krem brulle

Składniki: Płatki- – 35g mąki – 35g miodu – 35g cukru pudru – 35g masła Krem- – 400 ml śmietany 36% – 100 ml mleka – 1 łyżka cukru pudru – 3 łyżki cukru trzcinowego – 5 żółtek – laska wanilii Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Krem brulle - klasycznie

Krem brulle - klasycznie 82

0
Nazwa tego kremu znaczy tyle co przypalony czyli crème brûlée to przypalony krem. Jadłam go wiele razy gdzieś w restauracjach albo u znajomych, ale sama zrobiłam dopiero teraz bo dorobiłam się Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Creme Brulee

Creme Brulee 104

0
To francuski deser, przygotowywany na bazie jaj, śmietany i cukru, uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru, któremu zawdzięcza nazwę, bo w dosłownym tłumaczeniu creme brulle znaczy „przypalony Zobacz więcej
Krem kataloński / Crema catalana Od moich przyjaciół, Kasi i Piotrka, dostałam miseczki do kremu brulle i mały palnik cukierniczy. Moja siostra najczęściej robi krem bulle, więc ja, dla odmiany, Zobacz więcej
Wróciłam- ale wracać nie chciałam, ponieważ Kraków przez te dwa dni był bajeczny- cały przykryty białym puchem:) Mój ulubiony creme brulle nareszcie przygotowany przez tego samego kucharza:) Sterta Zobacz więcej
i creme brulle :) Uważam, że nie ma lepszego deseru. Najlepszy klasyczny, z wanilią, z cudowną skorupką. Ale...u Małgosi Minty zobaczyłam tartę z dynią i... musiałam sama taką zrobić sama. Dyniowy Zobacz więcej
- widziałam zdjęcie na jakimś blogu, tyle, że creme brulle nie był pieczony tylko ugotowany jak budyń, a pomarańcza była czerwona chyba. Całość podana w wafelku. Ja postanowiłam skorzystać ze Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Warsztaty z Knorrem

Warsztaty z Knorrem 81

0
zjadłam 2 porcje :D Ja się bardzo napracowałam bo miałam dużo siekania, krojenia, ubijania, mieszania - normalnie nie wiedziałam w co ręce włożyć . . . No dobra, przyznam się - oszukuję, robiłam Zobacz więcej
Przepis pochodzi z dobrego źródła , choć sam krem jest powszechnie znany, w dawniejszych czasach występował również w polskich domach pod postacią popularnego koglu – moglu, na zimno utartych jajek z Zobacz więcej
pistacjowe creme brulle | SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 27 lutego 2015 pistacjowe creme brulle spiekła deser, kuchnie świata creme brulle, krem pistacjowy, Zobacz więcej
No i powstał! Specjalnie dla mojego męża połączenie jego dwóch ulubionych deserów czyli sernika i creme-brulle. Powiem tylko, że zabronił się nim z kimkolwiek dzielić i ku mojemu przerażeniu chyba zje Zobacz więcej
A teraz przepis na cudowną tartę jaką piekliśmy podczas warsztatów. Jest słodka, ale jednocześnie krem ma bardzo cytrusowy, orzeźwiający smak. Wbrew pozorom nie jest trudna chociaż wymaga czasu bo Zobacz więcej