krem budyniowy za rzadki

tartę z kremem budyniowym* i owocami? *tyle ile namęczyłam się przy tym kremie to przechodzi ludzkie pojęcie, na początku się zważył(do kosza) potem kremówka nie chciała się ubić(do kosza). budyń Zobacz więcej
g masła Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu ale z mniejszej ilości mleka niż jest zalecane w przepisie, tak aby nie był za rzadki, po całkowitym wystudzeniu utrzeć go z masłem na gładki krem. Zobacz więcej
Babeczka w trzech smakach Korzystając z okazji, że w sklepach wciąż jeszcze można dostać świeże truskawki zdecydowałam się na babeczki w trzech smakach – z czekoladowym, waniliowym i truskawkowym Zobacz więcej
Pyszne naleśniki budyniowe o smaku waniliowym - są inne niż te przygotowane na mące pszennej - bardziej delikatne. Środek wypełniłam twarożkiem wymieszanym z truskawkową odżywką białkową od Zobacz więcej
gorącej wodzie kaszęi dodaj do mieszanki wody z mlekiem. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Podnieś pokrywkę i sprawdź konsystencję kaszy. Rozgniećbanana widelcem. Dodaj godokaszy Zobacz więcej
stwierdziłyśmy, że tort będzie bardzo dobrym dodatkiem. No to jak to zaczęła się burza mózgów, jaki tort i co na nim? Siostra powiedziała, że musi być jakiś dyrygent i może do tego nuty, ja Zobacz więcej
patka181818
patka181818 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Patusiowa cukierenka
Karpatka

Karpatka 245

0
do pieczenia, w temperaturze 180 st. C przez ok. 40 minut (na każdy placek). Przygotowujemy masę. 2 szklanki mleka zagotowujemy, w reszcie rozpuszczamy proszek budyniowy. Do wrzącego mleka dodajemy Zobacz więcej
Tartaletki z kremem budyniowym · Ostatnia już wersja tartaletek, które przygotowywałam z Winiary. Tym razem krem budyniowy, który ma bardzo szerokie zastosowanie. Taki krem świetnie nadaje się do Zobacz więcej
Tort powstał w drodze eksperymentu, z racji tego, że śmietanowe torty mi się już przejadły i postanowiłam przełożyć kremem. A żeby nie był taki sobie zwykły kremik to ugotowałam go na bazie mleka o Zobacz więcej
drobnostka
drobnostka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
drobnostka
Karpatka

Karpatka 182

0
To niezbędnik każdej małej imprezki. Słodkie, lekkie, przyjemnie wyglądające znika niewątpliwie najszybciej. Zawsze jednak z duszą na ramieniu robię do niej krem, raz - w zamierzchłych czasach Zobacz więcej
Przepis od Yoli. Spodobał mi się pomysł ze zrobieniem różyczek z jabłek, ale w końcu z braku czasu poprzestałam na plasterkach jabłek włożonych w krem budyniowy. Szarlotka z kremem budyniowym Ciasto Zobacz więcej
Majową porą, w leniwą niedzielę witam Was z przepisem na pobudzające nutą lekkiego cappuccino ciasto:) Warstwowiec ma dwa rodzaje mas( cappuccino i lekka pianka "malaga") i dwa rodzaje ciasta: Zobacz więcej
1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa 1,5kg jabłek 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki brązowego cukru krem budyniowy 2 szklanki mleka 2 łyżki kaszy manny 200g masła 2 szt budyniu Zobacz więcej
Uwielbiam to migdałowe ciasto, jeżeli jesteście smakoszami marcepana- pokochacie to ciasto . Masa budyniowa dopełnia jego niesamowity smak. Zaczynamy: Składniki na ciasto: 150 gr mąki 3 łyżeczki Zobacz więcej
babeczka
babeczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
blog babeczka
Donaty z budyniem

Donaty z budyniem 130

0
Donaty oczywiście zrobione na tłusty czwartek, zamiast tradycyjnych pączków:) Krem budyniowy nie jest zbyt słodki i świetnie pasuje do donatów. Ciasto bardzo fajnie "współpracuje". Nie jest ani Zobacz więcej
To jedno z lepszych ciast, jakie zrobiłam. Krem budyniowy idealnie zgrywa się z masą kajmakową i bitą śmietaną. Natomiast czekolada (koniecznie gorzka) dodaje ciastu "tego czegoś", co sprawia, że Zobacz więcej
Kręcąc się wczoraj po kuchni odkryłam 3 banany które były już baardzo dojrzałe, na żadne placki nie miałam ochoty za to przypomniał mi się chlebek bananowy, który już dawno chciałam upiec, ale zawsze Zobacz więcej
Czekoladowy biszkopt, bita śmietana, kawowe biszkopty i pyszna masa ajerkoniakowa... Taki przepis mam dziś dla Was :) Ciasto niezwykle puszyste, wyjątkowe, idealne na wszelkie ważne uroczystości. ja Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Fale Dunaju

Fale Dunaju 90

1
utrzeć margarynę lub masło z cukrem, żółtkiem i cukrem pudrem. Dodawać powoli schłodzony budyń. Czekolade rozpuścić w odrobinie mleka. Tak żeby była płyna ale niezbyt rzadka. Na upieczone, ostudzone Zobacz więcej