kozina

{{headerMessage}}
" gołąbków. Proporcje mięsa do kaszy można dopasować oczywiście do własnych upodobań." Składniki: kasza jęczmienna i ryż w stosunku 2:1 cebula, a nawet kilka 2-3 łyżki mascarpone 1-2 łyżki keczupu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Męskie Żarcie się rozrasta! Miło nam poinformować, iż po 3 latach naszego istnienia, do naszej ekipy trafia nowa osoba. Nilan Ghosh, bo tak nazywa się człowiek który będzie Was i nas wspierał nowymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyszedł czas na zupę, którą możecie wykonać właściwie o każdej porze roku. Zupa niby pomidorowa, ale nie taka, jaką znamy. Ta, bowiem pochodzi ze wsi Gennadi, na wyspie Rodos. Jest to zupa sycąca, z Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Ryba w harissie.

Ryba w harissie. 238

0
{{headerMessage}}
Ryba w harissie. Harissa to typowo Libijska / Tunezyjska przyprawa. Pasta powstała z połączenia papryki, paprykiwędzonej,papryczek chili, czosnku, często z kolendrą. W Tunezji używana jest do mięsa, Zobacz więcej
cocolibre
cocolibre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Widelce
Tarta z ratatouille i serem kozim

Tarta z ratatouille i serem kozim 133

0
{{headerMessage}}
Składniki: 1 opakowanie gotowegociastafrancuskiego 100 g sera koziego 1 średnia cukinia 1 mały bakłażan 1 cebula 1 żółta papryka 2 pomidory 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy sól, pieprz, świeży tymianek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty" książka wydawnictwa Świat książki, można kupić ją tutaj. W książce znajdziemy prawie 100 przepisów na mięsa, tajemnicą każdego mięsa jest marynata. Książka jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co środę odbieram od zaprzyjaźnionej Gospodyni półtora kilo sera krowiego, litr koziego mleka i litr śmietany, tak tłustej, że nieraz z trudem wyjmuję ją ze słoika. Ser zjadamy na śniadanie, w Zobacz więcej
bartoldzik
bartoldzik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Facet Na Talerzu
Rogan josh - smak Kaszmiru

Rogan josh - smak Kaszmiru 466

1
{{headerMessage}}
Rogan josh znaczy smażone w tłuszczu. To tradycyjne danie kuchni indyjskiej na dobre zadomowiło się również w Europie, szczególnie w Wielkiej Brytanii. Podstawą tego curry, oprócz aromatycznych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, wieprzowina, kozina czy wielbladzina a wspolna nazwa okresla sposob w jaki zostalo przygotowane. Prawdopodobnie najlepsze jest w smaku pasturmas z wielblada ale nie probowalam, wiec nie moge Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ich kilka do wyboru z koziny, sarniny, dzika, barana, zwyczajna z szynki i biała z szynki. Możecie tego wszystkiego spróbować na Dajwór21, gdzie Walenty na co dzień gotuje. Osobiście próbowałam już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
produkcji serów wykorzystywane są wytłoczyny z winogron ze szczepów Nebbiolo i Barolo. Niestety większość serów prezentowanych wytworzona była z mleka koziego, którego nie lubię i w związku z tym nie Zobacz więcej
NADIA
NADIA Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szlakiem daktyli
Kabsa z Arabii Saudyjskiej

Kabsa z Arabii Saudyjskiej 222

2
{{headerMessage}}
kolendry, liście laurowe, gałka muszkatołowa i mielona słodka papryka. Wykorzystywane mięso może być podane w całości, w częściach lub mielone porcje, do najczęściej stosowanych należą mięsa: Zobacz więcej
HotChilli
HotChilli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Hot Chilli Smaki
Kurczak Satay

Kurczak Satay 718

2
{{headerMessage}}
rośnie też w Europie. Dzięki coraz łatwiej dostępnym składnikom, można bez problemów przygotować tę potrawę w domu. Satay'e przyrządza się niemal z każdego rodzaju mięsa (kurczak, wołowina, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
świadomych i bezpiecznych wyborów żywieniowych poprzez dostarczanie zgodnych ze stanem faktycznym informacji na temat m. in składu produktów, czy wartości odżywczej. Wprowadzono wymagania dot. Zobacz więcej
Kasieńka
Kasieńka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Plate of Joy
Policzki wołowe

Policzki wołowe 8118

2
{{headerMessage}}
wołowiny są smaczne! Jeśli już będziecie kupować poliki wołowe rozejrzyjcie się dobrze, bo w MAKRO znajdziecie bardzo bogaty asortyment mięs - na półkach i w ladach chłodniczych czekają na Was Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czarnomorskie małe srebrne rybki - hamsi, znów herbata, kebab, kozina, unoszący się nad wszystkim aromat dymu z wypalanego tytoniu. Do tego słodkości z chałwą i landrynkowy posmak kolorowych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do przygotowania tego tadżinu wykorzystać można także cielęcinę, kozinę lub w ostateczności nawet drób jednakże ten już nada potrawie bardziej delikatnego, mniej aromatycznego charakteru. Od pewnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w ogromnym chińskim piecu opalanym węglem. Nam do gustu przypadły również parzona kozina, chrupiące pierożki oraz krewetki w panierce z młodego ryżu. Zobaczcie nasze zdjęcia (i zanotujcie nazwy, bo w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niż kilka dongów. Jeśli więc macie smak na sałatkę z korzeni lotosu i skóry z kurzych łapek czy krewetki panierowane w zielonym ryżu to warto podszkolić swój wietnamski. Nazwy dań to najczęściej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
we współczesnej kuchni armeńskiej próżno szukać przepisów na potrawy z dodatkiem tego warzywa. W kuchni libańskiej jada się dyniowe kibbeh – potrawę z bulguru, siekanej cebuli, mięsa (baraniny, Zobacz więcej