koźlina

Niedziela we dwoje nie zdarza nam się zbyt często. Kiedy już się zdarzy, planujemy ją wykorzystując każdą godzinę. Zawsze wybieramy się gdzieś na długi spacer, czytamy książki, prowadzimy długie Zobacz więcej
Udziec kozi, pęczek tymianku, 2,5 główki czosnku, sól, pieprz w ziarnach, sok z cytryny, oliwa z oliwy – około 0,5 l, Przepis dostałam od Marcina Safiańczuka szefa kuchni z restauracji Santorini. Ja Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Korma z koźliny (Mutton Korma)

Korma z koźliny (Mutton Korma) 244

Korma(także kurma, qurma) to rozpoznawanena całym świeciedanie kuchni indyjskiej. Tak właściwie nie jest to nazwa konkretnego dania, terminem tym ogólnie określa się powoli duszone curry z dodatkiem Zobacz więcej
Kto mnie śledzi, ten wie o moim zamiłowaniu do słodkości. Dzisiaj odświeżam przepis, o którym pisałam Wam niecały rok temu. To jedno z moich ulubionych ciast. Kolorowe, owocowe i niezbyt słodkie... Zobacz więcej
Czy można wrócić z zagranicy do kraju i poukładać tu sobie życie? Czy da się w ogóle płynnie przejść z realiów jakie oferuje nam obczyzna na te, które oferuje nam nasz kraj? Dziś znajdziecie u mnie Zobacz więcej
Czy jest możliwe aby skutecznie schudnąć? | JustInka JustInka Previous Post Next Post JustInka Toggle navigation Strona główna Menu – spis potraw Współpraca Kontakt O mnie Szukaj: Czy jest możliwe aby Zobacz więcej
Festiwal Szalonych Możliwości w TK Maxx - Dziękuję Było Pyszne Skip to content O mnie Kontakt Facebook Instagram Twitter BLOG KULINARNY PRZEPISY DOMOWA PIEKARNIA DRUGIE DANIA KASZA KUCHNIE ŚWIATA Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Zbigniew Koźlik. Wywiad.

Zbigniew Koźlik. Wywiad. 17

24 września spędziliśmy w restauracji Quest Best Western Q Hotelu Wrocław. Odbyła się tam prezentacja serów Lazur. Produkt polskiego pochodzenia zawarty w 12 potrawach, oczarował nas swoim smakiem. Zobacz więcej
Dziś opowiem wam o weekendowej wycieczce do ulubionego miasta mojej mamy – Gdańska. Większość wakacyjnych wspomnień z rodzinnych wyjazdów mam także z Gdańska. Jak np. to kiedy byliśmy całą rodziną w Zobacz więcej
Zapraszam was dziś na wpis gościnny. Dzięki uprzejmości Pani Renaty prowadzącej bloga One Little Spoon, mam okazje pokazać wam jak może wyglądać metamorfoza kuchni, przy odrobinie wyobraźni oraz po Zobacz więcej
WPIS GOŚCINNY Czy wiesz, że dzienne spożycie cukru na osobę w Polsce przyjmuje jedną z najwyższych wartości na świecie? W 2016 roku statystyczny Polak dostarczał codziennie do swojego organizmu aż … Zobacz więcej
Brownie z fasoli? To możliwe? - Trawka Cytrynowa Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt WSPÓŁPRACA & PORTFOLIO Brownie z fasoli? To możliwe? 10 Zobacz więcej
, źródło Piosenki Grechuty towarzyszyły mi od kiedy pamiętam. Z przyjemnością wsłuchiwałam się w Jego utwory najpierw emitowane w telewizji i radiu a kiedy w naszym domu pojawił się komputer - również Zobacz więcej
Nie da się ominąć letnich podwieczorków… Pogodne popołudnia zapraszają nas na taras. Nagle pojawiają się znajomi, którzy właśnie znaleźli się w okolicy…Nasz zielony azyl tętni życiem każdego dnia! Zobacz więcej
24 września celebrowaliśmy prawdziwie wykwintny serowy czwartek! W eleganckiej Queście – restauracji wrocławskiego Best Western Plus Q Hotel, odbył się event pod znakiem ulubieńca wielu serowych Zobacz więcej
Szybka sałatka sezonowa zroślin zebranych wogrodzie. Dla mnie doskonałe połączenie zielonej sałaty zmłodymi liśćmi botwinki, kremowym kozim serkiem, słodkimi malinami, kwaskowatymi czerwonymi Zobacz więcej
Grube albo cienkie. Proste albo karbowane. Z frytkownicy albo piekarnika Z ketchupem albo majonezem. Kto z nas nie lubi frytek?! Moje ulubione to te grube ( a im grubsze-tym lepsze! ) Takie kojarzą mi Zobacz więcej
Odkąd pamiętam uwielbiam musli. Idealne na śniadanie z odrobiną naturalnego jogurtu, wspaniały dodatek do pieczonych owsianek, pyszne uzupełnienie do lekkich deserów, aż w końcu przysłowiowa „kropka Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Agata gotuje
Gulasz koźlęcy z dynią

Gulasz koźlęcy z dynią 247

Kozy, kozie mleko i jego przetwory, a już szczególnie kozie sery, są obecnie bardzo modne. Nadeszły teraz takie czasy, że kozimi serami trzeba się zachwycać a kozie mleko pić, chociażby z zatkanym Zobacz więcej
nowy blog kulinarny, nowe możliwości! | imagineyourcooking imagineyourcooking .. kulinarne wyobrażenia .. RSS nowy blog kulinarny, nowe możliwości! 02 sty Witam Was wszystkich! Tych, którzy gdzieś w Zobacz więcej