krem ananasowy, kisiel, masło

Potrzebujemy: Biszkopt: 4 duże jajka 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru Krem: 1 puszka ananasów 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczką mąki tortowej 1 kostka Zobacz więcej
. Masa ananasowa: puszka ananasów w kawałkach w syropie (ok. 500 g) 2 galaretki ananasowe lub cytrynowe 2 szklanki gorącej wody Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, ostudzić. Ananasy wraz Zobacz więcej
. 170oC ok. 30 min. Składniki na kokosowy wierzch: 4 białka 1 szklanka drobnego cukru 200 g wiórek kokosowych Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier, na koniec delikatnie wmieszać kokos. Zobacz więcej
Cóż sobie tez można upiec torcik , a co :) miał być placek ale tort to tort i powstał . Wzorowałam się na przepisie który dostałam od mojej szefowej . Agnieszko wyszedł pyszny :) Torcik pomarańczowo- Zobacz więcej
Ciasto "Piña Colada"jest pyszne i orzeźwiające. Słoneczne połączenie dwóch aromatycznych owoców: ananasa i kokosa. Biszkopt, ciasto kokosowe, krem ananasowo-kokosowy, a całość udekorowana Zobacz więcej
babeczka
babeczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
blog babeczka
Bogaty przekładaniec

Bogaty przekładaniec 134

1
masa będzie gładka i kremowa. Na końcu dodać ananasy i wymieszać. SKŁADANIE CIASTA: 1. CIASTO BAKALIOWE; 2. 1/2 KREMU ANANASOWEGO; 3. CIASTO ORZECHOWE; 4. RESZTA KREMU ANANASOWEGO; 5. BLAT BEZOWY. Po Zobacz więcej
się załapać na kawałeczek, bo zostało jeszcze pół, ale nie gwarantuję jak długo tak postoi ;) Składniki: Na biszkopt: - 5 jajek - 1 szklanka cukru - 2 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Ciasto Piña colada

Ciasto Piña colada 287

0
deski "do góry dnem" Z ciasta delikatnym ruchem zdjąć papier i przewrócić go z powrotem. Wystudzić na kratce. Składniki na krem: 1 puszka ananasa w zalewie (340g po odsączeniu/560g całośc) 1 budyń Zobacz więcej
chwil. Już wieczorem na kolację jemy pachnące masłem, niezwykle delikatne i puszyste bułeczki, nakładając grubą warstwę dżemu ananasowego. Są pyszne! Takie dni to ja lubię ;) Bułeczki, choć z Zobacz więcej
chwil. Już wieczorem na kolację jemy pachnące masłem, niezwykle delikatne i puszyste bułeczki, nakładając grubą warstwę dżemu ananasowego. Są pyszne! Takie dni to ja lubię ;) Bułeczki, choć z Zobacz więcej
chwil. Już wieczorem na kolację jemy pachnące masłem, niezwykle delikatne i puszyste bułeczki, nakładając grubą warstwę dżemu ananasowego. Są pyszne! Takie dni to ja lubię ;) Bułeczki, choć z Zobacz więcej
chwil. Już wieczorem na kolację jemy pachnące masłem, niezwykle delikatne i puszyste bułeczki, nakładając grubą warstwę dżemu ananasowego. Są pyszne! Takie dni to ja lubię ;) Bułeczki, choć z Zobacz więcej
chwil. Już wieczorem na kolację jemy pachnące masłem, niezwykle delikatne i puszyste bułeczki, nakładając grubą warstwę dżemu ananasowego. Są pyszne! Takie dni to ja lubię ;) Bułeczki, choć z Zobacz więcej
chwil. Już wieczorem na kolację jemy pachnące masłem, niezwykle delikatne i puszyste bułeczki, nakładając grubą warstwę dżemu ananasowego. Są pyszne! Takie dni to ja lubię ;) Bułeczki, choć z Zobacz więcej
chwil. Już wieczorem na kolację jemy pachnące masłem, niezwykle delikatne i puszyste bułeczki, nakładając grubą warstwę dżemu ananasowego. Są pyszne! Takie dni to ja lubię ;) Bułeczki, choć z Zobacz więcej
do pieczenia, w odległości od siebie (mocno wyrosną). Ponownie przykryć i odstawić do wyraźnego napuszenia. W między czasie umieścić wszystkie składniki na kruszonkę w pojemniku blendera, miksować Zobacz więcej
do pieczenia, w odległości od siebie (mocno wyrosną). Ponownie przykryć i odstawić do wyraźnego napuszenia. W między czasie umieścić wszystkie składniki na kruszonkę w pojemniku blendera, miksować Zobacz więcej
do pieczenia, w odległości od siebie (mocno wyrosną). Ponownie przykryć i odstawić do wyraźnego napuszenia. W między czasie umieścić wszystkie składniki na kruszonkę w pojemniku blendera, miksować Zobacz więcej
do pieczenia, w odległości od siebie (mocno wyrosną). Ponownie przykryć i odstawić do wyraźnego napuszenia. W między czasie umieścić wszystkie składniki na kruszonkę w pojemniku blendera, miksować Zobacz więcej
do pieczenia, w odległości od siebie (mocno wyrosną). Ponownie przykryć i odstawić do wyraźnego napuszenia. W między czasie umieścić wszystkie składniki na kruszonkę w pojemniku blendera, miksować Zobacz więcej