krem brulle

Składniki: Płatki- – 35g mąki – 35g miodu – 35g cukru pudru – 35g masła Krem- – 400 ml śmietany 36% – 100 ml mleka – 1 łyżka cukru pudru – 3 łyżki cukru trzcinowego – 5 żółtek – laska wanilii Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Krem brulle - klasycznie

Krem brulle - klasycznie 84

0
Nazwa tego kremu znaczy tyle co przypalony czyli crème brûlée to przypalony krem. Jadłam go wiele razy gdzieś w restauracjach albo u znajomych, ale sama zrobiłam dopiero teraz bo dorobiłam się Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Creme Brulee

Creme Brulee 107

0
To francuski deser, przygotowywany na bazie jaj, śmietany i cukru, uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru, któremu zawdzięcza nazwę, bo w dosłownym tłumaczeniu creme brulle znaczy „przypalony Zobacz więcej
Krem kataloński / Crema catalana Od moich przyjaciół, Kasi i Piotrka, dostałam miseczki do kremu brulle i mały palnik cukierniczy. Moja siostra najczęściej robi krem bulle, więc ja, dla odmiany, Zobacz więcej
Wróciłam- ale wracać nie chciałam, ponieważ Kraków przez te dwa dni był bajeczny- cały przykryty białym puchem:) Mój ulubiony creme brulle nareszcie przygotowany przez tego samego kucharza:) Sterta Zobacz więcej
Tak to już ze mną jest. Znikam bez ostrzeżenia na długo. Oczywiście piekłam, gotowałam, trochę pochłonęła mnie praca, trochę nowe przedszkole chłopaków, zorganizowanie się na nowo i po prostu Zobacz więcej
- widziałam zdjęcie na jakimś blogu, tyle, że creme brulle nie był pieczony tylko ugotowany jak budyń, a pomarańcza była czerwona chyba. Całość podana w wafelku. Ja postanowiłam skorzystać ze Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Warsztaty z Knorrem

Warsztaty z Knorrem 82

0
zjadłam 2 porcje :D Ja się bardzo napracowałam bo miałam dużo siekania, krojenia, ubijania, mieszania - normalnie nie wiedziałam w co ręce włożyć . . . No dobra, przyznam się - oszukuję, robiłam Zobacz więcej
Przepis pochodzi z dobrego źródła , choć sam krem jest powszechnie znany, w dawniejszych czasach występował również w polskich domach pod postacią popularnego koglu – moglu, na zimno utartych jajek z Zobacz więcej
pistacjowe creme brulle | SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 27 lutego 2015 pistacjowe creme brulle spiekła deser, kuchnie świata creme brulle, krem pistacjowy, Zobacz więcej
No i powstał! Specjalnie dla mojego męża połączenie jego dwóch ulubionych deserów czyli sernika i creme-brulle. Powiem tylko, że zabronił się nim z kimkolwiek dzielić i ku mojemu przerażeniu chyba zje Zobacz więcej
na przynajmniej 30 minut, ale można je przygotować dzień wcześniej. Schłodzone ciasto rozwałkowałam na blacie oprószonym odrobiną mąki, na duży krążek większy od średnicy tarty. Nawinęłam go na wałek Zobacz więcej