Przepis na kozina

Iwona Piechota
Iwona Piechota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ruda gotuje
Kozina po myśliwsku

Kozina po myśliwsku 128

Ruda w kuchni: Kozina po myśliwsku Ruda w kuchni Strona główna Spis Przepisów Kuchnia Włoska - przepisy Zielnik dla każdego Ciekawe miejsca Półka z książkami poniedziałek, 30 marca 2015 Kozina po Zobacz więcej
"Z wczorajszego obiadu zostało mi sporo gotowanej koziny, wiec zdecydowałam dość spontanicznie, że posłuży do zrobienia naleśników. Naleśniki zrobiłam nieco inaczej niż zazwyczaj - 1/4 mąki pszennej Zobacz więcej
Iwona Piechota
Iwona Piechota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ruda gotuje
Kozina alla neretese

Kozina alla neretese 62

Ruda w kuchni: Kozina alla neretese Ruda w kuchni Strona główna Spis Przepisów Kuchnia Włoska - przepisy Zielnik dla każdego Ciekawe miejsca Półka z książkami piątek, 10 kwietnia 2015 Kozina alla Zobacz więcej
"Miały być gołąbki tradycyjne. I były. Ale, że kapustę włoską kupiłam małą, a farszu wyszło mi dużo, z reszty postanowiłam też zrobić gołąbki, ale takie zafałszowane, z przekrętem. Dodam, że fałszywe Zobacz więcej
Kasieńka
Kasieńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plate of Joy
Policzki wołowe

Policzki wołowe 8601

Policzki wołowe od dawna były na naszej liście do zrobienia. Wiedzieliśmy, że to bardzo wdzięczny kawałek mięsa, szkoda tylko, że tak mało popularny. Danie, które dziś Wam przedstawiamy jest Zobacz więcej
cocolibre
cocolibre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Widelce
Tarta z ratatouille i serem kozim

Tarta z ratatouille i serem kozim 149

Składniki: 1 opakowanie gotowegociastafrancuskiego 100 g sera koziego 1 średnia cukinia 1 mały bakłażan 1 cebula 1 żółta papryka 2 pomidory 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy sól, pieprz, świeży tymianek Zobacz więcej
Iwona Piechota
Iwona Piechota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ruda gotuje
(bez tytułu)

(bez tytułu) 10

Ruda w kuchni Ruda w kuchni Strona główna Spis Przepisów Kuchnia Włoska - przepisy Zielnik dla każdego Ciekawe miejsca Półka z książkami niedziela, 29 marca 2015 Ostatnie dni minęły w galopującym Zobacz więcej
Pitaroudia to znak rozpoznawczy Rodos. Placki te smażone na oliwie mogą być przygotowywane z różnych produktów najbardziej znane są te z ciecierzycy. Jednak równie smaczne są pitaroudia z cebuli, z Zobacz więcej
Moda na gotowanie rozpowszechniła się wśród polskich Wietnamczyków (albo wietnamskich Polaków) do tego stopnia, że Facebook dosłownie zalany jest zdjęciami domowego azjatyckiego jedzenia. Kulinarna Zobacz więcej
Przyszedł czas na zupę, którą możecie wykonać właściwie o każdej porze roku. Zupa niby pomidorowa, ale nie taka, jaką znamy. Ta, bowiem pochodzi ze wsi Gennadi, na wyspie Rodos. Jest to zupa sycąca, z Zobacz więcej
kudlaty
kudlaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Męskie Żarcie
Męskie Żarcie się rozrasta!

Męskie Żarcie się rozrasta! 82

Męskie Żarcie się rozrasta! Miło nam poinformować, iż po 3 latach naszego istnienia, do naszej ekipy trafia nowa osoba. Nilan Ghosh, bo tak nazywa się człowiek który będzie Was i nas wspierał nowymi Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Ryba w harissie.

Ryba w harissie. 249

Ryba w harissie. Harissa to typowo Libijska / Tunezyjska przyprawa. Pasta powstała z połączenia papryki, paprykiwędzonej,papryczek chili, czosnku, często z kolendrą. W Tunezji używana jest do mięsa, Zobacz więcej
Co środę odbieram od zaprzyjaźnionej Gospodyni półtora kilo sera krowiego, litr koziego mleka i litr śmietany, tak tłustej, że nieraz z trudem wyjmuję ją ze słoika. Ser zjadamy na śniadanie, w Zobacz więcej
borgia
borgia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat od kuchni
Gulasz koźlęcy

Gulasz koźlęcy 672

Gulasz koźlęcy - - Świat od kuchni - bloog.pl Logowanie OpenID Kliknij zaloguj się Po kliknięciu "Zaloguj" zostaniesz przeniesiony do strony logowania wp.pl. Zaloguj się Wpisz swój PIP z VeriSign Twój Zobacz więcej
PASTURMAS - mieso suszone - jest powszechna wedlina na terenach srodkowej i zachodniej Azji. Wprawdzie nazwa pochodzi ze slownictwa tureckiego ale ponoc pochodzi z Armenii. Jest wspaniala przekaska, Zobacz więcej
W Krakowie ostatnio wiele się dzieje kulinarnie, ale nie tylko. Jest wiele ciekawych imprez, które warto zobaczyć i chociaż spróbować co przygotowali wystawcy. Naprawdę warto, choćby dlatego że są to Zobacz więcej
Tytułowa Vietnamka to autorka kilku warszawskich konceptów gastronomicznych. Kobieta biznesu o własnym stylu: zawsze w biegu, ale spokojna, ze skupionym wyrazem twarzy przełamanym uśmiechem. Zobacz więcej
bartoldzik
bartoldzik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Facet Na Talerzu
Rogan josh - smak Kaszmiru

Rogan josh - smak Kaszmiru 495

Rogan josh znaczy smażone w tłuszczu. To tradycyjne danie kuchni indyjskiej na dobre zadomowiło się również w Europie, szczególnie w Wielkiej Brytanii. Podstawą tego curry, oprócz aromatycznych Zobacz więcej
Do przygotowania tego tadżinu wykorzystać można także cielęcinę, kozinę lub w ostateczności nawet drób jednakże ten już nada potrawie bardziej delikatnego, mniej aromatycznego charakteru. Od pewnego Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
SZEF KUCHNI PO GODZINACH

SZEF KUCHNI PO GODZINACH 43

Gordon Ramsay to jeden z moich ulubionych kucharzy pokazujących się w programach TV. Zawsze kochałam jego program Kitchen Nightmares, który w Polsce próbują naśladowaćKuchenne rewolucje Magdy Gessler. Zobacz więcej