krem bez mleka w proszku

Wafle z kawą zbożową, to jeśli dobrze pamiętam mój pierwszy w życiu „ wypiek”. Robiłam je często w podstawówce a później o nich zapomniałam i do teraz nie jadłam ich ponownie. Nie mam niestety tamtego Zobacz więcej
Witam kochani tego słonecznego aczkolwiek zimnego dnia ;-) dziś będzie szybko i konkretnie ale za to baaardzo pysznie ;-) Jako że zaczął się weekend majowy mam dla was propozycje ciasta bardzo Zobacz więcej
Im więcej nowości w kulinariach, tym mocniej zamykam się w mojej skorupie. Czasami po coś sięgnę, spróbuję, poeksperymentuję. Kupię nowe, później o tym zapomnę i leży nieużywane - nasiona chia na Zobacz więcej
Któż z nas nie lubi ciast przekładanych. No dobra... pewnie ktoś taki się znajdzie, ale zapewne nie w moim najbliższym otoczeniu :) Ciasto swym wyglądem przypomina mleczną kanapkę, ale z powodu braku Zobacz więcej
Jest to jedyny mazurek jaki robi się w mojej rodzinie. Dlaczego? Ponieważ ma tak niesamowity smak, że czasami mama w trakcie Świąt musi dorabiać kolejny :) Musicie go spróbować, koniecznie! Składniki Zobacz więcej
Pierwszy raz chyba robiłam taką polewę do ciasta..Nie pomyślałam, żeby zrobić oddzielne zdjęcie z polewy, ale postanowiłam zrobić oddzielny wpis z przepisem na polewę..polecam taką polewę nie tylko do Zobacz więcej
Mleko w proszku - zawsze mam z nim problem. Używam go rzadko, ale zawsze gdy je mam to zużywam część do wypieków, a druga część zostaje. Odkładam na półkę, patrzę za miesiąc, a tu jest Zobacz więcej
Witam Kochani tego ciepłego słonecznego dnia :-) Dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym ciastem, które łączy w sobie te cechy, które najbardziej lubię: pięknie wygląda, jest łatwe w wykonaniu, jest Zobacz więcej
Uwielbiam tę polewę za fantastyczny posmak mleka w proszku i egzotyczny aromat kokosa. Najlepiej stosować ją do ciast i batoników ponieważ nie zastyga na zupełnie twardo. Doskonale smakuje na Zobacz więcej
Wafle przełożone masą z kakao i wiórkami kokosowymi, których wykonania nauczyła mnie ciocia około 13 lat temu, a do dzisiaj smakują wyśmienicie i się nie nudzą co jest najważniejsze ;) w dodatku są Zobacz więcej
Kilak razy próbowałam zrobić blok czekoladowy z mleka w proszku, ale jakoś mi nie wychodził. Wtedy wpadłam na pomysł, jak przygotować czekoladę z ulubionymi dodatkami w inny i zdecydowanie prostszy Zobacz więcej
Dziś mniej zdrowo. Podróż sentymentalna w czasy młodości, kiedy przygotowywało się taką czekoladę z mleka w proszku ;). Przepis Kasi R. Składniki (forma o wymiarach 20 x 20 cm): - 200 g masła - 1 i Zobacz więcej
Przepis na pączuszki z niezwykłą posypką dawno temu znalazłamtutaj, zapisałam do wypróbowania i w końcu przyszła pora ..Posypka z cukru pudru z dodatkiem mleka w proszku to super pomysł..polecam..Moje Zobacz więcej
Blok czekoladowy to deser, który składa się głównie z mleka w proszku, cukru i masła lub margaryny. Jego kaloryczność określa się na 490 kcal w 100 g, biorąc pod uwagę, że jeden kawałek jest dość Zobacz więcej
Blok czekoladowy kojarzy mi się z dzieciństwem. Królowały wówczas wyroby czekoladopodobne, więc blok czekoladowy zrobiony z kakao, margaryny, cukru, mleka w proszku i wafli (w szczycie luksusu jeszcze Zobacz więcej
Przysmak w rodzinie męża - praktycznie żadna impreza nie może się obyć bez tej przekąski. Nie wiem tylko skąd wzięła się jej nazwa - keks. Dla mnie keks to ciasto z bakaliami, a nie andrut z Zobacz więcej
Witam Kochani dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto Latte Macchiato. Jedno z moich ukochanych ciast, które łączy w sobie smaki, które uwielbiam-serek, mleko w proszku i kawa :-) Czyż Zobacz więcej
Jestem pewna, że już spotkaliście się z tymi pralinkami, ale zapewne w tradycyjnej odsłonie- czyli w formie zwykłych białych kuleczek lub przyklejonych za pomocą czekolady do kółeczka wyciętego z Zobacz więcej
Kinder cake- bardzo popularny na zagranicznych profilach instagramowych, tort diabelsko uzależniający! Czego tu nie ma? Jest wszystko! czekolada, serek śmietankowy, kakao, nutella, kremówka, a nawet Zobacz więcej
Na podwieczorek lub deser polecam takie pyszne muffinki. Zapewniam, że nikt im się nie oprze. Bardzo szybko się je przygotowuje, dosłownie w godzinkę. Ciasto jest mięciutkie i lekko sypkie za sprawą Zobacz więcej