krakersy maślanka

Fantastyczny smak kurczaka.Moczony przez noc w kefirze nadaje mu delikatności. POLECAM!! -2 podwójne piersi kurczaka - 200 ml. kefiru (maślanki, jogurtu ) - ulubiona przyprawa , sól - mała paczka Zobacz więcej
Zapraszam na pyszne kotlety drobiowe w chrupiącej panierce z krakersów. Danie obiadowe idealnie komponujące się z ziemniakami oraz surówką. Prosta i smaczna odmiana zamiast tradycyjnych kotletów Zobacz więcej
Pierś kurczaka w krakersach Dzisiajprzedstawię przepis napyszną, ale i bardzo prostaprzekąskęktórej twórczynią jest Nigella Lawson.Naprawdęwarto zrobić. U mnie w domu te danie to częsty gość:) Zobacz więcej
mozzarella iketchupu. Całość zapiekana jest wpiekarniku zpysznymi nuggetsami moczonymi wmaślance dzięki czemu pierś wychodzi bardzo soczysta imiękka wśrodku. Dodatkowo nuggetsy obtoczone są wpanierce Zobacz więcej
Dość często robię nuggetsy ze względu na synka, który nie zje zwykłego kotlet. A w takiej postaci wcina aż mu się uszy trzęsą. Jedyne co zmieniam to różne panierki do nuggetsów. Składniki: 1 Zobacz więcej
Każda odmiana przy przygotowywaniu piersi z kurczaka jest u mnie bardzo mile widziana. Ta szczególnie przypadła mi do gustu, biorąc pod uwagę, że wykorzystuje się tutaj wszystko co lubię. Marynowanie Zobacz więcej
Wasabi
Wasabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wasabi
Dla moich kochanych Dziewczyn :)

Dla moich kochanych Dziewczyn :) 206

0
Po tym weekendzie miałam zakwasy od śmiechu, bolały mnie mięśnie brzucha i poliki. Wróciłam cała pogryziona przez komary, szczęśliwa, rozbawiona, wypoczęta. Naładowana pozytywną energią, zainspirowana Zobacz więcej
pichcikowa
pichcikowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pichcikowa
Nugetsy w krakersach

Nugetsy w krakersach 512

1
- jest przygotowywane bez tłuszczu (dobra wiadomość dla nas kobiet, które wciąż jesteśmy na diecie ;p ). Te wspaniałości to Nugetsy w krakersach, które odkryłam właśnie dzięki Nigelli. Przepis jest Zobacz więcej
opakowania krakersów solonych, 2 szklanki maślanki naturalnej, 4 łyżki ketchupu, 4 łyżki masła bądź margaryny, sól, pieprz, posiekana natka pietruszki, dodatki – ziemniaki lub ryż lub frytki, surówka Zobacz więcej
Prosty przepis Nigelli. Proporcje są raczej na oko, wszystko zależy od tego, jak drobno kurczaka pokroimy i jak dokładnie będziemy obtaczać kawałki mięsa w krakersach. W oryginalnym przepisie sezamu Zobacz więcej
Wczoraj była krakersy z jednej akcji, a dziś bułki z kolejnej :-) tym razem "Wspólne wyrabianie bułek śniadaniowych" zainicjowała Agnieszka z "Kuchniamaryny"i to ona jest autorką przepisu. Trzeba Zobacz więcej
Przepis na pastę ze słonecznikiem spotkał się z dużym entuzjazmem, zatem idziemy za ciosem! Dziś dwie różne kompozycje kolorystyczno-smakowe. Suszone pomidory i feta trafią do jednego smarowidła, Zobacz więcej
naturalny (u Nigelli maślanka) - słone krakersy Sos: - keczup - ząbek czosnku - suszone oregano i bazylia 1. Mięso pokroić na nieduże kawałki. 2. Przyprawy wymieszać z jogurtem naturalnym (maślanką). Zobacz więcej
Nugetsy z Kurczaka Panierowane cząstki kurczaka smażone na chrupko z lekkim dipem w stylu tzatzyki. Genialne. Lepsze niż wszelkie podróbki KFC jakie dotąd popełniłam. Przepis Nigelli. Składniki: 2 Zobacz więcej
jeszcze dołączyły do tego otręby zbożowe... Żeby tylko takie przyzwyczajenia żywieniowe mieć, prawda (nie powiem, chipsami i krakersami od czasu do czasu nie wzgardzę, a czekolada to już chyba Zobacz więcej
Kurczaka w krakersach robiłam już kilka razy. Mięso marynowane w jogurcie jest delikatne i soczyste. Tym razem podałam go w tortillach, a zamiast sałaty i sosów dołożyłam surówkę ze świeżej kapusty z Zobacz więcej
Nuggettsy z indyka, kolorowa sałatka i obiad gotowy :-) Składniki na 3 porcje : 60 dkg piersi z indyka 1 duża paczka krakersów 1 szklanka maślanki sól, pieprz, ostra papryka Sałatka: 6-8 liści sałaty Zobacz więcej
kurczak: 6 podudzi z kurczaka 10 sztuk krakersów 500 ml maślanki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 ząbek czosnku pieprz sól olej do smażenia frytki: 6 dużych ziemniaków olej do Zobacz więcej
Uwielbiam taką wersję kurczaka, ponieważ oprócz rewelacyjnego smaku jest bardzo uniwersalny. Marynata sprawia, że mięso jest niezwykle soczyste i miękkie, a krakersy nadają mu odmiennego smaku. U mnie Zobacz więcej