krem do tortu z bitej smietany

Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Orzechowy torcik

Orzechowy torcik 349

0
2 placki osobno gdyz ciasto to jest zbyt delikatne by je pozniej przekrawac. Krem: 100 g zmielonych orzechow 100 g cukru pudru i w mojej wersji 250 g mascarpone, w dziadkowej to 125 g masla plus 100 Zobacz więcej
4 lyzki cukru pol lyzeczki proszku do pieczenia 4 jaja krem puszka brzoskwin 2 szkl smietany kremowki 3 lyzki cukru pudru poltorej lyzeczki zelatyny sok z polowy cytryny do dekoracji lyzka Zobacz więcej
królową wśród deserów. W jej wykonaniu każdy stosuje dowolnosc składników...oczywiście bezy zrobione sa z białek bardzo dobrze ubitych z cukrem, natomist wierzch całkowicie dowolny...w zależnosci od Zobacz więcej
przykryc reszty masy ,bo szybko obsycha -pamietajcie przy tym takze podczas lepienia) na naprawde cienka, okragla warstwe. Zdejmij folie z gory i unies mase od dolu i szybko przenies na tort Zobacz więcej
i będzie wyglądała na zwarzoną. To znak, że wszystko jest OK. Dalej miksować, aż krem wyraźnie zgęstnieje. Podzielic na trzy części: najmniejszą zabarwić na zielono, średnią na pomarańczowo a Zobacz więcej
Zdolności zdobniczych co prawda nie posiadam, ale tort dla każego w dniu jego urodzin w moim domu być musi. Taki przygotowałam dla mojego męża w dniu jego urodzin. Pyszny torcik nasączony aromatyczną Zobacz więcej
Evenka
Evenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arabeska
Tort...

Tort... 1172

0
:-) 25 lutego 2011 14:48 Anonimowy pisze... O, nawet nie wiedziałam, że z bitej śmietany da się zrobić takie różyczki! W jaki sposób je wyczarowałaś? :)stokrotka 25 lutego 2011 16:09 evenka pisze... Zobacz więcej
Greta
Greta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
winegreta
Tort dla dzieci 2

Tort dla dzieci 2  417

0
8 łyżek mąki pszennej tortowej 1/2 łyżki proszku do pieczenia sok z pół cytryny w ostaeczności ocet spirytusowy (3-4 łyżki) Poncz do nasączenia biszkoptu sok z 2 pomarańczy sok z 1 cytryny 2-3 łyżki Zobacz więcej
kremy maślane, budyniowe i na bazie serka mascarpone. Jeśli zdecydujecie się na bitą śmietanę, dodajcie do niej żelatyny, bez niej śmietana będzie za miękka i tort może się zapadać. Ja zrobiłam Zobacz więcej
sie ozdabiac babeczki. To taka ”fit” alternatywa dla wszystkich, ktorzy tak jak ja nie toleruja maslanych kremow pozostawiajacych tlusty osad na zebach- brrrr… Niestety kremowki nie mozemy zaliczyc Zobacz więcej
Bardziej banalnego przepisu na tort chyba nie ma, dlatego zastanawialam sie czy w ogole warto publikowac ten wpis. Ale co mi tam :D Moze przynajmniej uda mi sie kogos skusic na to slodkie cudenko :) Zobacz więcej
) galaretke cytrynowa i szybko mieszamy aby grudki nie powstaly. 6. Nastepnie ubijamy pozostale 300 ml smietanki i delikatnie mieszamy z serkiem Mascarpone ,nastepnie dodajemy druga galaretke i Zobacz więcej
Tort z likierem Baileys » Domowe Torty Torty Biszkopty Babeczki Kremy Kontakt Menu Tort z likierem Baileys Przez Karina 16 Grudzień 2014 Torty, wybrane Brak komentarzy Ten wyjątkowo pyszny tort- to Zobacz więcej
z kremem z bitej smietany i mascarpone. Mmm, musicie spróbować. By ułatwić Wam przygotowanie tortu, zrobiłam mnóstwo zdjęć i napisałam osobiste wskazówki, jak krok po kroku wykonać dzieło:) Od razu Zobacz więcej
pobil wszystkie poprzednie ”na leb na szyje” ( przepraszam za wyrazenie) ale jestem w 100% szczera ”Dwa pietra, obficie nasaczone biszkopty w dwoch wersjach (jasny i ciemny), wisnie, maliny, draze, Zobacz więcej
wiśni) -galaretka brzoskwiniowa -śmietana do ubijania 36 % ok. 500 g -świeże lub mrożone borówki -konfitura z owoców leśnych lub borówkowa Przygotowujemy galaretki. Dodajemy ciut mniej wody niż jest Zobacz więcej
alla cucina potrebbe ... 2 dni temu Strawberries from Poland Truskawka na Wysokich Obcasach, czyli 15. urodziny mojego ulubionego pisma /ptysie z bitą śmietaną i malinami/ - Kazimiera Szczuka Zobacz więcej
having a... 20 godzin temu Good Cooking J Banoffee pie - update - Dzisiaj tylko mały update do Banoffee, które wrzucałam jakiś czas temu.Zamiast mascarpone użyłam bitej śmietany, dzięki czemu deser Zobacz więcej
nakładem wydawnictwa Bellona.**Są bardzo ... 18 godzin temu Taste of Beirut Crowns in kadaifi with nuts (Tajate) - This is one of those pastries that once you bite into (for a small little bite of Zobacz więcej
wydawnictwa Bellona.**Są bardzo ... 18 godzin temu Taste of Beirut Crowns in kadaifi with nuts (Tajate) - This is one of those pastries that once you bite into (for a small little bite of course), Zobacz więcej