Przepis na kozim serem ziemniakami

Składniki na 3 porcje: 400 g ziemniaków, pokrojonych w cienkie plasterki 1 cukinia (około 200g) pokrojona w cienkie plasterki 125 g sera koziego 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 g śmietany 200 ml bulionu Zobacz więcej
Bardzo lubię ziemniakipieczone w mundurkach. Piekę je w folii aluminiowej ok. 40 min w 180-190 st. W ok. 30. minucie sprawdzam czy się już upiekły, nakłuwam widelcem,jeślisię już otwierają - daję Zobacz więcej
Tak jak już wielokrotnie pisałam, jestem wilbicielkąpierogów oraz ziemniaków, dlatego nie męczą mnie eksperymenty zarówno z pierwszym, jak i z drugim produktem. Te pierogi (wareniki), pomimo Zobacz więcej
O mojej miłości do zup opowiedziałam Wam w poprzednim poście o bulionie, o miłości do botwinki też już napomknęłam… Cóż, dodam jeszcze, że kocham też kozi ser, młode ziemniaczki i koperek i Zobacz więcej
Sezon na botwinę w pełni. Witaminowa bomba-bogata w żelazo a do tego pyszna,zarówno jako chłodnik, jak i na ciepło. SKŁADNIKI: (4 -5 porcji) 4-5 młodych ziemniaków 2 pęczki botwinki oliwa ev (ok 1 Zobacz więcej
Placki z gotowanych ziemniaków i kozim serem | Dzieci Jedzą Dzieci Jedzą Dzieci lubią jak jedzenie się do nich uśmiecha :) U nas znajdziecie wiele przepisów na wesołe dania dla malucha i starszaka. Zobacz więcej
Pieczone ziemniaki jadłem pod wieloma postaciami. Zazwyczaj były zapiekane z serem, podawane z sosem jogurtowym z dodatkiem czosnku lub z masłem czosnkowym. Bywały także ziemniaki pieczone w ognisku, Zobacz więcej
Czas młodych ziemniaków, proponujemy faszerowane. Skorzystaliśmy z przepisu z najnowszego magazynu " Moje Gotowanie " Użyliśmy kozi ser z pleśnią "Bresse Bleu. Palce lizać Składniki 1 kg młodych Zobacz więcej
To danie nauczyło mnie, że każdą porażkę można przekuć w sukces. Przyznam się, że miałem podać coś zupełnie innego, jednak przez drobny błąd na samym początku zostałem zmuszony do przerobienia całego Zobacz więcej
W sklepach i na targach pierwsze kurki,grzechem byłoby ich nie wykorzystać, w końcu sezon na letnie smakołyki trwa tak krótko! Na blogu znajdziecie kilka przepisów z tymi pysznymi grzybami. Co Zobacz więcej
W jednym z ostatnich odcinków polskiego Top Chefa pojawił się Reza Mahammad, kucharz indyjskiego pochodzenia. Jego filmy można było oglądać na kanale Polsat food. Jest osobą tak charyzmatyczną, o tak Zobacz więcej
Jesień nadeszła, więc nadszedł też czas na typową serię dyniowych przepisów. Na pierwszy rzut - kolejna wariacja na temat zupy krem z dyni. Tym razem postanowiłam przełamać ją słodko/słonymi smakami i Zobacz więcej
Świetna sałatka na letnie dni. Zastępuje obiad. I takie własnie dania na upalne dni są najlepsze. W moim przypadku było na dodatek bardzo szybko, gdyż składniki były ugotowane wcześniej. Polecam! Zobacz więcej
Przepis na ok. 4 porcje cukinia faszerowana serem kozim 2 cukinie ( ok. 30 cm) 2 ziemniaki gotowane w mundurkach 300 g białego sera koziego 2 pomidory pozbawione pestek i skórki 4 pomidorki koktajlowe Zobacz więcej
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego warto go dodawać do potraw, a w przypadku dań z grilla, staje się wręcz niezbędny. Dziś użyłam go do zamarynowania sznycla z piersi Zobacz więcej
Nie mam czasu pisać. Nie mam ochoty pisać. Nie mam energii pisać, bo mojego wysiłku prawie nikt i tak nie doceni. Mam dużo płyt do przesłuchania. Dużo spraw do przemyślenia. Dużo czasu, który i tak Zobacz więcej
Ser feta z koziego mleka smakuje wyjątkowo. Jest delikatny, miękki, tłusty i rozpływa się w ustach. Uwielbiam! Muszę Was jednak ostrzec - jak to często bywa z pysznymi serami, wyborny smak jest Zobacz więcej
Ten absolutnie genialny chłodnik to wypadkowa wielu inspiracji i podróży. Po raz pierwszy z chłodnikiem z sałaty spotkałam się w Water&Wine gdzie szef Marek Flisiński podał go w bardzo elegancki Zobacz więcej
Comford food? Dla mnie to na pewno jajka i pomidory – w niezliczonych kombinacjach smaków i dodatków. Sos z dzisiejszego przepisu jest nieziemski – pikantny i wyrazisty, ale nie ostry, z każdym Zobacz więcej
Pierogi ruskie z kozim serem Pierogi ruskie jakie są ,wie każdy. Przyznam jednak ,że smak pierogów z kozim serem całkowicie zawładnął moim podniebieniem.Następnym razem,robiąc pierogi, być może z Zobacz więcej