. Od miesiąca jestem w Luksemburgu. Cały sierpień spędzę natomiast w Anglii. Nie bardzo mam czas, na Zobacz więcej
Mamo, zrywam paprykę mówi moja 2,5 letnia córeczka i wrzuca kolejne do skrzynki, a ja wiem, że jesteśmy we właściwym miejscu. Trafiłyśmy do ogrodu Dworu Ziemiańskiego w Woli Suchożebrskiej i to tu Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Brodo d'oca

Brodo d'oca 22

Rosół z gęsi Nelle zone centrali dell' Italia non c'e' l'abitudine di cucinare l'oca. Non si trova facilmente in vendita. Quando andavo alla ricerca di un'oca, mi e' capitato di sentire questa Zobacz więcej
Warsztaty kulinarne pod partonem Polskiej Akademii Kulinarnej miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych których tematem były sałatki. Naszymi mistrzami byli Marcin Budynek oraz Wojciech Zobacz więcej